facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Brandon Bays s-a vindecat de o tumora de marimea unei mingi de baschet

Documentare

Mi-a spus: "Brandon, eşti ca o femeie însărcinată în 5 luni, tumoarea ta are mărimea unei mingi de bashet."
Vestea a venit ca o bombă într-o dimineaţă cu soare, în Los Angeles 1992. I-am răspuns "Haide totuşi, nu poate fi o minge de baschet... Nu crezi că exagerezi? O astfel de minge este uite atât de mare!..."
Iar ea mi-a răspuns "Ai prefera să o numesc o minge de plajă?"

brandon bays

La acel moment, Brandon lucra în domeniul medicinei alternative de mai bine de un deceniu; Şi mai mult de atât, îşi construise o carieră fiind speaker alături de nume cunoscute ca Anthony Robbins şi Dr. Wayne Dyer, pe care i-aţi întâlnit deja în acest program. Aşadar, pur şi simplu nu a putut accepta faptul că va trebui să urmeze calea convețională şi chiar posibil să ajungă la operaţie chirurgicală.
Evident că eram îngrozită şi am cerut să mi se acorde măcar puţin timp, doar o mică fereastră de timp, în care să încerc tot ce ştiu eu mai bine să fac. Răspunsul ei a fost "Eu sunt o doctoriţă, sarcina mea este să salvez vieţi, iar tu, astăzi, trebuie să mergi la spital, să faci analizele şi operaţia de îndepărtare a tumorii."
Însă Brandon a reuşit să îşi convingă doctoriţa să îi acorde o lună de zile.
Pe parcursul procesului meu propriu de vindecare, am făcut tot ceea ce ştiam eu să fac pentru a-mi îngriji corpul. Am trecut pe o dietă 100% fructe şi legume, de la un procent de 70%. Locuiam lângă mare şi mă antrenăm în fiecare zi, însă după 3 săptămâni încă nu vedeam schimbarea pe o aşteptam. Chipul îmi radia de sănătate, însă nu era nici o schimbare în corpul meu.

În acel moment, călătoria de vindecare a lui Brandon şi-a schimbat cursul, reorientându-se spre interiorul fiinţei sale. Ştiam că, într-un fel sau altul, trebuia să descopăr ce era cu adevărat stocat în acea tumoare – blocajul emoţional.

Brandon şi-a înfruntat fantomele, şi făcând asta a creat un proces care a ajutat-o să se vindece.
Am descoperit amintirea care era stocată la nivel celular şi când am eliberat-o, corpul a început să se vindece singur, de la sine, într-un proces natural.

Procesul creat de Brandon se bazează pe o gama largă de teorii alternative. Însă fundamentul îl găsim în munca Dr Deepak Chopra. Un respectat medic şi endocrinolog american, care a ajuns la concluzia că celulele corpurilor noastre stochează amintiri cu caracter emoţional. Când aceste amintiri sunt traumatizante pot determina celulele să degenereze, având că şi consecinţă boala fizică. Ceea ce Dr Deepak Chopra nu a explicat în cartea sa este CUM accesezi de fapt acele amintiri celulare traumatizante care rămân stocate la nivel celular. Iar eu nu ştiam cum să fac asta.

Însă Brandon a găsit o cale, prin meditaţie şi rugăciune.
Imediat mintea raţională, sceptică, şi-a făcut prezenţa spunând "Nu poate fi acea amintire, ştiu totul despre acel moment trecut!" Era vorba despre o amintire din copilăria mea, ce implică violenţă; Iar eu înfruntasem, rezolvasem demult acea problemă, urmasem diverse terapii; parcă mintea raţională spunea "Te-ai ocupat deja de această amintire", iar corpul şi sufletul meu spuneau "Nu, nu ai rezolvat această amintire".
Totuşi, m-am rugat pentru o înţelegere şi mai profundă. Atunci cuvântul care a apărut în interiorul meu a fost "Iertare".
Şi când am iertat în interior, a fost ca şi cum am încetat să mă mai agăţ de tumoare. M-am supus apoi tuturor analizelor medicale posibile, iar doctoriţa chirurg, privind ecografia uterului meu, a spus "Eşti perfect curată, ca în manual.

Brandon a folosit tehnicile propriei vindecări pentru a crea un proces la îndemâna tuturor. L-a numit "Călătoria".
Acum ofer workshop-uri oamenilor, prin care ei să îşi poată însuşi unelte concrete pentru a accesa ce este stocat în interiorul corpului.
În acest scop, Brandon a pus la punct două procese, ambele fiind în esenţă, meditaţii/introspecții ghidate; unul se axează pe vindecarea emoţională, în timp ce al doilea vizează bolile fizice.
Călătoria emoţională te ghidează pe un drum al problemelor nerezolvate, inclusiv cele încă nemanifestate ca boală. În unul dintre procese, ai posibilitatea pur şi simplu să ridici/dai la o parte straturile emoţionale unul câte unul. Această meditație te poartă în timp la momentul unei anumite traume şi la sentimentele asociate cu ea.

Călătoria are la baza terapii ca Vindecarea Copilului Interior pentru a te ajuta să înţelegi motivul pentru care ţi s-au întâmplat acele lucruri şi să ierţi persoanele implicate.
Scopul celui de-al doilea proces este descoperirea acelor probleme emoţionale care s-au manifestat ca boli fizice. Această călătorie se bazează pe tehnici de vizualizare, ghidându-te în zone din interiorul corpului care au nevoie de vindecare. Odată ajuns acolo, urmează instrucţiunile date de Brandon pentru a accesa trauma emoţională care a cauzat boală. Primeşti astfel unelte de bază pentru accesarea rădăcinei oricărei probleme instalată în corpul tău, indiferent dacă s-a manifestat fizic sau nu. Şi vei putea să te cureţi, să te eliberezi de acea problemă pentru a ajunge într-un loc mai măreţ, de pace.

Omul de afaceri britanic Kevin Billet se află printre cei a căror viaţă a fost radical schimbată de metoda Călătoria.
Am suferit de episoade de depresie cronică din adolescență. Am încercat medici, dar şi psihiatri - care doar mi-au prescris Prozac - aşa că trăiam într-o gaură neagră a disperării în care părea că nu există altă soluţie decât suicidul. Un prieten i-a recomandat lui Kevin Workshop-ul oferit de Brandon, şi după numai o singură "Călătorie", a aruncat ani de terapie precum şi un cocktail de anti-depresive. Simţeam cum parcă s-a aprins o lumină în interiorul meu, şi a anulat tot procesul la care mă supuneam singur încercând să nu mai simt lipsa de speranţa din mine. Experienţa a avut asupra lui un impact atât de mare încât s-a alăturat echipei lui Brandon ca voluntar. Însă povestea nu se încheie aici. Cei doi s-au şi căsătorit mai târziu. În prezent, ei predau împreună metoda Journey oamenilor din toată lumea. Cea mai recentă destinaţie a fost Africa de Sud.

Am cunoscut şi noi o parte din participanţi. Fiecare dintre ei suferise un anumit tip de durere.

- Pentru Judith Sheerbush acea durere nu fusese una fizică. Ea avea nevoie de vindecare emoţională. Credeam că emoţia resimțită va fi durere sau tristeţe datorită problemelor mele personale. În schimb, sentimentul apărut a fost devastare!... Acel sentiment a împovărat-o pe Judith de aproape 10 ani, de când o tragedie i-a întors viaţa pe dos/ i-a schimbat radical viaţa. Soţul meu a murit într-un mod tragic, iar 8 ani mai târziu când credeam că familia noastră se vindecă, fiica cea mică a murit, lăsând în urmă un copil de doar 18 zile. Judith nu era singură in căutarea pentru vindecare. Practic, mi s-a spus că mai am 4, până la 6 luni de trăit. Şi atunci a început călătoria mea.

- Când Dorette a auzit despre metoda Journey, a dorit să afle şi mai multe. Workshopul era complet rezervat, însă Dorette a riscat şi a mers chiar şi aşa. Am stat la coadă şi nu numai că am reuşit să intru la curs, dar am stat şi în primul rând!

- Undeva în spatele sălii se afla Paul Houston. Săptămâna dinaintea seminarului cu Brandon, Paul fusese în spital suferind de hernie de disc. A început de la o veche lovitură la spate; acum 10 ani, aceasta s-a agravat în timpul unui training în cadrul poliţiei. Timp de 10 ani am trăit în episoade de dureri, cu calmante, antiinflamatoare şi altele. în Africa de Sud, Paul s-a ocupat de partea de securitate pentru Brandon, şi un proces "Călătoria" nu era nicidecum în planul lui. S-a întâmplat să discut cu o persoană din echipa lui Brandon. Îmi tot îndreptăm spatele, aşa că m-a întrebat de ce. I-am răspuns că totul este în regulă, şi că e doar o veche lovitură la spate. "Bine, vorbim noi mai târziu" mi-a spus. Apoi, la finalul zilei m-a chemat spunând "Hai să-ţi rezolvăm spatele".

Paul, Dorette şi Judith au făcut procesul de vindecare a lui Brandon din motive diferite, însă toţi au fost purtaţi într-o călătorie plină de emoţii uitate de mult timp. Te găseşti într-o stare aproape hipnotică, şi te întorci astfel la emoţia din momentul loviturii; eu chiar am avut câteva probleme de rezolvat acolo, cu privire la lovitură, la copilul interior şi altele. În cele din urmă, ai accesat emoţia? Da, absolut. Am găsit puţină furie, însă multă confuzie. De la vârstă de 6 ani am trăit într- un mediu abuziv. Era multă confuzie cu privire la motivul pentru care eram abuzat. Ce am făcut să merit asta? Cu ce am greşit? La vârstă de 6 ani să fiu tratat în acest mod. Înfruntarea acestor emoţii este esenţială pentru procesul de vindecare. Pur şi simplu cobori dintr-un sentiment în altul, până într-un final realizezi că ai ajuns fie în spaţiu, fie într-un sentiment minunat al Sursei. Procesul este oarecum asemănător jocului chinezesc "Jenga". Când îndepărtăm bucăţică cu bucăţică părţi din protecţiile construite de-a lungul întregii vieţi, ajungem în locul din care am pornit: un loc fără frică, prejudecată, furie sau confuzie. Brandon numeşte acest loc: SURSĂ. Pentru mine, Sursă este în interior. Sursă eşti TU. Tu eşti cel mai mare duşman al tău dar şi cel mai mare ajutor. Este un moment de neclintire totală, în care aproape că şi răsuflarea încetează. Şi la care nu te aştepţi când eşti foarte agitat. Sursă este diferită pentru fiecare persoană şi este diferită de fiecare dată. Pentru mine este mereu ca o lumină; Este un sentiment clar de spaţiu, cu o lumină puternică pătrunzând în el, şi atunci ştiu că mă aflu în Sursa a ceea ce sunt. Eu eram singur într-un câmp verde frumos, vântul sufla firele de iarbă, iar eu stăteam întins privind cerul. Odată ce te conectezi cu acea parte din interior, cu acea linişte, neclintire din tine, cu acea iubire, atunci acea înţelepciune, şi nu cea a minţii raţionale, ci această înţelepciune mult mai profundă poate acum să aprindă lanternă în interiorul tău şi să dezvăluie ce este de fapt stocat în interiorul celulelor, ajutându-te să realizezi procesul de eliberare.
Atingerea, conectarea cu Sursa, acel loc al înţelepciunii şi al înţelegerii, este esenţială pentru ambele procese: atât emoţional cât şi fizic.

În călătoria emoţională ajungi în Sursă plonjând prin straturi de emoţii nerezolvate, pe când călătoria fizică te poartă mai întâi în interiorul organului care te-a îmbolnăvit. Te afli literalmente în acel organ şi gândeşti şi respiri că fiind acel organ, iar el începe să îţi comunice cauza principală care a creat problema. Călătoria fizică e foarte captivantă, este jucăuşă şi distractivă! Aşa că sugerez să vă ţineţi bine, e o călătorie pe cinste! Călătoreşti cu o navă spaţială, care poate merge oriunde în corp: ţesut, oase, etc; e o călătorie care îţi antrenează imaginaţia. Şi ajungi în final în locul care are nevoie de vindecare. Eu am ajuns în inima mea; pentru că acolo se găsea multă neiertare. Am fost uimită de cum mi-am vizualizat inima: nu era întreagă, era pur şi simplu spulberată în multe bucăţi. În acelaşi timp, Judith a călătorit într-un organ care îi cauzase multă suferinţă fizică. Am ajuns să fiu purtată de mică mea nava spaţială, într-un plămân bolnav. Şi s-a revelat o amintire de când eram foarte mică. Când Judith era micuţă, doctorii i-au îndepărtat o treime din plămân. De data aceasta nu a fost nevoie ca ea să retrăiască acele momente singură. Există un Mentor care te însoţeşte în aceste călătorii meditative. Poate fi un înţelept, un înger, sau oricine în care ai încredere. Acest Mentor mi-a părut ca un vrăjitor bun; mi-a oferit o sticluţă mică, frumoasă, făcută dintr-un cristal pur şi care conţinea o soluţie vindecătoare. Am presărat-o în plămân şi toate părţile infectate s-au însănătoşit. Însă călătoria nu se termină în acel organ. Ajungi în prezenţa unui foc de tabără unde ai ocazia să vorbeşti cu persoanele implicate în problema sau durerea ta. Simţim multă iertare şi înţelegem de ce au făcut lucrurile pe care le-au făcut. Secvenţa desfăşurată la focul de tabără face parte din ambele meditaţii: atât din procesul emoţional cât şi din cel fizic. Acolo întâlneşti persoanele care au jucat un rol în durerea ta, şi pentru că ai experimentat deja Sursa, ai acum disponibilitatea de a le ierta. Iertarea este cheia vindecării. Fiecare iartă în dreptul sau şi recunoaşte cât de stupid este să cari această povară cu tine. Şi singurul mod de a vindeca rana este să ierţi. Pentru Paul rezultatele au fost aproape imediate, a doua zi, spatele lui era 80% vindecat. De atunci am aruncat antiinflamatoarele şi calmantele. "Ascunde-le undeva departe!" În acelaşi timp, Judith mărturiseşte că procesul a ajutat-o să accepte pierderea suferită. Cred că a revenit bucuria în viaţa mea, viaţa îmi stârneşte interesul din nou. Pentru Dorette, metoda Călătoria a avut rezultate mai puţin evidente, însă consideră că reprezintă cheia vindecării ei. Sunt conştientă de tumoarea din corpul meu, o simt. Dar pur şi simplu sunt mai energizată acum, şi ştiu că voi reuşi să trec prin asta foarte foarte uşor.

Puterea de vindecare vine din interior, spune Brandon. Toate răspunsurile care merită cunoscute sunt cele pe care le descoperi în fiinţa ta. Orice altceva este o teorie.


www.thejourney-romania.ro.

Articole despre brandon bays, calatoria, the journey, emotii