facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Dr. Joe Dispenza - Exercitiu simplu pentru intarirea imunitatii

Spiritualitate

 

Dr. Joe Dispenza rescrie practic istoria medicinei pentru că măsoară la nivelul organismului efectele unor practici precum meditația, rugăciunea, recunoștința și astfel vine cu dovezi științifice ale efectelor acestor practici. Iată recomandarea Dr. Joe Dispenza pentru întărirea sistemului imunitar.

"Cel mai eficient vaccin împotriva gripei pe care ți-l vei putea administra vreodată vine din interiorul tău.

Dr. Joe Dispenza

Dacă vreți să vă întăriți sistemul imunitar, practicați zilnic acest exercițiu simplu:

Noi am făcut un experiment: 120 de persoane care timp de 3 minute zilnic au lăsat deoparte resentimente, frustrare, frică, etc și s-au concentrat pe a simți recunoștință pentru ceea ce au în viața lor, apreciere, mulțumire. Am măsurat răspunsul corpului lor, răspunsul sistemului lor imunitar. Ne-a interesat în principal imunoglobulina A, care reprezintă principalul mijloc prin care organismul nostru se apară de bacterii și viruși.

Atunci când ești frustrat, agitat, speriat, stresat, etc, sistemul tău imunitar este slăbit, pentru că organismul tău percepe o stare de alarmă, este setat pe modul "luptă sau fugi", toată energia ta se consumă pentru ca organismul tău să se ocupe de "amenințarea" exterioară. Nu mai ai suficientă energie disponibilă pentru interior, pentru procesele de creștere și pentru echilibrare/ apărare/ revigorare/ vindecare din interior.

Întrebarea pe care ne-am pus-o a fost: atunci când oamenii își deschid inima este posibil ca aceste substanțe chimice din interiorul nostru să ajungă la un nivel care să ne întărească sistemul imunitar?

Experimentul pe care l-am făcut a demonstrat că după primele 4 zile în care oamenii au făcut exercițiul despre care am vorbit mai sus, s-a înregistrat o schimbare semnificativa (nivelul imunoglobulinei A a crescut cu 50%), în ceea ce-i privește pe cei 120 de participanți.

Asta înseamnă că, de fapt, corpul tău este perfect capabil producă acele substanțe chimice care să îți întărească sistemul imunitar suficient de mult, încât să nu ai nevoie de vaccin împotriva gripei. Asta înseamnă că starea ta interioară este mai puternică decât circumstanțele exterioare.

Doar făcând acest exercițiu simplu zi de zi, starea sistemului vostru imunitar devine din ce în ce mai bună. Și nu este vorba numai despre faptul că astfel, corpul vostru secretă substanțele chimice care vă protejează împotriva gripei; în cadrul experimentului am verificat și alte lucruri.

S-a dovedit că în același interval de 4 zile au fost activate si genele care previn apariția tumorilor/cancerului, cele care se ocupă de "repararea" țesuturilor afectate de diverse probleme, cele care previn îmbolnăvirea inimii, atacul de cord, cele care încetinesc îmbătrânirea, cele care previn problemele neurodegenerative și inflamatorii. În plus, a crescut nivelul substanțelor chimice care susțin/stimulează procesul de învățare.Toate astea în numai 4 zile!"

Exercițiul pe care ți-l propun pentru a declanșa acest mecanism și în corpul tău este ca în fiecare zi, înainte să adormi, să faci o listă scrisă cu 10 persoane pe care tu le-ai avut în viața ta în acea zi sau în trecut și cărora tu le ești recunoscător/recunoscătoare: părinții, profesorii care ți-au oferit cunoștințele și abilitățile pe care le-ai folosit apoi să câștigi bani și să trăiești o viață normală, persoanele care te-au ajutat atunci când ai avut nevoie, autorii cărților care te-au ajutat în viață, colegii de la serviciu, vânzătoare de la magazin pentru că a fost acolo pentru tine.

Dacă nu reușești să găsești 10 persoane poți completa până la 10 cu lucruri de care ai parte în viața ta și care te ajută să ai o viață mai bună: telefonul mobil care te ajută să fii conectat(ă) cu persoanele dragi, ai apă caldă la chiuvetă, ești sănătos, ai un acoperiș deasupra capului.

Poți face acest exercitiu în orice moment al zilei. Cu cât îl faci mai des, cu atât e mai bine pentru corpul tău și pentru sistemul tău imunitar. E foarte important însă să-l faci seara, înainte să adormi, pentru că în acel interval de timp dinainte de a adormi mintea ta e mult mai influențabilă și atunci exercițiul are efect mai mare.

Articole despre recunostinta, imunitate, gripa