facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Tratamente naturiste pentru migrene

Sanatate

Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simptome, precum greață, stări de vomă sau sensibilitate la lumină și la sunete. Durerea apare uneori doar pe o parte a capului. Persoanele care suferă de migrenă, au în general, antecedente genetice care determină în mare măsură incidența acesteia.
Se pare că această problemă de sănătate afectează aproximativ 2% din populația mondială și mai mult femeile decât bărbații. În cazul femeilor, transformările hormonale sunt cele care predispun la apariția migrenelor. De asemenea, stresul cronic este un alt factor care contribuie la declanșarea migrenelor. În acest articol vă prezentăm atât cauzele apariției migrenelor, dar și câteva remedii naturiste pentru a le combate:

ceai

Cauzele declanșării migrenei
Migrena este cauzată de o activitate anormală a creierului și poate fi declanșată de diferiți factori. Specialiștii neurologi afirmă că această durere este preponderentă la nivelul capului, însă afectează de asemenea căile nervose și cele chimice, schimbând fluxul sanguin către creier și către țesuturile din jur.
Mai ales femeile sunt predispuse la apariția migrenei datorită acțiunii estrogenului (hormonul responsabil de stările emoționale ale femeii), mai ales în momentele specifice ale perioadei menstruației, în timpul sarcinii sau menopauzei. Cea mai mare incidență a migrenei este cuprinză între vârsta de 30 și 40 de ani.
Alte cauze care pot declanșa migrene sunt:
- Schimbări ale tiparului de somn;
- Consumul de alcool;
- Lumina sau zgomotele foarte puternice;
- Stresul;
- Exercițiile fizice intense;
- Anumite parfumuri sau mirosuri puternice;
- Fumatul activ sau pasiv;
- Anxietatea;
- Un program de masă neregulat.

Alimente care pot provoca migrene:
- Produsele de patiserie;
- Ciocolata;
- Produsele lactate;
- Glutamatul monosodic (aditiv alimentar folosit pentru produsele sărate);
- Alimente care conțin tiramina (vinul roșu, brânza grasă, peștele afumat, ficatul de pui);
- Carnea cu nitriți (mezelurile, salamul, cârnații);
- Ceapa;
- Arahidele;
- Nucile;
- Alimentele procesate, fermentate sau conservate.

Simptomele migrenei
Iată care sunt simptomele cele mai frecvente ale migrenelor:
- Alterări ale vederii sau vedere încețoșată;
- Dureri oculare;
- Căscat frecvent;
- Grețuri;
- Probleme de concentrare sau de comunicare;
- Durere ascuțită în zona capului;
- Stare de oboseală;
- Lipsa poftei de mâncare;
- Slăbiciune generală;
- Sensibilitate la sunete sau la lumină;
- Transpirație excesivă;
- Necesitatea de a dormi mai mult.

Magneziul, eficient contra migrenelor
Numeroase studii medicale au arătat că magneziul poate ajuta la reducerea migrenelor. Următoarele alimente sunt bogate în acest nutrient:
- semințele de dovleac
- semințele de susan
- semințele de floarea soarelui
- nucile de Brazilia
- nucile de caju
- migdalele
- curmalele
- tărâțele de grâu
- fulgii de ovăz
- semințele de in
- ciocolata neagră
- melasa
Nivelele de magneziu din alimente depind de nivelele de magneziu din solul în care sunt cultivate. Alimentele organice conțin mai mult magneziu, deoarece majoritatea substanțelor fertilizante utilizate în fermele convenționale depind în mare măsură de nitrogen, fosfor și potasiu în loc de magneziu. Astfel încât ar fi ideal să consumați multe legume cu frunze verzi organice (spanac, brocoli, gulii, pătrunjel, varză, salată verde, rucola, etc.), dar și fructe uscate și semințe (netratate cu sulf) în fiecare zi pentru a vă menține la nivele optime rezervele de magneziu din organism. Sucurile proaspete de legume sunt de asemenea eficiente pentru ameliorarea nivelului de magneziu din organism.

Remedii naturiste contra migrenelor
- Consumați câteva migdale (aproximativ cincisprezece).
- Dizolvați într-o cană de apă călduță o linguriță nucșoară și consumați-o cu înghițituri mici.
- Amestecați două linguri de oțet de mere într-o cană de apă și beți acest amestec între mese.
- Preparați o infuzie dintr-un pumn de flori de mușețel la o cană de apă și beți între mese cu înghițituri mici.
- Amestecați o lingură de rozmarin, una de busuioc și una de măghiran într-o cană cu apă fierbinte. Lăsați amestecul acoperit timp de zece minute, strecurați, iar când se răcește, adăugați o lingură de miere. Beți pe stomacul gol, de trei ori de-a lungul zilei.

Pentru a avea un efect protector contra migrenelor, este necesar să aveți grijă de dieta dumneavoastră și să luați în considerare următoarele aspecte:
- Hidratați-vă corespunzător, consumând cel puțin doi litri de apă zilnic.
- Consumați frecvent alimente anti-inflamatorii, precum: acizi grași de tip omega 3, legume cu frunze verzi, sfeclă, brocoli, ananas, coacăze, ulei de cocos și condimentele: cuișoare, ghimbir, rozmarin și turmeric.
- Asezonați-vă mâncărurile cu ghimbir ras, deoarece combate inflamația îmbunătățește circulația în cazul vaselor sanguine.
Sursa: dr-catalin-luca.ro

Articole despre migrene


Articole din Sanatate