Otetul de mere
Bauturi
Otetul de mere este folosit in dietele de slabire de secole. Reprezinta un mod natural de a slabi si este benefic pentru sanatate.
Nutrientii, enzimele si acizii organici din otetul de mere actioneaza ca un inhibitor pentru apetit. De asemenea, otetul de mere este cunoscut pentru faptul ca reduce retentia apei, reduce colesterolul si imbunatateste sistemul circulator.

Cum se prepara
Se dau merele prin razatoare, cu tot cu coaja si cu miezul lemnos, sau se taie marunt, se pun in borcane de sticla (5-10 litri).
La un kilogram de mere se toarna 1 1/4 litri de apa incalzita pana la 40 de grade si 100-150 g de zahar brut sau invertit si 50 grame de miere de albine.
Borcanul cu otet de mere se pune in loc cald si intunecos, 10-14 zile. De 2-3 ori pe zi se amesteca cu o lingura de lemn. Dupa aceasta, merele se strecoara prin tifon impaturit in patru, otetul se toarna intr-un borcan curat, lasand un spatiu de 5-7 cm pana la gura vasului. Se acopera cu tifon si se lasa inca doua saptamani.
Cand otetul de mere este gata, se toarna in sticle, se astupa cu dopuri sterile si se acopera cu ceara.
Otetul de mere se pastreaza la rece si intuneric.