facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

6 modalitati eficiente pentru detoxifierea picioarelor

Sanatate

 

Băile ionice pentru picioare nu sunt singura modalitate de a realiza detoxifierea picioarelor. De fapt, există câteva modalități de a detoxifia corpul prin picioare, inclusiv băile de picioare bazate pe acupresură coreeană și chineză, plasturii pentru detoxifierea picioarelor, exfoliante pentru picioare, măști și alte rețete care folosesc săruri Epsom care în mod natural detoxifică organismul, argilă și alte ingrediente.

6 modalități eficiente pentru detoxifierea picioarelor

1. Băile ionice de picioare

Băile ionice de picioare acționează prin trimiterea unui curent electric printr-o baie de apă, care determină împărțirea moleculelor de apă și crearea de ioni negativi de oxigen. Odată ce acești ioni negativi sunt suficienți în apă, corpul îi absoarbe prin osmoză, care este mișcarea compușilor cu concentrații mai mari sau mai mici. Unele dispozitive mai noi produc și ioni pozitivi. Procedeul de baie ionică de picioare este rapid și simplu. O matrice electronică este plasată și în baia de picioare, care trimite un curent direct la apă.
Combinația de apă, sare și matrice sunt proiectate pentru a genera ioni negativi prin separarea oxigenului și hidrogenului din apă, neutralizând particulele încărcate din organism și extrăgând toxinele cu sarcini opuse. În acest caz, culoarea apei este cauzată de o reacție a apei sărate și a matricei de electroliză, care creează oxidare. Capacitatea acestor băi ionice de picioare de a detoxifia corpul a fost supusă unor numeroase teste medicale.

2. Presopunctură, masaje și spa-uri pentru picioare

Spa-urile coreene și chineze pentru picioare au fost în jur de mii de ani, iar aceste experiențe terapeutice unice se extind în popularitate în SUA. Picioarele sunt ca rădăcinile unui copac, iar talpa conține sute de terminații nervoase și puncte de presopunctură, care pot fi masate pentru a ajuta anumite părți ale corpului.
În timpul unei sesiuni într-un centru spa, picioarele sunt înmuiate într-o soluție de baie caldă, urmată de un masaj pentru picioare și tălpi. Masajul picioarelor stimulează punctele de presopunctură, care corespund diferitelor organe din corp pentru a elibera tensiunea, pentru a îmbunătăți circulația și susține sănătatea și vitalitatea, în general.
Presopunctura și reflexoterapie ajută la echilibrarea chi-ul sau a energiei din organism, promovând o circulație mai bună, un somn odihnitor și normalizarea unor afecțiuni de sănătate, de la dureri de cap la indigestie.

3. Preparați propria baie de picioare

De asemenea, puteți pregăti o baie de detoxifiere la domiciliu cu apă caldă sau fierbinte, sare Epsom și câteva picături din uleiui esențial preferat. Faceți-vă un masaj al picioarelor în punctele de reflexologie care corespund oricărei probleme pe care o aveți. În ceea ce privește alegerea uleiurilor esențiale, lavanda este o opțiune excelentă. Nu numai că este sedativă, dar studiile efectuate pe animale au arătat de asemenea că uleiul esențial de lavandă normalizează modificările hepatice și renale cauzate de expunerea la anumite pesticide.
O altă opțiune bună este uleiul de arbore de ceai (tea tree), care este puternic împotriva germenilor. Dacă mirosul acestui ulei esențial este prea intens pentru dumneavoastră, amestecați cu ulei de lavandă pentru a obține o aromă relaxantă și plăcută.

4. Măști curative și detoxifiante pentru picioare

O modalitate simplă de detoxifiere a picioarelor este utilizarea unei măști de argilă pentru a curăța și detoxifia picioarele. De asemenea, ajută la reducerea stresului la sfârșitul unei zile lungi. Măștile de picior pot înmuia pielea și pot combate ciuperca unghiilor picioarelor, mirosul neplăcut și piciorul atletului sau micoza piciorului. Vă recomandăm să vă creați propria rețetă, deoarece este complet lipsită de aditivi chimici.
Argila de bentonită oferă beneficii ca agent de detoxifiere și este sigură atât pentru utilizarea internă, cât și pentru cea externă. Argila bentonită are ioni încărcați în mod natural, care extrag toxinele încărcate negativ, inclusiv cele provenite din pesticide și metalele toxice. Alte studii au arătat că argila bentonită are proprietăți care combate micotoxinele și aflatoxinele de mucegai.
Mască de argilă pentru picioare
- 3 linguri de argilă albă
- 3 linguri de oțet de mere organic
- 3 picături de ulei esențial de lavandă
- 3 picături de ulei esențial de arbore de ceai (sau de mentă)
Combinați aceste ingrediente într-o cană mică. Adăugați oțetul de mere câte o lingură, până când masca de argilă se transformă într-o pastă groasă. Este posibil să nu aveți nevoie de tot oțetul de mere, prin urmare, adăugați-l încet și treptat, până când masca are consistența dorită. Adăugați mai multă argilă dacă este necesar. Odată ce ingredientele sunt combinate într-o pastă groasă, se aplică pe ambele picioare și se lasă să se usuce complet. Așezați-vă pe un scaun confortabil în timpul acestui proces. După 30 de minute, spălați masca și ștergeți picioarele cu un prosop.

5. Exfoliante pentru pielea picioarelor

La fel ca o mască pentru picioare, un exfoliant poate, de asemenea, să curețe și să detoxifice picioarele, reducând mirosul neplăcut și prevenind infecțiile fungice dacă utilizați uleiuri esențiale cu proprietăți antifungice și antibacteriene. Exfolierea îndepărtează de asemenea pielea moartă de pe picioare.
Exfoliant cu efect de detoxifiere
- 1 cană de sare Epsom
- o jumătate de cană de ulei de măsline extravirgin
- 4-5 picături de ulei esențial de lămâie sau de ienupăr (sau ambele dacă doriți)
- 2 picături de ulei esențial de mentă
Se combină toate ingredientele într-un bol, se amestecă bine pentru a răspândi uleiul esențial în întregul preparat. Aplicați apoi exfoliantul pe fiecare picior, masând ușor preparatul de-a lungul tălpii piciorului, între degetele de la picioare, pe partea superioară a picioarelor și în jurul gleznelor pentru cel puțin cinci minute pe fiecare picior. Insistați mai mult timp pe talpa piciorului, exercitând presiune asupra punctelor de reflexologie care corespund zonelor pe care doriți să le ameliorați.
Acest amestec gros exfoliază pielea picioarelor și asigură detoxifierea datorită uleiurilor esențiale pe care le alegeți. Uleiul de mentă ajută vezica biliară și sistemul digestiv în general. Acest ulei este o parte importantă a exfoliantului pentru picioare, dar puteți adăuga orice alt ulei esențial, însă uleiul de lămâie, grapefruit și ienupăr au proprietăți de detoxifiere deosebit de utile. Uleiul de lămâie susține sistemul imunitar și ajută la detoxifierea ficatului. Uleiul de grapefruit este un antioxidant, antiinflamator și antifungic. Uleiul de ienupăr susține funcția hepatică și detoxifică ficatul, colonul, pielea și plămânii.

6. Plasturi pentru detoxifierea picioarelor

Plasturii pentru detoxifierea picioarelor fac ca picioarele să transpire și să elimine toxinele din zona picioarelor. Cu toate acestea, nu toți plasturii tampoanele sunt creați la fel. Similar cu masajele pentru picioare care se concentrează pe punctele de acupresură sau cu reflexoterapia, plasturii eficienți pentru detoxifierea picioarelor profită de știința veche a reflexoterapiei.
Pe lângă faptul că este foarte relaxantă, reflexoterapia stimulează zonele de pe picioare care corespund diferitelor organe și mușchi din organism. Acest lucru ajută la eliberarea tensiunii, îmbunătățirea circulației sanguine și la susținerea sănătății și a vitalității în general.
Spre deosebire de alte mărci, plasturii organici 100% utilizează adeziv de carbon și titan pentru a stimula bioelectricitatea și fluxul sanguin prin picioare și corp. Acești plasturi stimulează în mod specific punctul de acupresie renală pentru a stimula detoxifierea organismului. Plasturii organici conțin ingrediente organice naturale, cum ar fi extractele de bambus, plante medicinale și turmalină. Turmalina este o piatră semi-prețioasă care emite radiații infraroșii (FIR). Studiile au constatat că FIR, în special din turmalina terestră, promovează reparația celulelor și protejează celulele împotriva daunelor provocate de razele X și reduc inflamarea articulațiilor și alte probleme de sănătate.

Sursa: dr-catalin-luca.ro

Articole despre picioare, detox, detoxifiere