facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

10 alimente pentru DETOXIFIEREA NATURALA a corpului

Alimentatie si nutritie

Ai petrecut ultimele câteva săptămâni bând mai mult decât de obicei, consumând o “tonă” de zahăr prelucrat și mâncând atât de multe produse de porc, încât simți că parcă și prin porii tăi iese miros de carne? Ei bine, nu ești singur. Pe cât de mult suntem atenți la ceea ce mâncăm în celelate zile ale anului, sărbătorile sunt, de obicei, momentul în care majoritatea dintre noi fac cel puțin câteva greșeli dietetice. Aceasta nu înseamnă că trebuie să te simți vinovat. La urma urmei, excesele din perioada sărbătorilor sunt de înțeles și merg mână în mână cu timpul petrecut cu familia și prietenii. Important este ca după această perioadă să revenim la a mânca sănătos, prin folosirea unor alimente sănătoase, care să ajute la curățarea corpului și detoxificarea organismului.
Sprijinirea ficatul este unul dintre cele mai bune moduri de a detoxifia organismul și alimentele prezentate mai jos vă vor ajuta să vă atingeți acest obiectiv.


1. Apa
Cel mai important ingredient în orice cură de detoxificare este apa. Beți cât mai multă apă pe parcursul zilei. Dacă vreți să vă detoxifiați organismul beți cel puțin 2 litri de apă pe zi. Cantitatea de apă, pe care o beți ar trebui să depindă de greutatea voastră și de căt de mult effort faceți zilnic, de cantitatea de apă eliminată prin transpirație.

2. Lămâia
Ficatul, vezica biliară, colonul, toate beneficiază de consumul de suc de lămâie. În primul rând, sucul de lămâie face ca organismul dumneavoastră să crească producția de sucuri digestive. Rezultatul este curățarea colonului dumneavoastră de toxinele existente. În plus față de creșterea producției de sucuri digestive, sucul de lămâie se comport el însuși în organism ca un suc digestive, ajutând la îmbunătățirea digestiei. Alte proprietăți sunt curățarea ficatului și a vezicii biliare, eliminarea problemelor respiratorii superioare, și eliminarea înroșirii feței datorată toxinelor existente în organism. Ca un beneficiu suplimentar, lămâia poate face apa cu mult mai gustoasă..

3. Varza de Bruxelles
Unul dintre cele mai bune lucruri care le puteți face pentru a vă detoxifia organismul este să măncați alimente care susțin funcțiile organelor care "elimină gunoiul." Acestea sunt în mod special pielea, rinichii, și ficatul. Varza de Bruxelles și alte legume crucifere, cum ar fi conopida, conțin o mulțime de fibre. Acest lucru ajută colonul dumneavoastră să fie eficient și eficace. Rezultatul este că ficatul are mai puțin de lucru, deoarece corpul dumnevoastră elimină mai multe toxine prin intermediul colonului. Dacă credeți că varza de Bruxelles fiartă este amară, atunci încercați să o mâncați crudă, în salate.

4. Ovăzul
Ovăzul este plin de fibre și funcționează ca un diuretic. Acest lucru vă oferă beneficiul dublu de a avea toxine spălate atât prin rinichi cât și prin colon. În afară de aceasta, fulgii de ovăz conțin, de asemenea, tipul de fibre care ajută la reducerea colesterolului și a plăcii de acoperire a arterelor. Ovăzul poate fi amestecat în piureuri, în făina pentru clătite, sau amestecat cu iaurt.

5. Lintea
Lintea este un mare plus în orice dietă de detoxifiere. În primul rând, lintea este o sursa excelentă de proteine vegetale. Consumul de linte te ajută să te simți plin fără grăsime, calorii și toxinele existente în carne.Lintea ajută de asemenea la reglarea indexului glicemic. Acest lucru vă protejează împotriva efectelor negative ale nivelului fluctuant de zahăr în sânge. Dacă toate acestea nu sunt suficiente pentru a vă convinge că lintea ar trebui să facă parte din dieta dumneavoastră, luați în considerare aceste două aspecte: lintea este unul dintre cele mai ieftine alimente care există și poate fi folosită atât la supe cât și la tocane

6. Anghinarea
Anghinarea este delicious și versatilă. Mai interesant însă este faptul că este un aliment cu puternice calități de detoxifiere. În primul rând, anghinarea face ca ficatul să funcționeze mai efficient. Acest lucru duce la o mai multă de producție de bilă. Prin producția de mai multă bilă alimentele pe care le mâncăm sunt defalcate mai eficient, îmbunătățind absorbția de nutrienți. În cele din urmă, fibrelele din anghinare ajută colonul să funcționeze mai bine. Puteți consuma anghinarea fiartă în aburi sau coaptă pe grătar.

7. Păpădia
Frunzele de păpădie sunt un secret vechi, care a devenit nou. Păpădia este un aliment excelent pentru stimularea funcției hepatice și eliminarea toxinelor din organism. Puteți folosi frunzele de păpădie în ceai sau în salate.

8. Ceaiul verde
Ceaiul verde este plin de antioxidanti care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi dăunători. Radicalii liberi sunt elemente care determină un fel de deteriorare a celulelor, aceasta ducând la îmbătrânirea prematură și cancer. Antioxidanții sunt, în esență, luptătorii care caută și distruge radicalii liberi. Mulți oameni simt beneficiile pentru sănătate obținute prin consumul a mai multor căni de ceai verde, pe zi. Folosiți, așadar, ceai verde cu lămâie pentru o detoxifiere eficientă.

9. Algele
Da, algele marine! Acest ingredient aromat care este folosit pentru a înveli rola dumneavoastră.preferată de sushi are unele beneficii nutriționale uimitoare. Cu toate acestea, dacă doriți cu adevărat cele mai bune beneficii de curățare a organismului cu ajutorul algelor marine, săriți rolele de sushi și micile gustări de alge marine prăjite. Puteți utiliza algele pentru a face salate, în supe și alte feluri de mâncare, sau încapsulate sub formă de pastile. Au aport caloric scăzut, sunt bune pentru corpul dumneavoastră și extrem de bogate în fitonutrienti.

10. Turmericul
Mulți oameni nu realizează că un condiment simplu poate ajuta să detoxifiere corpul lor. Cei mai mulți oameni beau turmeric în ceaiuri, sau se bucură cînd mănâncă acest condiment într-o varietate de feluri de mâncare indiene. Dacă nu sunteți complet familiarizați cu ingredientul, turmericul este condimentul care dă culoarea galbenă multor feluri de mâncare din India de est. Când vine vorba de detoxifierea organismului, beneficiile turmericului sunt simțite în special de ficat. Unii dieteticieni sunt atât de încrezători în beneficiile turmericului, încât ei spun că, consumarea apei amestecate cu turmeric, fără a fi adăugat neapărat în mâncare, face minuni în detoxifierea organismului.

Articole despre detoxifiere, curatarea ficatului, purificare ficatului, detoxificarea organismului, ficat