facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Ce este reflexologia

Masaj, presopunctura, acupunctura

Reflexologia este o metoda de stimulare a mecanismelor de vindecare a organismului prin masarea anumitor puncte de reflex din picioare si uneori din palme sau maini. Terapia, derivata din tehnicile de diagnostic si vindecare din China si India antica, este bazata pe ideea ca organele din corp sunt reprezentate pe talpa picioarului alcatuind o harta vitala a corpului. Piciorul, in mod ideal are forma si dimensiunea in functie de mana. Putem in mod natural si cu usuinta sa tinem un picior in mana.

Reflexologul

Reflexologia moderna reprezinta atat o stiinta cat si o arta. Ca stiinta, necesita studiu atent, o sarguincioasa pregatire practica, o solida cunoastere a tehnicilor, si indemanare. Iar ca arta a vindecarii, reflexologia devine productiva atunci cand reflexologistul lucreaza cu dedicare, rabdare, atentie si mai presus de toate dorinta de a vindeca. Reflexologul este un canal de vindecare; nu sunt folosite instrumente sau dispozitive, ci doar mainile.

Reflexologia este medicina preventiva

Reflexologia, reduce stresul si induce o stare de relaxare profunda, imbunatateste circulatia, curata organismul de toxine si impuritati, echilibreaza intreg sistemul si revitalizeaza energia. Reflexologul stimuleaza peste 7 mii de nervi cand atinge picioarele, si incurajeaza deschiderea si curatirea canalelor neurale. Corpul uman are construite mecanisme de autocuratare, in primul rand sistemul limfatic si de eliminare (nodurile limfatice, rinichii si colonul, pielea). Daca acestea se blocheaza sau nu mai functioneaza corect, se acumuleaza toxinele si reziduuri. Prin relaxarea profunda, reflexologia face ca toate sistemele organismului sa functioneze eficient, inclusiv cele de eliminare a reziduurilor.

Consultarea unui reflexolog

In primul rand trebuie verificate referintele terapeutului. Trebuie verificat daca are pregatire in reflexologie, este licentiat de vreun organism national, si daca are asigurare. O sedinta de tratament dureaza de la 30 la 45 de minute. Cele mai bune rezultate sunt obtinute de-a lungul unei serii de sedinte, realizate, de preferinta, la interval de o saptamana. In prima sedinta, reflexologul va face un istoric cuprinzator al cazului pentru a realiza o baza de distribuire a tratamentului. Vor fi incluse informatii in legatura cu istoricul medical, stilul de viata, si motivul specific al vizitei. Pacientul va sta confortabil fie pe un scaun, fie intins pe patul de masaj, in timp ce terapeutul va examina picioarele pentru a vedea daca sunt zone solzoase, cu protuberante, bataturi sau calozitati, sau infectii fungice; de asemenea va verifica unghiile picioarelor si va vedea daca talpa piciorului e arcuita sau plata.

Ajuta-te singur!

In functie de flexibilitatea fiecaruia, e mai usor sa masezi mainile decat picioarele daca incerci sa iti faci singur un tratament de reflexologie. Fa exercitii pentru picioare si maini intinzand cat de larg poti degetele de la picioare si de la maini, indoindu-le si indreptandu-le iar, rasucind gleznele si incheieturile, si terminand cu o scuturare generala a corpului. Mergi cat de mult poti descult, acest exercitiu simplu stimuland senzori de la talpi pana la creier. Poti de asemenea sa rostogolesti cu talpa o minge de golf sau s-o rostogolesti intre palme. Cei care sufera de alergii isi pot masa primul segment al degetului mare de la picior cu degetul mare de la mana, intr-o miscare de sus in jos de-a lungul unghiei. Impotriva balonarii si afectiunilor digestive, maseaza sub articulatia metatarso-falangeala a degetului mare, si toata zona digestiva - partea de mijloc a talpii  unde se afla reflexele digestive. Femeile care sufera de dureri menstruale si menstre neregulate trebuie sa maseze zona intre glezna si calcai in partea interioara a piciorului.

sursa: armonianaturii.ro

harta-reflexoterapie

Articole despre reflexoterapia