facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Miraculoasa PASTA de TURMERIC pentru vindecarea ranilor

Sanatate

Ori de câte ori găsim un aliment care ne poate scuti de multe probleme de sanatate, cei mai mulți dintre noi începem să îl consumăm cât de mult putem, nu? Ghimbir, usturoi, varză, toate par a fi unele dintre alimentele cele mai populare. Altele, cum ar fi nucă de cocos, cacao, avocado sau cartofii dulci, sunt de asemenea, alimente minunate și mulți oameni le iubesc și se bucură de beneficiile lor de sanatate. Mulți dintre noi nu cred prea mult în utilizarea de plante sau chiar legume pe corpurile noastre atunci când avem o erupție cutanată. Când te gândești la asta, te întrebi de ce plătim atât de mulți bani pentru produse îmbuteliate care sunt făcute într-un laborator, cu substanțe chimice, când de fapt am putea folosi doar alimente simple? Știm ... suntem condiționați de societatea noastră. Ne dorim ca lucrurile să funcționeze rapid și ușor, și să avem acces la medicamente pe care să le putem cumpăra de oriunde și cât mai simplu posibil. Dar având în vedere efectele negative ale medicamentelor asupra sănătății ar trebui să evităm aceste produse atunci când este posibil. Ne-ar fi mult mai bine apelând la natură pentru nevoile noastre interne și externe de sănătate.


De ce turmericul este un câștig pentru pielea ta
La fel ca fructele de avocado poate ajuta și inmuia pielea si luptă impotriva imbătrânirii atunci când este utilizat ca o mască.
În amestec cu fulgi de ovăz poate ajuta în reducerea roșeții și acneei.
În combinație cu oțetul de mere aplicat pe față sau pe alte părți ale corpului ajută la reducerea inflamației și la vindecare.
Este destul de ușor să faci o pastă de turmeric, pe care apoi să o aplici rapid pe rană.

Cum să faci o pastă de turmeric pentru răni
Deci, ce ai nevoie?
Nu de prea mult, doar de turmeric, apă și de un bandaj.

Pentru a face o pastă de vindecare cu turmeric se procedează astfel: se amestecă 1-2 lingurițe de turmeric(în funcție de cât de mare este rana) cu suficientă apă pentru a face o pastă groasă. Asigurați-vă că v-ați spălat pe mâini înainte și apoi aplicați usor pasta pe rană. (ar trebui să fie sub formă de pastă, deci nu vă așteptați să arate ca o cremă). După ce ați acoperit zona infectată cu suficientă pastă puneți bandajul. Lăsați-o să stea timp de cel puțin 12 ore până la 24 de ore. Faceți acest lucru timp de trei zile.

De ce funcționează:
Turmericul ameliorează inflamația și calmează durerea
Este un aliment anti-bacterian natural, așa că vă ajută în lupta impotriva bacteriilor care se găsesc pe piele atunci când aveți o rană și previne intrarea bacteriilor în organism prin rana deschisă
Turmericul ajută la închegarea sângelui așa că va împiedica rana să sângereze.
Ajută rana să se vindece și tratează pielea, așa că nu ca rămâne nici o cicatrice și pielea va fi protejată.
Sigur că și unele creme pe baze chimice ar putea realiza acest lucru, dar acele chimicale din crema pusă pe piele intră în fluxul sanguin și apoi circulă prin sânge către organe. Utilizarea pastei de turmeric este benefică pentru tot organismul, fără reacții adverse.

Ceva în plus ...
Puteti amesteca turmeric cu ulei de nucă de cocos în loc de apă pentru o pastă cu mult mai multe beneficii de vindecare și anti-bacteriene, sau puteți aplica aceasta ca o cremă de față / mască pentru a reduce acneea, roșeața sau cicatricile.
Păstrați un recipient mic de ulei de nucă de cocos și turmeric în baie, separate de cele din bucătărie. Astfel sunteți gata să le folosiți oricând. Pielea ta și corpul tău o să te iubescă pentru asta!

Articole despre turmeric, vindecare rani, cicatrizant, reduce inflamatiile