facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cum sa preveniti pietrele din vezica biliara prin alimentatie

Alimentatie si nutritie

Sperând să eviți pietrele din vezica biliară nefăcând nimic pentru asta este ca și cum ai spera că mașina nu va rămâne fără combustibil deși niciodată nu mergeți la benzinărie. Dacă vă interesează cu adevărat să preveniți pietrele, este important să oferiți organismului nutrienții necesari pentru a menține o vezică biliară curată și care funcționează corect. Iată niște sfaturi utile pentru prevenție prin alimentație:1) Stoarceți fructe și legume zilnic – vezica biliară e concepută să funcționeze împreună cu ficatul să digere mâncarea și să elimine toxinele. Dar când unul sau ambele din aceste organe vitale devine obstrucționat de la nutriție proastă sau acumulări de toxine, colesterolul poate cristaliza cu calciul să formeze pietre la fiere. În acest context, devine mai dificil să se descompună aceste pietre pentru a preveni complicații. Stoacerea fructelor și legumelor proaspete, alcalinizante, poate  ajuta la calmarea inflamației și detoxifierea enzimatică a ficatului și a vezicii biliare în mod regulat. Sucul crud și nefiltrat de mere, care sunt bogate în pectină, va ajuta la înmuierea și dezintegrarea pietrelor, de asemenea va preveni formarea altora. Lămâile, țelina, roșiile și sfecla sunt foarte bune de adăugat la orice regim zilnic de stoarcere. Dacă suferiți de dureri în vezica biliară, următoarea rețetă de suc poate fi utilă în eliminarea durerii și orice pietre ce ați mai putea avea. http://www.gallbladderattack.com/beetrecipe.shtml#beetrecipe

2) Asigurați-vă că mâncați destule grăsimi sănătoase. Deși unii experți încurajează pacienții cu probleme la vezica biliară să evite grăsimile în totalitate, în special când deja au avut operație la vezica biliară, anumite grăsimi sunt utile în prevenirea și eliminarea pietrelor. Uleiul de măsline e deseori inclus în multe regimuri de detoxificare a vezicii biliare, și grăsimi saturate sănătoase din ulei de cocos și produse animale (care provin de la animale hrănite cu iarbă) ajută la sinergizarea asimilării unor nutrienți importanți din alte mâncăruri care sunt responsabile pentru menținerea unui ficat curat și a unei vezici biliare curate. Asigurați-vă că evitați  grăsimi toxice cum sunt cea de soia și canola, care provin dintr-o clasă de grăsimi care sunt cauză primară de inflamații cauzatoare de boli. Inflamația cronică este responsabilă de cauzarea colesterolului elevat, iar uleiurile vegetale și hidrogenate sunt periculos de bogate în acizi grași omega 6 comparativ cu omega 3. Consumând mai multe uleiuri de pește bogat în omega 3 și consumând doar grăsimi animale care provin din animale crescute fără hormoni, natural,   puteți ajuta la coborârea naturală a colesterolului și să iei o povară toxică semnificativă de pe organele vitale.

3) Suplimentați cu lecitină din floarea soarelui sau soia nemodificată genetic – una din cele mai ușoare și rapide metode de a dizolva pietrele la fiere e să se suplimenteze cu lecitină provenită din floarea soarelui sau soia nemodificată genetic. Lecitina, o sua  substanță grasă formată din colină și inositol, e o componentă primară a membranelor celulare și necesită cantități mari de bilă pentru a se digera. Când pătrunge în ficat după ingerare, lecitina este dizolvată în această bilă, iar în acest proces pietre întărite sunt de asemenea dizolvate.
"O concentrație scăzută de lecitină în bilă poate să fie un factor cauzator pentru mulți indivizi cu pietre la vezica biliară.", scrie Michael T. Muray, medic naturopat, în cartea sa " Textbook of Natural Medicine, 2nd Edition, Volume 2.". "Studiile au arătat că luând doar 100 mg(miligrame) de lecitină de 3 ori pe zi va mări concentrația în bilă, pe când doze mai mari, de pană în 10g, produc măriri și mai mari."

4) Suplimentați cu oțet de mere și acid malic. – Acest remediu natural unic e promovat de mulți ca o metodă sigură și garantată de a elimina pietrele la fiere fără operație și medicamente. Amestecand oțet de mere cu acid malic – merele și sucul de mere presat proaspăt sunt în mod natural bogate în acid malic și alte substanțe de înmuiere, deci asta e o alternativă – și bând aceasta ca parte dintr-o curățare a vezicii biliare e foarte recomandat pentru sănătate. Cartea "Oțetul de mere – sistemul miraculos de sănătate", publicată de reputata firmă producătoare Bragg, conține o secțiune despre cum să realizezi cu succes în 2 zile o detoxifiere a vezicii folosing oțetul cu suc de mere. Puteți învăța mai mult despre tehnica asta folositoare, și să citiți fragmente din carte la adresa:  http://bragg.com/books/acv_excerpt.html

5) Adăugați mai mult turmeric la mesele dumneavoastră – studiile arată că turmenicul, un condiment compus în mare din curcumină, este un aliment puternic antioxidant și antiinflamator care ajută la menținerea unei vezici biliare sănătoase. Turmenicul ajută la îmbunătățirea solubilității bilei, ceea ce înseamnă că organismul descompune mai ușor substanțe care altfel ar forma pietre.
Dr. Andrew Weil, medic, sugerează suplimentarea de 3 ori pe zi cu cel puțin 1 g de curcumină pentru a îmbunătăți compoziția bilei. De asemenea sugerează consumul alimentelor bogate în calciu, să se ia vitamina C suplimentar (se poate lua de asemenea fructe de camu-camu sau pudră de cireașă acerola pentru vitamina C naturală), și să se limiteze aportul de zahăr rafinat pentru a se preveni formarea pietrelor. (http://www.drweil.com/drw/u/ART02972/Gallstones.html).

Articole despre ficat