Topul alimentelor detoxifiante
Alimentatie si nutritie
Colonul este sistemul de evacuare al organismului. Daca sistemul de evacuare nu mai functioneaza eficient, toxinele se aduna in colon si acesta devine un loc propice pentru inmultirea bacteriilor nesanatoase.
Capilarele din peretele colonului incep sa absoarba toxinele si sa le transmita in tot corpul, diminuandu-i performanta generala. In timp, toxinele se pot acumula in organism, afectand diverse organe si provocand oboseala, probleme digestive, crestere in greutate si o varietate de probleme ale pielii, parului si sanatatii.
Alimente detoxifiante
Alimente crude Pepene verde
Anghinare Ridichi
Apa calda Ridichi japoneze
Broccoli (daikon)
Ceai de papadie Salata de fructe
ceai de urzica Seminte de canepa
Cicoare decojite, crude
Conopida Seminte de in
Curcuma Seminte incoltite
Fasole mung Sparanghel
Fenicul Sucuri de fructe si
Sucuri de fructe legume
Grepfrut Tarhon
Lamai Usturoi
Leustean Varza cruda
Papaya Verdeturi
Eliminarea grasimii in vederea slabirii
Micul dejun
O cana de apa calda cu zeama de lamaie si lamaie verde;
Doua grepfrut roz, intregi;
Iahnie de fasole mung cu orez brun special;
Iahnie de fasole mung (2 portii)
125 g fasole mung;
500 ml apa sau supa de legume plus apa pentru inmuiat;
o lingurita seminte de fenicul;
o ceapa taiata fin;
2 morcovi curatati si taiati cubulete;
o andiva;
2 linguri de patrunjel tocat;
o mana germeni trifoi.
1. Inmuiati fasolea mung intr-un litru de apa rece timp de 6 ore. Scurgeti si clatiti bine. Dati apa sau supa in clocot, adaugati fasolea si fierbeti la foc mic timp de 10 minute. Indepartati spuma care se ridica la suprafata.
2. Adaugati semintele de fenicul si fierbeti inabusit timp de 10 minute. Adaugati ceapa si morcovul si fierbeti inabusit inca 10 minute.
3. Luati de pe foc si adaugati patrunjelul.
4. Aranjati frunzele andivei in jurul a doua castroane de supa, puneti iahnia in centrul lor, presarati deasupra germenii de trifoi si serviti cu orez brun special.
Orez brun special
Cina
Supa rece de castraveti cu salata de varza.
Supa rece de castraveti (2 portii)
1. Taiati un castravete in cubulete si pastrati-le pentru garnitura.
2. Curatati de coaja castravetii ramasi, taiati-i in jumatati, scoateti cu o lingurita semintele si aruncati-le.
3. Puneti catsravetii curatati si ceapa verde in vasul robotului de bucatarie si actionati motorul pana ce obtineti o pasta omogena.
4. Adaugati sucul de lamaie si frunzele de menta si amestecati din nou;
5. Turnati in boluri si raciti bine. Serviti cu germeni de fasole si cubulete de castravete presarate deasupra.
Salata de varza
Pentru sos, amestecati urmatoarele:
Seara
Amestecati 200 ml de suc de grepfrut roz si 2 linguri de ulei de masline sau ulei de canepa si beti.
Beti apa calda pe tot parcursul zilei. De asemenea, ceaiuri de salvie si ceaiul din planta Pau D'arco (de la magazinele de produse naturiste), alternativ.
Informatiile au fost preluate din cartea "Planul sanatatii perfecte: Programul alimentar care va va mentine suplu toata viata" de Dr. Gillian McKeith, trad: Adriana Ciorbaru, Bucuresti: Curtea Veche Publishing, 2007, www.curteaveche.ro
Capilarele din peretele colonului incep sa absoarba toxinele si sa le transmita in tot corpul, diminuandu-i performanta generala. In timp, toxinele se pot acumula in organism, afectand diverse organe si provocand oboseala, probleme digestive, crestere in greutate si o varietate de probleme ale pielii, parului si sanatatii.
Alimente detoxifiante
Alimente crude Pepene verde
Anghinare Ridichi
Apa calda Ridichi japoneze
Broccoli (daikon)
Ceai de papadie Salata de fructe
ceai de urzica Seminte de canepa
Cicoare decojite, crude
Conopida Seminte de in
Curcuma Seminte incoltite
Fasole mung Sparanghel
Fenicul Sucuri de fructe si
Sucuri de fructe legume
Grepfrut Tarhon
Lamai Usturoi
Leustean Varza cruda
Papaya Verdeturi
Eliminarea grasimii in vederea slabirii
Micul dejun
O cana de apa calda cu zeama de lamaie si lamaie verde;
Doua grepfrut roz, intregi;
Iahnie de fasole mung cu orez brun special;
Iahnie de fasole mung (2 portii)
125 g fasole mung;
500 ml apa sau supa de legume plus apa pentru inmuiat;
o lingurita seminte de fenicul;
o ceapa taiata fin;
2 morcovi curatati si taiati cubulete;
o andiva;
2 linguri de patrunjel tocat;
o mana germeni trifoi.
1. Inmuiati fasolea mung intr-un litru de apa rece timp de 6 ore. Scurgeti si clatiti bine. Dati apa sau supa in clocot, adaugati fasolea si fierbeti la foc mic timp de 10 minute. Indepartati spuma care se ridica la suprafata.
2. Adaugati semintele de fenicul si fierbeti inabusit timp de 10 minute. Adaugati ceapa si morcovul si fierbeti inabusit inca 10 minute.
3. Luati de pe foc si adaugati patrunjelul.
4. Aranjati frunzele andivei in jurul a doua castroane de supa, puneti iahnia in centrul lor, presarati deasupra germenii de trifoi si serviti cu orez brun special.
Orez brun special
- 100 g orez brun;
- o ceapa curatata si tocata;
- 200 ml apa;
- 1/2 lingurita curcuma;
- 1/2 lingurita chimen;
- 1. Puneti orezul si ceapa intr-o craticioara. Adaugati 200 ml apa.
- 2. Dati apa in clocot, reduceti focul si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
- 3. Stingeti focul si lasati sa se racoreasca 10 minute inainte de a servi.
Cina
Supa rece de castraveti cu salata de varza.
Supa rece de castraveti (2 portii)
- 3 castraveti;
- 4 cepe verzi, taiate fin;
- 500 ml apa;
- sucul de la o jumatate de lamaie;
- 6 - 8 frunze de menta;
- 50 g germeni de fasole;
1. Taiati un castravete in cubulete si pastrati-le pentru garnitura.
2. Curatati de coaja castravetii ramasi, taiati-i in jumatati, scoateti cu o lingurita semintele si aruncati-le.
3. Puneti catsravetii curatati si ceapa verde in vasul robotului de bucatarie si actionati motorul pana ce obtineti o pasta omogena.
4. Adaugati sucul de lamaie si frunzele de menta si amestecati din nou;
5. Turnati in boluri si raciti bine. Serviti cu germeni de fasole si cubulete de castravete presarate deasupra.
Salata de varza
- 1 morcov dat pe razatoare;
- o ceapa verde;
- 10 g miez de nuca;
- o bucata mica de varza alba, fara cotor, data pe razatoare;
- o tulpina de telina;
- o lingurita de coriandru sau patrunjel tocat;
- 15 g mazare proaspata;
- 3 ridichi taiate fin;
Pentru sos, amestecati urmatoarele:
- 4 linguri de ulei de canepa;
- o mana de frunze de rucola;
- 2 linguri de seminte de pin;
- 1 catel de usturoi curatat si zdrobit.
Seara
Amestecati 200 ml de suc de grepfrut roz si 2 linguri de ulei de masline sau ulei de canepa si beti.
Beti apa calda pe tot parcursul zilei. De asemenea, ceaiuri de salvie si ceaiul din planta Pau D'arco (de la magazinele de produse naturiste), alternativ.
Informatiile au fost preluate din cartea "Planul sanatatii perfecte: Programul alimentar care va va mentine suplu toata viata" de Dr. Gillian McKeith, trad: Adriana Ciorbaru, Bucuresti: Curtea Veche Publishing, 2007, www.curteaveche.ro