facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Aurul - excelent antioxidant

Sanatate

Tinerete fara batranete si viata fara de moarte…
natura64

Simbol al cunoasterii si nemuririi, aflat in corespondenta directa cu Soarele, principiu masculin, activ, prezent si in structura ADN-ului uman, aurul este considerat a fi, in alchimie, produsul final al evolutiei metalelor, deoarece el reprezinta perfectiunea. Aceasta straveche stiinta, revelata de Hermes Trismegistus, are rolul de a accelera aceasta evolutie, Piatra filosofala fiind elementul catalizator care face ca metalele inferioare sa fie transmutate aproape instantaneu in aur.

Scopul alchimiei nu este insa acesta, alchimistul urmarind de fapt prin obtinerea Pietrei filosofale desavarsirea sa spirituala. De aceea, aurul simbolizeaza nu numai perfectiunea materiala, ci si pe cea spirituala, aceasta din urma fiind adevaratul tel al unui alchimist.

Stiati ca…

· Organismul femeii contine de 5-6 ori mai mult aur decat cel al barbatului?
· In China si astazi inca se mai gateste orezul cu o moneda de aur pusa in oala, pentru a reface mineralele din corp, iar unele restaurante utilizeaza "frunze" de aur de 24 de carate pentru prepararea  unor mancaruri sofisticate?

Redescopera elixirul nemuririi

"Aurum potabile" este un elixir medieval, considerat de celebrul alchimist Paracelsus (1493 - 1541) ca fiind capabil sa vindece toate bolile, sa pastreze trupul indestructibil, avand proprietati regenerante si intineritoare. Desi indicatiile privind prepararea acestuia au fost ocultate cu sfintenie de adeptii Marii Opere, cercetatorii moderni au reusit sa creeze, in laborator, asa-numitul "aur coloidal" (Michael Faraday, in 1857).

Acesta este o solutie coloidala cu particule extrem de mici de aur in apa demineralizata. Particulele de aur poarta o sarcina omonima si se gasesc in apa in stare de suspensie. Aurul coloidal nu are gust si nu contine toxine.

Reiner Moll, conducatorul echipei de cercetatori de la "Privatinstitut für Naturheilweisen Arkanum" - Bavaria, desi sceptic la inceput, dupa un an de aplicatii a fost realmente incantat de efectele obtinute, pe care le descrie ca fiind: cresterea tonusului vital si a rezistentei la diverse boli, stimularea functiei de regenerare a organismului.

Acest om de stiinta a administrat atat intern, cat si extern tratamentul cu aur coloidal la peste 70 de pacienti suferind de diverse afectiuni, cum ar fi: tulburari psihice (stari depresive), dereglarea functiilor sistemului circulator, afectiuni ale cailor respiratorii superioare, tulburari functionale ale tractului digestiv, dependenta de alcool, artrite, arsuri, rani deschise. Succesul a fost notabil, Moll afirmand ca solutia se comporta ca un "catalizator al proceselor de regenerare si de purificare a organismului de toxine".

Cercetatorii de la LIFE TEST Institute, un institut independent de cercetari in domeniul biofizicii, bazandu-se pe coroborarea rezultatelor analizelor chimice, a testelor  efectuate in domeniul medicinii alternative, precum si pe interpretarea fotografiilor tip Kirlian si masurarea cantitatii de biofotoni ("lumina" emisa de ADN-ul celulelor umane) au revelat ca fie si numai dupa o utilizare externa a acestui asa-zis "aurum potabile" efectele de regenerare si vitalizare sunt evidente.

Se foloseste in chirurgie pentru repararea vaselor distruse, nervi, oase si membrane. De asemenea, se foloseste in tratamentul diferitelor forme de cancer. Injectarea de mici alice de aur ajuta la retragerea cancerului la prostata. Femeile atinse de cancerul ovarian sunt tratate cu aur coloidal si lasere cu vapori de aur pentru anihilarea celulelor bolnave fara insa a le afecta pe cele sanatoase.

Conform dermatologului Gustavo Marchago, "una dintre proprietatile aurului este aceea ca ofera o mare siguranta in tratament, datorita caracteristicilor antiinflamatorii si antialergice nemaipomenite". Are multiple efecte anti-aging, este un excelent antioxidant, foarte rezistent la radiatiile UV, de aceea unele firme de produse cosmetice au inceput sa-l introduca in formulele chimice de preparare a cremelor.

Farmacologul Maria Edit Posternak, din Argentina, precizeaza: "aurul inhiba elastoza, prezenta in tesuturile inflamate, evitandu-se astfel degradarea elastinei, una dintre fibrele responsabile de flexibilitatea pielii. Fiind antialergic, aurul suprima eliberarea anafilactica a histaminei intr-un mod mai eficient decat glucocorticoidele".

Aurul reda fermitatea pielii, amelioreaza ridurile, confera stralucire tenului, redefineste conturul fetei si inchide porii pielii. In combinatie cu magneziul si cuprul, aurul combate lipsa de vigoare a pielii, ajutand la refacerea colagenului. Aceste 3 elemente sunt bioactivi recunoscuti ca protectori ai pielii impotriva factorilor nocivi ambientali.
sursa: www.venus.org.ro

Articole despre antioxidanti