facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Graul modern, otrava cronica perfecta, spune dr. William Davis

De evitat

Tot mai multi specialisti spun, sustinand stiintific si medical, faptul ca graul modern, soiul semi-pitic cu productie mare la hectar este "otrava cronica perfecta".
Daca suferi de artrita, inflamatii, boli de inima, diabet si alte boli cronice, este foarte posibil ca originea acestor boli sa constea in consumul zilnic de produse pe baza de grau.
Dr. William Davis, medic cardiolog, autor al cartii "Wheat Belly" Loose the wheat, loose the weight and find the path back to health ("Burta de Grau" Elimina graul, elimina burta si regaseste-ti drumul spre sanatate")

Reporter: De ce, conform estimarilor dvs. graul este atat de nociv?

Dr. William: Graul nu mai este grau, ci o planta semi-pitica de 45 cm, creata de cercetatori geneticieni inca din anii 60, 70,  devenind o planta care are multe caracteristici despre care nimeni nu ne informeaza, cum ar fi noua proteina Gliadina. Nu este vorba despre gluten si despre segmentul oamenilor afectati de acesta, care sufera de boala Celiaca. Aceasta proteina, gliadina, este un opiat si afecteaza toata populatia. Gliadina se leaga de receptorii opioizi de la nivelul creierului, stimuland  apetitul , asa incat ajungem sa consumam in medie cu 440 calorii mai mult pe zi, 365 de zile pe an.Reporter: Deci nu este neaparat vorba de graul in sine ci despre tipul de grau consumat.

Dr. William: Exact. Noi nu consumam graul pe care l-au consumat mama si bunica noastra, ci un grau foarte diferit, care a suferit modificari genetice in timpurile in care modificarea genetica era foarte imprecisa si cu rezultate imprevizibile. Acest grau afecteaza oamenii in multe moduri, probabil cel mai noabil fiind stimularea apetitului, dar mai sunt si altele.

Reporter: Stiintific vorbind, ar fi posibil sa mai "dam timpul inapoi" si sa ne intoarcem la cultivarea tipului de grau din acele vremuri?  

Dr. William: este foarte posibil, dar probabil nu este fezabil din punct de vedere economic avand in vedere ca graul modern are o recolta de 10 ori mai mare la hectar decat stramosul sau, deci implica sa cerem fermierilor si Agribusiness-ului sa accepte o pierdere si sa se intoarca la semintele vechi. Ei ar putea s-o faca, dar probabil nu o vor face. Acum s-a declansat o miscare in acest sens, si multi oameni au scaderi record in vanzari, tocamai din aceste motive. Probabil este un val masiv de schimbare. Daca trei oameni slabesc 5 kilograme, nu este mare scofala, dar cand vedem sute de oameni slabind 15, 40 sau 75 de kilograme, iar diabeticii scapa de diabet, oamenii care sufera de artrita capata o usurare considerabila si scapa de picioare umflate, oamenii scapa de arsuri, de sindromul colonului iritat, de depresie si altele, in fiecare zi…

Reporter: Daca de astazi, omenii isi doresc sa inceapa sa manance mai sanatos dar nu-si permit sa cumpere de la un magazin special, sau nu-si permit sa-si cultive propriul grau, ce ar trebui sa faca?

Dr. William: Sa consume alimente dintr-un singur ingredient: avocado, masline, ulei de masline, carne, legume, vegetale, cu alte cuvinte, mancare adevarata, mancare care nu a fost schimbata catusi de putin de Agribusiness, si sigur sa nu consume cereale. Spunand cereale, ma refer la 90% din cereale care reprezinta graul modern si nu ma refer la orz, mei sau in. Deci este o problema la grau, acesta fiind trecut prin acest tip de modificari.

Reporter: Totusi, sunt fermieri si chiar si Clinica Mayo (din SUA, dar si in Romania se sustine la fel N.T.) care sustin altceva, si anume ca trebuie sa avem o dieta echilibrata, aceasta incluzand si graul / faina de grau.

Dr. William: Asa este. Literatura de specialitate spune sa inlocuiesti ceva rau, cum ar fi faina alba, rafinata, cu ceva mai putin rau, cum ar fi cerealele integrale, graul integral, care aparent prezinta niste beneficii de sanatate si astfel vei fi expus la mai putine lucruri rele. Eu cred ca este ca in cazul fumatului. Nu mai fuma fara filtru, ci fumeaza tigari cu filtru. Aceasta este o logica profund deficienta si eronata si aceasta este si logica nutritiei. Ce ar fi sa mergem la nivelul urmator si sa spunem: Hai sa eliminam graul integral cu totul, in special graul modern pe care oamenii de stiinta il numesc graul semipitic, si sa vedem ce se intampla. Atunci este momentul in care vezi nu imbunatatiri in sanatate ci TRANSFORMARI in sanatate.

Reporter: Si tocmai am mancat o chifla azi dimineata J. Deci dupa spusele dvs. este o idee foarte proasta sa consumam chiar si paine integrala.

Dr. William: Da. Este o idee foarte proasta. De fapt, pot spune ca graul modern este Otrava Cronica Perfecta. Acesta cauzeaza diabet, inflamatie (celulara N.T.), boli de inima si hipertensiune. Iar pentru ca cerealele integrale cauzeaza mai putine rele decat faina alba rafinata acesta nu inseamna un lucru neaparat bun. Prin urmare, aici, trebuie folosita o logica total noua si clara. Elimina cerealele, elimina graul, in special cel semipitic de productie mare la hectar si atunci va fi momentul cand vom vedea adevarate TRANSFORMARI. Atunci vezi cand toti diabeticii renunta la medicatia lor, vezi cum dispare artrita reumatoidala renuntandu-se la pastilele antidurere la incheieturi, vezi reducerea colestrolului, si atunci vezi transformari incredibile in sanatate.

Reporter: Iata ceva la care ar trebui sa rumegam… si avem multe de rumegat / digerat aici, dar va rog, evitati tava cu micul dejun din spatele studioului.
Sursa: http://vibratiileadevarului.blogspot.ro/

Articole despre


Articole din De evitat