Cum sa-ti intaresti SISTEMUL IMUNITAR in mod NATURAL
Sanatate
Sistemul imunitar este un sistem complex, care necesită echilibru pentru a funcționa armonios.
Știintific, nu există legături dovedite, directe între stilul de viață și îmbunătățirea imunității. Oricum, acest lucru nu înseamnă că nu puteți stimula imunitatea printr-o dietă sănătoasă și un nivel moderat de exerciții fizice.
Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă întări imunitatea.
1. Alegeți alimente bogate în proteine: O dietă sănătoasă, bogată în proteine vegetale, asigură măduvei osoase (unde se produc globulele albe ) nutrienții adecvați.
2. Consumați usturoi: Usturoiul este un agent antimicrobian cu spectru larg și de întărire a imunității. Deoarece căldură dezactivează ingredientul activ, cheie, alicina, adaugați-l în alimente chiar înainte de servire.
3. Consumați grăsimi bune: Evitați consumul de grăsimi saturate, deoarece crește riscul bolilor de inimă. Consumați grăsimi nesaturate care ajută la absorția vitaminelor în organism. Untul, avocado și nucile sunt o sursă bună.
4. Consumați ciuperci: Studiile au arătat că, consumul ciupercilor stimulează producerea și activitatea globulelor albe (celulelor albe din sange), ceea ce le face mai agresive. Ciupercile Shiitake, Maitake și Reishi sunt o sursă bună.
5. Nu consumați excesiv carbohidrați: cantități adecvate de cereale vor furniza organismului energia necesară pentru a produce globule albe. Cu toate acestea, consumul excesiv de astfel de alimente va avea ca rezultat un nivel scăzut de limfocite T (și astfel apare un răspuns imun scăzut)
6. Consumați alimente bogate în seleniu: Seleniul se găsește din belșug în nucile de Brazilia și ajută globulele albe să producă citochinele (proteine care îndepărtează virusului gripal).
7. Alegeți antioxidanți denși din alimente: vitaminele, minerale, precum și alți nutrienți ajutla refacerea celulelor afectate din organism. Exemple de antioxidanți sunt: beta-carotenul, vitaminele C și E, zincul și seleniul. Aceste substanțe pot fi găsite în anumite fructe sau legume, sau pot fi luate din suplimente.
8.Consumați alimente bogate în zinc: Zincul este unul din componentele cele mai importante ale enzimelor prezente în globulele able din sânge, iar un deficit al acestui mineral poate duce la un sistem imunitar mai slab. Stridiile, carnea roșie, fasolea, nucile, fructele de mare sunt o sursă bună de zinc.
9. Includeți în alimentație probioticele: Probioticele sau culturile active se găsesc în legumele fermentate, bautura Kombucha, iaurt; acestea sunt bacterii sănătoase care păstrează intestinul și tractul intestinal fără germeni cauzatori de boli microbiene. Deși acestea sunt disponibile sub formă de supliment, un studiu efectuat de Universitatea din Viena, Austria a constatat că o doză zilnică de 7 uncii de iaurt a fost la fel de eficientă în stimularea imunității ca tabletele stimulente.
10. Consumați cantități adecvate de cupru: pentru a fi sănătos ai nevoie de doze mici de cupru. Acesta joacă un rol foarte important în metabolism și în funcția imunitară prin neutralizarea radicalilor liberi și, posibil, chiar în reducerea unora din efectele nocive ale acestora. Surse de cupru: legume cu frunze verzi și cereale.
11. Consumați alimente bogate în vitamina C: Vitamina C crește numarul de globule albe din sânge și îmbunătățește eficiența acestora. De asemenea, este un antioxidant care previne distrugerea globulelor albe existente. În plus, față de suplimente, puteți găsi vitamina C în: portocale, fructe de pădure, broccoli, nectarine, portocale, căpșuni, ardei gras, roșii și conopidă .
12. Practicați exercițiul fizic cu regularitate: plimbări scurte de 10 minute de câteva ori pe zi,vor îmbunătăți sănătatea sistemului cardiovascular, și vor reduce foarte mult riscul altor boli cronice. Exercitiile fizice ajută la producerea de anticorpi și globule albe din sânge, care se deplasează prin corp mai repede, astfel încât acestea vor detecta bolile mai devreme; în plus, o creștere a circulației sanguine poate declanșa, de asemenea, eliberarea de hormoni care avertizează celulele sistemului imunitar de pătrunderea de agenți patogeni.
13. Renunțați la fumat: Fumatul dăunează aproape fiecărui organ din corp și afectează sistemul imunitar. Nicotina se leagă de hemoglobina din sânge în mod în prezența oxigenului, reducând capacitatea sa de a furniza oxigen la fiecare celulă a corpului. Aceasta expune, de asemenea, organismul la substanțe chimice cancerigene și gudron, ceea ce duce la o creștere a infecțiilor prin epuizarea organismului.
14. Limitați consumul de alcool: Metabolizarea alcoolului în organism are ca rezultat formarea de substanțe chimice nocive, care pot distruge globulele albe. De asemenea, alcoolul scade absorbția multor vitamine și minerale, afectând în mod negativ numărul globulelor albe din sânge.
15. Țineți stresul la distanță: Stresul are repercusiuni fizice, iar stress-ul cronic poate afecta negativ sistemul imunitar prin scăderea funcției imune a acestuia.
Sursa: http://www.curejoy.com/content/can-strengthen-immune-system-naturally