facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cum sa activezi proprietațile TURMERICULUI?

Alimentatie si nutritie

Turmericul câștigă în popularitate și pe bună dreptate!
Pigmentul galben găsit în turmeric (curcuma), care este responsabil pentru majoritatea proprietăților sale medicinale, se numește "curcumina."
Studiile abstracte de la Biblioteca Națională a Medicinei, o bază de date bibliografice cunoscută sub numele MEDLINE, arată peste 600 de beneficii potențiale asupra sănătății ale turmericului, și / sau a polifenolului său principal, cunoscut sub numele de curcumină.
În timp ce adăugarea de turmeric, la dieta ta, este un mod sigur de a stimula starea generală de sănătate, există câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre acest condiment.

turmeric


Nutrienții din turmeric nu sunt ușor de absorbit
Așa cum am menționat anterior, curcumina este compusul activ pe care ar fi de dorit ca organismul să-l absoarbă atunci când consumi turmeric. Cu toate acestea, o mare problemă cu turmericul este că, curcumina nu este absorbită cu ușurință .
Diferite studii pe animale și clinice au evidențiat că, concentrațiile de curcumina din plasma sangvină, urină și țesuturile periferice, sunt extrem de mici, indiferent de mărimea dozei ingerate. Și rata de absorbție scăzută nu îți va da beneficiile pentru sănătate ale acestui aliment- medicament.

Cum să se creasca foarte mult biodisponibilitatea turmericului?
Din fericire, există strategii de bucătărie, simple, pe care le poți utiliza pentru a stimula biodisponibilitatea turmericului.

1. Întotdeauna amestecă turmericul cu piper negru
Piperul negru este un medicament puternic de sine stătător și un potențiator al turmericului. "Dacă oamenii ar lua o cantitate mai mare de turmeric, într-o oră s-ar forma un dop la nivelul fluxului lor de sânge. Noi nu vedem o creștere mare, deoarece ficatul este activ în încercarea de a scăpa de el. Dar dacă procesul este suprimat prin luarea doar a unui sfert de linguriță de piper negru? Apoi veți vedea nivelul curcuminei explodând. Aceeași cantitate de turmeric consumată, dar biodisponibilitatea ajunge la 2000%. Chiar și doar un vârf de cuțit mic de piper, a-20-a parte dintr-o linguriță, poate spori în mod semnificativ nivelul curcuminei. Și ghici ce ingredient comun este în pudra de curry în afară de turmeric? piper negru.". Întotdeauna amestecă turmericul cu piper negru.

Un studiu intitulat “Influența piperinei asupra farmacocineticii curcuminei la animale și la voluntarii umani” a demonstrat că, atunci când piperina a fost administrată concomitent cu curcumina și dată subiecților umani, biodisponibilitatea curcuminei a crescut cu 2000% .

2. Adăugați grăsimi sănătoase când consumați turmeric
Din moment ce turmericul este solubil în grăsimi, pentru ca organismul vostru să absoarbă și să experimenteze pe deplin beneficiile sale uimitoare pentru sănătate, turmericul trebuie să fie combinat cu o grăsime. Atunci când consumi turmericul cu grăsimi sănătoase, cum ar fi de nucă de cocos, ghee sau ulei de măsline, curcumina poate fi direct absorbită în fluxul sanguin prin intermediul sistemului limfatic, prin urmare, în parte, ocolind ficatul. Aceasta este foarte important, deoarece mai puțină curcumină este expusă enzimelor metabolice și rămâne într-o formă liberă, permițându-i să rămână în organism mai mult timp.

3. Biodisponibilitatea turmericului crește când acesta este încălzit
"Ingredientul cel mai puternic în turmeric este curcumina, care, în ciuda puterii sale, nu este ușor de absorbit de către organism, fără ajutor. Acesta este momentul în care intră în joc o tigaie sote și un pic de ulei cald ", explică dr. Sukumar .
"Folosesc turmericul în fiecare sote, doar un sfert de linguriță - o jumatate de linguriță este mai mult decât suficient. Dar nu trebuie să-l utilizați cu moderație , utilizați-l cu generozitate. Dacă pregătiți orice sote, doar presărați turmeric. În momentul în care se încălzește uleiul și se adaugă turmeric, el devine acum complet biodisponibil pentru organismul vostru".

Pentru a maximiza eficiența turmericului pe care-l consumi asigură-te întotdeauna că faci aceste 3 lucruri:
1. Activează turmericul prin încălzirea sa.
2. Crește absorbția turmericului cu 2.000% prin combinarea cu piper negru proaspăt măcinat.
3. Amestecă turmericul cu o grăsime sănătoasă pentru a trece de ficat.

Dozare recomandată de Universitatea din Maryland Medical Center:

• rădăcină de turmeric 1.5-3 g pe zi
• uscat, sub formă de pulbere de rădăcină: 1 - 3 g pe zi

Articole despre turmeric