facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Mancarea conteaza - Hrana cruda si sistemul imunitar

Alimentatie si nutritie

Grecia circa 400 I. Hr. Hipocrate a pus bazele medicinei moderne.
Credea ca corpul uman are capacitate înnascuta de autovindecare. "Mai întâi nu face rau" "Lasa mâncarea sa îti fie medicament"
"Juramântul lui Hipocrate" e recitat de doctori si în ziua de azi. Însa din timpul lui Hipocrate, abordarea noastra privind tratarea bolilor s-a schimbat. Doctorii de azi au putine sau deloc cunostinte de nutritie. Medicina de azi se roteste în jurul "O pastila pentru fiecare boala" Si asa vrea industria bolilor sa ramâna situatia. Odata ce începi sa pui întrebari, nu te mai poti opri.

alimentatie35

Sanatatea e logica, dar nu aduce profit. Bolile de inima si cancerul sunt principalele doua cauze ale mortalitatii în SUA anual. În plus, în fiecare an... 39.000 oameni mor din cauza operatiilor inutile si altor erori 80.000 oameni mor din cauza infectiilor din spitale. Si un numar de 106.000 oameni mor din cauza reactiilor adverse ale medicamentelor.
1. Boli de inima = 652.486 morti
2. Cancer = 553.888 morti
3. Medicina moderna = 225.000 morti

Dr. Linus Pauling, 48 doctorande si 2 premii Nobel "Nutritia optima e medicina zilei de mâine."

Fiecare persoana, fiecare cultura, fiecare limba, fiecare tara, o stie. Esti ce manânci.

Supermarketul, simbol al standardului de viata superior în aceasta tara azi, aceste produse vin de la ferme în ciuda distantei si a anotimpului, sunt rezultatul unei agriculturi miraculoase, mentinând calitatea si prospetimea pâna pe masa dumneavoastra. Cât de veche e mâncarea ta? Daca te gândesti putin, mâncarea ta în cele mai bune cazuri a calatorit între 1.500 si 2.000 de mile si este veche de cel putin o saptamâna. Aici intervine urmatoarea întrebare. Ce valoare nutritionala primesti de la niste alimente care sunt vechi de cel putin 5 zile? Daca ai noroc, primesti poate 40% din ce ai nevoie. Practic toate mâncarurile din magazine au fost procesate, au stat pe rafturi si de obicei nutrientii au disparut, pâna ajunge pe farfuria ta. Pulverizam peste tot pesticide, erbicide, larvicide, fungicide, modificam genetic lucruri despre care nu stim nimic. Si una dintre problemele majore e solul si ce îi facem, si aerului, si apei, si totul se transmite în alimente. Solul e refolosit si ramâne fara nutrienti, si aceste soluri devin noi deserturi, si asta s-a întâmplat la nivel mondial. Este nevoie sa ne privim sistemul agricol si cum producem mâncarea. Asa numitul îngrasamânt e compus de obicei din 3 minerale: nitrogen, fosfor si potasiu. Problema e ca solul are nevoie de aproximativ 52 minerale diferite. Asa ca unde e calciul, magneziul, manganul, zincul si fierul si restul? Lipsesc. Dar când solul e deficient si plantele sunt deficiente si slabite si pierd apararea, si vin insectele si le ataca, sunt atacate de boli si ciuperci asa ca ne plângem companiilor de chimicale, le spun ca plantele nu cresc si ca au daunatori, iar companiile de chimicale sunt fericite sa ne vânda pesticide si tot felul de alte substante. Prin intelectul sau, omul a dezvoltat o superioritate peste orice alta forma de viata animala. Din chimia moderna, biologie, si cercetare au rezultat mii de compusi chimici eficienti, toti pentru a revolutiona productivitatea agriculturii.
Deci ce primim, chiar daca consumam doar mâncare vegetariana din comert primim mâncare deficienta, toxica. Deoarece cu toate aceste pesticide si sprayuri mâncarea nu mai e sanatoasa. Si e bolnava. Asa ca si noi suntem bolnavi si toxici. Si apoi, o gatim. lar studii arata ca si daca îti gatesti la aburi mâncarea, enzimele din ea se pierd. Exista enzime vii, sau "muncitori" vii în alimente care te ajuta la digestie, si la utilizarea nutrientilor din mâncare, asa ca mâncarurile crude ar trebui sa fie o parte din alimentatia tuturor.

Când gatesti mâncarea, sistemul tau imunitar reactioneaza la ea ca la o toxina, aceasta îsi schimba structura, majoritatea oamenilor nu stiu asta, când mâncarea e gatita, sângele trece printr-un proces de leucocitoza, unde se genereaza activitate a celulelor albe împotriva mâncarii pe care ai consumat-o, deoarece gatind mâncarea într-un mod în care corpul nu o mai recunoaste, o trateaza ca pe o toxina, ceea ce nu e un lucru bun, mâncarea pe care o consumi trebuie sa te hraneasca.

Un doctor elvetian, pe nume Paul Kutschoff, a fost primul care a aratat în 1930 ca daca consumi mai mult de 51% din dieta ta mâncare gatita, corpul va reactiona la ea ca si cum ar fi invadat de un corp strain, dr. K a fost primul care a demonstrat ca daca cel putin 51% din mesele tale ar fi crude, nu ai avea leucocitoza, nu ai avea reactia cu celule albe, asa ca sistemul tau imunitar nu ar fi activat cu o alarma falsa.

Deoarece azi ne confruntam cu atâtea probleme ale sistemului imunitar, trebuie sa ne asiguram ca macar 51% din fiecare masa e cruda, pentru a nu mai împovara sistemul imunitar deja împovarat. Cum poti sa construiesti un edificiu care sa te astepti sa dureze 100 de ani cu materiale de constructie de proasta calitate? La fel si cu corpul tau, cum te astepti sa te tina corpul o viata lunga si placuta daca nu îi oferi sustinerea necesara?

Articole despre Mancarea conteaza, imunitate, sistemul imunitar