facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Alimentatia caracteristica grupei sanguine A

Sanatate

Caracteristicile Grupei A

- Primul vegetarian;
- Tract digestiv sensibil;
- Sistem imunitar tolerant;
- Predispozitie pentru boli cardiace, diabet;
- Raspunde cel mai bine la stres prin actiuni de calmare;
- Se adapteaza bine la mediul inconjurator si la dieta;
- Necesita o dieta vegetariana pentru a ramane svelt si activ.


Recomandari pentru controlul greutatii

Veti slabi foarte usor eliminand alimentele toxice din dieta si reducand carnea. Din punct de vedere al metabolismului, grupa A este exact opusul grupei O. Persoanele cu grupa A au tendinta de a retine apa si depoziteaza in final carnea sub forma de grasime. Cauza este nivelul scazut al acidului gastric care nu favorizeaza digestia carnii.

Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa A: carnea, grasimile animale, produsele lactate, fasolea mare, produsele fainoase consumate in cantitati mari.

Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa A: alimentele pe baza de soia, legumele si fructele care contin o cantitate mare de vitamina C, uleiurile vegetale.

Referitor la consumul de carne, va recomandam sa cititi si Alimente nocive sanatatii (II) - carnea

Recomandari generale pentru dieta grupei A

- Persoanele cu grupa A au un sistem imunitar foarte sensibil si trebuie sa elimine alimentele suprapreparate si rafinate specifice epocii moderne si sa consume alimente cat mai naturale (proaspete, ecologice).

- Urmand dieta grupei A, creste imunitatea si pot fi evitati factorii de risc care genereaza anumite boli specifice acestei grupe: bolile cardiace si diabetul.

- Alimentatia vegetariana este cea mai benefica pentru grupa A. Se recomanda proteinele vegetale. Sistemul digestiv al celor care au grupa A prelucreaza mai greu carnea rosie si grasimile animale. Prezenta in cantitate redusa a acidului gastric ii fac mai adaptabili la alimentele agrariene.

- Alimentele de origine animala nu sunt benefice si au un efect diferit fata de grupa O, facandu-i pe oamenii cu grupa A molesiti si lipsiti de energie. Pentru a obtine cele mai mari beneficii ar trebui redusa carnea din alimentatie.

- Daca totusi nu poti renunta la carne alege pestele si carnea de pasare. Carnea trebuie preparata mai ales la gratar (teflon).

- Produsele lactate sunt greu digerabile pentru persoanele cu grupa A. Fiind bogate in grasimi saturate ele sunt contraindicate, deoarece acest tip de grasimi afecteaza inima si predispun la obezitate si diabet. Se recomanda evitarea laptelui integral. Este preferabil sa consumati iaurt, kefir, sana, lapte de soia, branza de soia.

- Uleiul de masline virgin este foarte benefic pentru sistemul cardio-vascular, contribuind la scaderea colesterolului.

- Arahidele si semintele de dovleac contribuie la aportul de proteine vegetale care sunt mult mai benefice pentru grupa A decat cele animale.

- Produsele pe baza de soia se recomanda in mod special pentru grupa A, fiind o alta sursa importanta de proteine vegetale.

- Produsele pe baza de grau vor fi consumate cu moderatie.

- Legumele sunt vitale pentru grupa A. Este preferabil sa fie consumate in stare cat mai naturala (crude sau putin inabusite) pentru a pastra continutul lor nutritiv in vitamine, minerale, enzime si antioxidanti. Evitati rosiile, cartofii si varza.

- Fructele ar trebui consumate de 3-4 ori pe zi. Majoritatea fructelor sunt admise. Evitati totusi portocalele, bananele, mango si nuca de cocos.

- Cei care au grupa A ar trebui sa inceapa fiecare dimineata cu un pahar de apa calda in care se stoarce sucul de la o jumatate de lamaie. Aceasta bautura ajuta la eliminarea toxinelor.

- Bauturile benefice pentru grupa A sunt: ceaiul verde, alternativ cu cafeaua, si vinul rosu (o jumatate de pahar pe zi). Vor fi evitate: berea, ceaiul negru, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice.

- O data cu inaintarea in varsta scade capacitatea de asimilare a vitaminelor liposolubile de aceea se recomanda o suplimentare a alimentatiei cu Vitamina A pentru cresterea imunitatii si a puterii de adaptare la stres.

Dr. Cristina Ortinsky
Director Centrul de Medicina Complementara Medireflex

Articole despre grupa sanguina


Articole din Sanatate