facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Crazy Sexy Cancer

Documentare

Crazy Sexy Cancer este un film documentar realizat de actrita/fotografa Kris Carr.









Crazy Sexy Cancer este jurnalul video personal al lui Kris Carr, o tanara actrita, fotografa, şi regizoare. Lupta lui Carr cu cancerul incepe dupa o vizita la medic, ca urmare a unei clase de yoga deosebit de dificilă. Iniţial, crezând că a fost o problema legata de yoga, Carr este devastata cand afla ca are o forma rara de cancer, epithelioid hemangioendothelioma (EHE). În ciuda rarităţii sale, lui Carr i se spune că tumorile nu se comportă agresiv şi medicul ii recomandă "sa priveasca si sa astepte" timp de două luni înainte de a face mai multe teste pentru a determina dacă tumorile cresc sau rămân la fel. In ciuda sumbrului prognostic, Carr refuză să accepte boala ca pe un sfarsit al viaţii ei şi îşi propune să exploreze metode alternative care lupta impotriva cancerului. Astfel prima ei oprire din cabinetul medicului este la o bacanie de produse ecologice Whole Foods.

crazy-sexy

Crazy Sexy Cancer este un film care se concentreaza pe vindecare, mai degrabă decât pe boala în sine. Kris Carr nu este vindecata prin tratamente medicale, ci prin oamenii pe care ii intalneste si prin experienţele pe care ea le are. Acest film este mai mult decât povestea unei femei cu cancer. Pe masura ce filmul inainteaza, asta se petrece si cu Carr, şi vom vedea cum, în cele din urmă, ea se vindecă de cancer.

Ce putem remarca in acest film:

Optimismul - Tonul întregului film este optimist. Carr alege sa abordeze boala aproape imediat cu optimism. În ciuda fricilor legate de diagnosticul iniţial, primul ei pas spre vindecare este gasirea unui medic care nu recurge la ganduri negative. Acest optimism o urmareste pe Carr pe tot parcursul filmului. Intr-o scena, Carr se uită direct la aparatul de filmat şi repeta de mai multe ori: "Eu nu sunt bolnava!". Ea descrie diagnosticul unui medic ca fiind cu o rata de fatalitate de 100% drept "un nonsens", şi ea glumeste cu cameramanii spunand ca "farmacia" ei personala este Whole Foods. Există momente de vulnerabilitate pentru Carr, asa cum există suişuri şi coborâşuri pentru oricine are de-a face cu o boală, dar in cea mai mare parte aceste momente sunt uitate în comparaţie cu momentele ei de curaj si putere. La un moment dat, in film, Carr discută cu medicul ei oncolog despre remisia spontană, despre cancer ca poate sa avanseze sau să dispară de la sine, indiferent care este diagnosticul. Dr. Demetri îi spune că, uneori, medicii au tendinţa de a căuta partea negativa. Este foarte probabil Carr sa moara din cauza cestui tip de cancer, dar în loc de a alege să se concentreze pe acest lucru, pacientul şi medicul lucrează împreună pentru a se concentreze pe modul în care Carr pot trai viata la maxim.

Control - Ideea de victorie asupra bolii este o temă care radiaza pe tot parcursul filmului. De îndată ce doctorul îi spune că partea corpului pe care o poate controla este ceea ce este mănâncă şi modul în care isi traieste viata, Carr transforma imediat dieta si stilul de viata. În timp ce ea nu poate controla tumorile însele, ea poate controla organismul ce poarta aceste tumori.

Propria persoana - Din exterior, nu există nicio diferenţă între corpul lui Kris Carr pre-diagnostic şi post-diagnostic. Ea este încă o femeie tânără, frumoasă şi talentata, singura diferenta este ca are cancer. În timp ce majoritatea oamenilor asociaza boala si suferinta în general cu persoanele în varsta, Kris Carr descopera cancerul la o vârstă relativ tânără - la doar 20 de ani. Nu numai asta, dar cariera ei se baza pe aspectul ei fizic. Ea era model şi actriţă şi devenise faimoasa atunci când a apărut în două reclame Budweiser care au fost difuzate in timpul Super Bowl. Acum, ea se confruntă cu cancerul şi toate întrebările care însoţesc în mod inevitabil, o astfel de boală. Pe tot parcursul filmului vedem o transformare în Carr. Spunând adio vechiului ei de stil de viaţă nesănătos şi petrecerilor, Carr se descrie "dependenta de sănătate." Cum se descrie intr-un articol: "Chiar dacă am cancer, nu m-am simţit niciodată mai sănătoasă." Kris, de asemenea, trebuie să se obisnuiasca cu ideea că ea traieste cu cancer. Cazul lui Carr nu este ca un caz de cancer obişnuit. Ei nu i s-a dat un anumit număr de luni de viata si tot ce poate face cu privire la boala ei este sa aştepte şi să vada ce se întâmpla. Doctorul ei îi spune ea ar putea trai intreaga viata cu cancer. Acest documentar este o formă de terapie pentru Carr, şi, prin urmare, este o naraţiune de vindecare în sine. Dupa cum Rita Charon afirmă în cartea ei, Medicina narativă ca "pe cat de mult ia boala, ea oferă, de asemenea, claritate mistuitoare despre viaţa trăită cu ea." Atunci când Carr isi numeste cancerul drept "guru", asta înseamnă că, în timp ce cancerul o imbolnaveste fizic, prin această boală ea devine puternica din punct de vedere spiritual şi mental.

Articole despre cancer