facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Hidromel

Bauturi

Un adevarat cocktail de vitamine, enzime si hormoni naturali este hidromelul, cu actiune reintineritoare.


Hidromelul grabeste vindecarea ranilor, ajuta la redobandirea poftei de mancare si a poftei de viata in general, fiind un remediu si contra sterilitatii.
In medicina Ayurveda, este unul din principalele remedii reintineritoare, facandu-se referiri chiar la o tinerete vesnica, obtinuta prin consumarea de hidromel combinat cu unele ierburi care cresteau la poalele muntilor Himalaya.

Cum se prepara hidromelul

Intr-un borcan de sticla de 5 l se pune miere poliflora (preferabil lichida) cam 500g, 100g de polen de albine si se completeaza restul cu apa plata sau de izvor si se lasa la fermentat. Borcanul se acopera cu un prosopel de bumbac. Rezulta o licoare cu un gust placut, acrisor si acidulat, slab alcoolizat, cu efecte stimulente nervoase, tonice si chiar euforizante, cu totul deosebite. Daca doriti s agrabiti procesul de fermentatie, adaugati 2g de drojdie. Dupa procesul de fermentare care dureaza in functie de temperatura mediului, se transfera in sticle imbuteliate. Atentie, hidromelul continua procesul de fermentare si trebuie pastrat la frigider. Se consuma 2-3 pahare pe zi, de preferinta pe stomacul gol.

Cateva efecte si intrebuintari terapeutice ale hidromelului

Frigiditate - se consuma 1-3 pahare de hidromel inaintea actului amoros. Ajuta la relaxare, favorizeaza aparitia unei stari de spirit vioaie, jucause, euforice. Este printre putinele afrodiziace feminine cu eficienta dovedita, avand in plus si un gust si o aroma agreabile, element extrem de important.

Impotenta - se aplica acelasi tratament ca la frigiditate. In cazul barbatilor, hidromelul are efecte usor vasodilatatoare (inclusiv in zona pelviana), de stimulent hormonal si, prin efectul sau tonic nervos, ajuta la depasirea anumitor bariere si blocaje psihice.

Menopauza prematura - se face o cura de 60 de zile cu hidromel. Se consuma pe stomacul gol, cate un pahar dimineata, la pranz si seara. In paralel, se tine un regim alimentar cu multe legume si fructe crude.

Inapetenta, digestie dificila - se bea o jumatate de pahar de hidromel, cu 15-20 de minute inainte de fiecare masa.
Carente de minerale si oligoelemente - se face o cura de 20 de zile, timp in care se bea jumatate de litru de hidromel pe zi. Pe langa faptul ca are in compozitia sa toate mineralele mierii si ale polenului, ajuta la o mult mai buna asimilare a acestor elemente si din alimentele obisnuite fiind un bun conductor

Insomnie - inainte de culcare, se iau 1-2 linguri mari de miere de tei sau de mac. Suplimentar, se poate bea si un pahar de lapte cald. Este un tratament simplist in aparenta, dar care in multe cazuri s-a dovedit a fi extrem de eficient. "De vina" - se pare - sunt anumite vitamine, minerale si enzime continute de miere, care favorizeaza secretia de serotonina si melatonina, doi neurotransmitatori care induc o stare de calm si de relaxare profunda, ce favorizeaza o regenerare nervoasa si psihica completa.

Epuizare nervoasa - se face un tratament de 12 zile cu miere cu laptisor de matca 2%. Are efecte tonice psihice miraculoase, favorizand refacerea capacitatilor psihice si intelectuale. Este si un foarte bun remediu contra depresiilor.

Hiperexcitabilitate nervoasa - se elimina pentru o perioada de 6 luni din alimentatie zaharul, faina alba, cafeaua si alimentele cu conservanti. Zaharul va fi complet substituit de mierea de tei si de salcam, din care se vor consuma minimum 6 lingurite pe zi.

Guturai, dureri de gat - se consuma zilnic 6-12 lingurite de miere de floarea-soarelui cat mai proaspata. Mierea de floarea-soarelui are efecte imunostimulente, dar si antiinfectioase fiind prezente substante cu efect antibiotic.

Articole despre


Articole din Bauturi