facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Mancarea conteaza - Cancerul si dieta cruda

Alimentatie si nutritie

E un fapt de viata în medicina: daca îti iau de exemplu un os si îl studiez, descopar ca are de 5.000 de ori mai mult plumb decât daca ar fi apartinut unui faraon egiptean.
Daca iau niste monstre de grasime, ai DDT, DDE si DDD în monstra de grasime, chiar daca DDT a fost interzis demult. Exista variate alte chimicale. Dar vrea sa auda cineva despre asta? Nu. Si asta nu a iesit la iveala. Si daca ar iesi, doctorii refuza sa recunoasca. Pentru ca tot ce fac ei e toxic. Fiecare medicament pe care îl folosesc. Medicamentele pe baza de reteta, cele fara reteta, toate sunt toxice pentru ficat. Aproximativ 79 milioane de americani îsi pun plombe cu mercur, legal nu ar trebui sa spunem ca sunt toxice, asa ca nu mentionez asta pacientilor, dar pentru documentar voi spune: sunt toxice! Daca voi face o biopsie a creierului voi gasi o mare cantitate de mercur în sistemul tau daca ai plombe cu mercur în gura. Ce face amalgamul sau mercurul mai sigur când îl pui în gura fata de când sta pe tavita dentistului? E foarte toxic si dentistul trebuie sa îl manevreze ca si una din cele mai toxice substante cunoscute omului. Dar devine sigur când îti e pus în dinte. Nu are sens. Este îndeajuns sa spunem ca daca îl ai în gura, te otraveste. Sfârsitul povestii.
Când încetezi sa ingerezi aceste substante, ele încep sa se elimine. Daca îti schimbi dieta pentru a mânca doar mâncare organica, eliberezi aceste toxine, merg în sânge si apoi în ficat, si daca ficatul nu le elibereaza poate sa îti cauzeze alte probleme, e o greseala, e doar jumatate de terapie. Cealalta jumatate e detoxifierea. Colonixul, clismele, substante care te ajuta sa elimini, ierburi câte te ajuta sa elimini, apa care te ajuta sa elimini, acestia sunt factori cheie în ecuatia detoxifierii, pentru ca modalitatea primara de curatare a corpului e prin intestine. Trebuie sa eliminam toxinele pentru a permite nutrientilor sa intre în tesuturi. Nu pot sa intre daca tesuturile sunt pline de otravuri. Doua lucruri diferite nu pot ocupa acelasi spatiu. Ideea de baza e ca trebuie sa începi prin a face cel mai simplu lucru, care este: la trezire, bea multa apa. La cât de simplu e, e uimitor cât de putini oameni fac asta. Bea 1-2 litri de apa înainte de a mânca orice, înainte de a-ti bea cafeaua, înainte de orice cu care îti începi dimineata. Doar bea apa, si apoi îti poti începe ziua. Ce observam mai întâi e excretia. Varul meu a pierdut 68,5 kg în aproximativ 18 luni prin programul nostru: mâncare cruda, organica, selectia de care am vorbit, si a eliminat toate acele toxine prin intestine. 12 excretii pe zi. Într-o zi a pierdut 6,8 kg. E interesant dar e greu de povestit publicului general pentru ca atunci când ne gândim sa pierdem greutate, ne gândim sa exersam, sa convertim în masa musculara si sa transpiram, de fapt azi, cu toxinele care se afla în celulele grase ale omului de rând, nu vrei sa elimini toxinele prin piele, vrei sa le elimini prin intestine cât de curând posibil.
Principala problema în cercetarile cancerului e ca publicul e lasat sa creada ca tratamentul e aproape de a fi gasit. În orice ziar gasim articole despre noul tratament al cancerului, si când te uiti în jur la ce se întâmpla, rudele tale continua sa moara, rudele mele continua sa moara, iar descoperirea se dovedeste a fi doar un alt medicament care cauzeaza cancerul. Majoritatea tratamentelor chimio terapeutice sunt practic cancerigene. Asta e scopul lor. Sunt toxine pentru celule, care trebuie sa omoare celulele din tumoarea care se replica. Marea greseala e ca industria cancerului continua sa priveasca tumoarea ca si cancerul în sine. Stim ca tumoarea nu e cancerul, deoarece daca tumoarea ar fi cancerul, ar însemna ca am putea extirpa tumoarea si cancerul nu ar mai reveni, si cu totii stim ca nu este adevarat, si ca aceste tumori revin, motivul pentru care o fac e pentru ca nu e corectat procesul metabolic care sta la baza problemei.
Cancerul este unul dintre cei mai mortali inamici cu care s-a confruntat vreodata omul. Odata ce apar celulele canceroase, în curând se dezvolta într-un tesut, care traieste pe seama întregului corp, acest tesut îsi ia nutrientii de la alte celule, tesuturi sau organe. Multi oameni încep sa îsi dea seama ca medicina traditionala nu functioneaza. William Aid însusi a spus referindu-se la cancer ca: "Indiferent de stadiul în care pacientul vine la cabinetul doctorului, fie stadiul 1 sau 4, majoritatea cazurilor se divid în 4 stadii, indiferent de acest stadiu, mai putin de 30% supravietuiesc 5 ani prin chimioterapie, chirurgie si radiatii, 70% vor muri. Nu e o situatie Ce sanse am, doctore? Dle. Marshall, nu doresc sa va induc în eroare, sunt sigur ca va dati seama ca recuperarea nu este ceva sigur, dar daca va operam cât de curând posibil, eu cred ca aveti o sansa de recuperare.
Avem precedent pe Dr. Max Gerson, în anii 1930-1940, care a aratat ca vitaminele si mai ales cantitati mari de suc de legume proaspat si mâncaruri organice ajuta la inversarea cancerului. Gerson avea un procent de succes de 50% cu bolnavii în stadiu terminal. Acesta e un procent extrem de bun. Cu melanomul malign, terapia lui Gerson e spectaculoasa. Asta e motiv îndeajuns ca fiecare doctor sa se documenteze despre terapia lui Gerson. Dar nu o fac. Facultatile de medicina nu povestesc despre aceste alternative. Urmatorul material contine imagini grafice cu bolnavi de cancer înainte si dupa tratament cu Terapie Nutritionala Gerson Plus. Melanom sever dupa 18 luni limfom non-hodgkins Corpul uman are o aparare puternica pâna la punctul în care cancerul e imposibil. Corpul uman are asa o puternica aparare ca un corp sanatos nu poate si nu va dezvolta cancer sau orice alta forma de boala cronica. Nu numai asta, dar cu o dieta sanatoasa, normala si bogata organica, se pot inversa aceste boli, si asta facem noi.
Deci daca vrei sa inversezi cancerul, tot ce trebuie sa faci este sa distrugi mediul intern de care depinde cancerul pentru a de dezvolta. Si asa o fac clinicile acestea. Ce nu fac e sa încarce cu chimioterapie, radiatii si toxicitate corpul, pentru a crea si mai multe probleme pentru sistemul imunitar, care e deja slabit si vulnerabil, de asta are pacientul cancer, si cum Griffin spune, daca vrei sa-i dai cuiva cancer, fa-i chimioterapie. Deoarece chimioterapia este ea însasi cancerigena în majoritatea cazurilor. Am primit mii de telefoane pe an, si multe din acestea au fost de la oameni care au beneficiat de cele mai bune tratamente oferite în spitale, si tumorile tot reveneau. Si când întrebau de ce le revine, doctorii spuneau ca nu stiu. De fapt, nu stim ce cauzeaza cancerul. Stim de 60 de ani, de fapt stim de când traia profesorul John Beard de la Universitatea din Edinborough si si-a scris teza în 1904, cum ca procesele canceroase nu sunt oprite, nu e vorba ca industria farmaceutica minte lumea, doar ca nu se ocupa de probleme cum ar trebui.
Un exemplu clasic e cum au manipulat ratele de supravietuire. Auzim reclame ca 80% din femei supravietuiesc cancerului de sân, tot ce au facut a fost sa redefineasca cuvântul "a supravietui", acesta presupune doar 5 ani dupa tratamentul initial, de exemplu, matusa mea. Matusa mea a facut cancer si va fi imortalizata ca a supravietuit cancerului pentru ca a trait 5 ani dupa, dar a murit dupa 6 luni. Asa ca e tratata si moarta. În 1972, presedintele de atunci, Nixon, a spus ca daca vom arunca cu îndeajuns de multi bani înspre problema cancerului o vom putea rezolva, am reusit sa pasim pe luna, ar trebui sa putem sa rezolvam o problema. Împreuna, nu putem esua. Pentru ca nu exista vreo forta pe pamânt care sa întreaca vointa poporului american. În 1972, a fost de acord sa dispuna ca o suma mare de bani sa fie folosita pentru acest proiect. În acelasi an, 220.000 americani au murit de cancer. Dupa exact 25 de ani, ziarul USA Today, marele ziar, cred ca a fost si în Newsweek au publicat cifrele a ceea ce s-a întâmplat cu adevarat. Guvernul american, noi, contribuabilii, a platit 39 miliarde de dolari pentru cercetarea cancerului. Rezultatul a fost, 25 de ani mai târziu, în 1996, 560.000 au murit de cancer, mai mult decât dublul. Rata de supravietuire de 5 ani sau mai mult pentru aproape toate formele de cancer e neschimbata în ultimii 40 de ani. Acesta e un lucru trist. Cancerul ramâne al doilea cel mai mare ucigas al omenirii, întrecut doar de bolile de inima. Nu e de mirare ca o victima a cancerului, cum e dl. Marshall, se simte deprimat. Problema cu razboaiele, pentru ca acesta e un razboi, e ca sunt profitabile doar când lupti. Sa fim realisti, daca ar dispare mâine cancerul milioane de oameni ar trebui sa îsi schimbe profesia. E o industrie de 200 miliarde de dolari pe an, care se va prabusi daca s-ar afla vreodata ce trebuie sa facem. E ilegal în majoritatea tarilor din lume sa tratezi bolnavii de cancer cu terapie nutritionala. Singurele tratamente legale în aceste tari sunt chirurgia, radiatiile si chimioterapia. Multi oameni întreaba de ce stau în Mexic. Tocmai de asta. Sunt cetatean american, locuiesc în San Diego, copiii merg aici la scoala, mi-ar place sa fac ce cred eu ca e corect în tara mea de origine. Majoritatea pacientilor vin din Statele Unite. Ar vrea sa intre într-un program care sa le trateze boala sau problema iar în tarile lor de origine: Australia, Noua Zeelanda, Canada, Anglia, SUA, nu conteaza, din pacate nu pot beneficia de îngrijire de calitate. Razboiul împotriva cancerului a fost luptat cu o mâna legata la spate. Nu as intra niciodata în ring cu un campion mondial la categoria grea si sa lupt cu o mâna. Si totusi, restrictionând cercetarile în privinta cancerului la medicamente, operatii, radiatii si desconsiderând nutritia am facut un deserviciu imens acestor oameni. Nu e vorba ca oamenii mint, sau oricine lucreaza în domeniul cancerului e o persoana rea, multi oameni fac doar ce cred ei ca e mai bine, poti sa fii sincer, si în acelasi timp sa gresesti în mod sincer.
Vestea buna e ca putem schimba asta astazi, una dintre putinele alegeri libere pe care le are o persoana e ce vor sau nu vor mânca. Asa ca trebuie sa ne asiguram ca facem totul pentru a sustine corpul, nu pentru a-l distruge, e ceva logic. Ar trebui sa faci tot ce îti sta în putinta pentru a înclina balanta în favoarea ta. Asta înseamna ajutarea sistemului imunitar prin nutritie, folosirea vitaminelor pentru a ajuta corpul sa lupte cu bolile. Pentru ca a fi malnutrit nu te poate ajuta sa te lupti cu cancerul. La barbati, tractul digestiv e mai des afectat de cancer. Cancerul de colon e un bun punct de început, deoarece nu este usor de tratat, e o boala foarte serioasa, dar eu as spune ca se poate preveni 100%, printr-o dieta bogata în fibre si evitarea factorilor care stim ca agraveaza cancerul: anumiti aditivi, conservanti alimentari, chimicale, acestea ar putea fi cauza mai multor tipuri de cancer.
Japonezii, cei care locuiesc în Japonia si au dieta standard japoneza, si au stilul de viata tipic japonez, au cea mai mica incidenta a cancerului din lume. Se crede ca aceasta mica incidenta se datoreaza consumului de hrana de mare, inclusiv peste si fructe marine, cu aceasta dieta ei au parte de un aport mare de elemente cum ar fi seleniu si zinc, germanium si o gama variata de alte elemente anti-cancerigene, consum mare de omega-3, uleiuri de peste, care protejeaza de asemenea, nu de cancer ci de bolile de inima si alzheimer, si de asemenea beau ceai verde. Si ceaiul verde contine o gama de chimicale care ne protejeaza de cancer. Ne protejeaza pe noi si genele noastre si asa mai departe. La femei, cancerul de sân si al uterului sunt cele mai des întâlnite. De exemplu, ia o japoneza din Japonia, unde incidenta cancerului de sân e foarte joasa, si mut-o în America, când îsi schimba stilul de viata, incidenta cancerului se va apropia de cea a femeilor americane, care e cam de 13%. Deci 13% din femeile din America risca sa faca cancer la sân. Japonezele au risc mai mic de 1%.
Noi, doctorii, ne îmbunatatim tehnica, nimeni nu e singur în lupta împotriva cancerului. Cercetatorii descopera din ce în ce mai multe. Vom învinge cancerul. Când se administreaza doze de vitamina C intravenos ca si agent chimio terapeutic avem vesti bune si îmbucuratoare pentru fiecare pacient bolnav de cancer din lume. Si e usor si sigur. Si, pot sa spun, necostisitor sa rogi un doctor sa îti puna o perfuzie. Trebuie doar sa insisti. Cred ca în urmatorii 10 ani aceasta practica va deveni mai acceptata, dar bolnavii de cancer nu îsi permit sa astepte. Si cei ce au murit deja au fost tratati gresit de catre profesia medicala si de catre guvernul care teoretic ar trebui sa încurajeze cercetarea libera si dezvoltarea tuturor posibilitatilor. Asa ca, atunci când spui ca în loc sa tratezi cancerul cu chimioterapie poti administra intravenos vitamina C 30-60-100.000 mg pe zi, direct în fluxul sanguin, va omora celulele canceroase. Vitamina C, la asemenea doze, va tinti selectiv celulele canceroase, este exact ce e si chimioterapia, dar cu vitamina C nu sunt distruse celulele sanatoase, si oamenii nu au greturi, nu îsi pierd parul, tot ce fac e sa se simta mai bine. Am urcat doza la 40.000-50.000 mg, am urcat doza si la 100.000 mg, am urcat chiar si la 200.000 mg, aproape am ajuns la un sfert de kg. Intravenos în 24 de ore. Nici un efect advers, în afara de sete si ameteala. Si asta cu cantitati imense de vitamina C, vitamina care se presupunea ca cauzeaza pietre la rinichi daca iei 100 mg.
Ne întrebam de ce nu se practica pe scara larga. Pentru ca urmatoarea presupunere e ca daca aceasta tactica ar fi asa buna, doctorul meu ar sti despre asta. Daca ar fi asa de buna, ar fi la televizor. Daca ar fi asa de buna ar fi predata la facultatea de medicina. Aceasta e una din acele presupuneri. De ce ai vrea sa predai despre vitamine în facultatea de medicina? De ce doctorii care au studiat medicina si o vor practica si care sunt sponsorizati de companiile farmaceutice ar cerceta vitaminele? Companiile farmaceutice nu vor sustine vitaminele, guvernul nu are alte informatii înafara de ce primeste de la companiile farmaceutice, si de catre lobby-istii din medicina, oamenii nu stiu, deoarece au primit o educatie care nu a cuprins notiunea de "ortomolecular". Dr. Hugh Reardon a spus ca medicina ortomoleculara nu este raspunsul la nici o întrebare pusa în facultatea de medicina. Aici ne confruntam cu doua perspective diferite asupra sanatatii, asta e ceea ce avem în ziua de azi, o dualitate imposibila. Le spui oamenilor ca folosesti doze mari de vitamina C în cancer. Apoi le spui ca a fost testat în mod consistent, chiar si institutele nationale de sanatate arata ca functioneaza, echipa dr. Reardon face asta de 25 de ani, de 30 de ani tot vad ca doze mari de vitamine îmbunatatesc drastic calitatea vietii unui bolnav cu cancer si speranta sa de viata. Si mai sunt referinte în literatura de specialitate, unde exista sustinere în ceea ce priveste doze mari de nutrienti pentru a opri evolutia sau a inversa procesul canceros. E o întrebare imposibila. De ce nu se face? Raspunsul este: Pâna nu se plâng îndeajuns de multi oameni, nu se va face. Dar daca toata lumea ar cere terapie nutritionala, acest lucru se va schimba. Acum, daca vrei terapie nutritionala si îti întrebi doctorul de ea e ca si cum ai comanda Chow-main într-un restaurant frantuzesc. Nu e pe meniu si nu stiu cum sa o faca. Si nu o vei primi. Ai dreptul la auto-îngrijire si auto-ajutorare.
Avem nevoie sa aratam organelor de control, politicienilor, doctorilor, si celor care predau si învata la medicina ca exista plante cu proprietati anti-cancerigene, exista plante cu proprietati anti-greata si anti-voma, exista plante care ajuta în depresie, exista plante care ajuta în dureri de cap si starea de oboseala care rezulta în urma chimioterapiei. Mama, asculta... Sunt sigura ca oamenii de la guvern sunt experti în ceea ce fac, dar de când iau ceaiul Dlui Catermanner m-am simtit minunat, nu am crezut niciodata ca un leac ar putea fi asa eficient. Nu am mai avut deloc crizele obisnuite. De ce sa fie asta daca nu din cauza ceaiului Dlui Catermanner? Daca ar oferi tuturor americanilor asigurare medicala gratuita? Si nimeni nu ar avea nevoie de ea? Se dezbate mult în ceea ce priveste cum ar trebui sa finantam si oferim servicii medicale tuturor celor din SUA. Majoritatea tarilor civilizate au un program national care asigura servicii medicale cam tuturor. SUA e în mod ciudat absenta. Avem 30-40 milioane persoane neasigurate în SUA. Si asta atrage atentia, asa cum ar trebui. Dar este aceasta solutia? De a le oferi pur si simplu acces la un sistem care nu mai functioneaza? Sau ar fi o idee buna sa îi învatam cum sa fie sanatosi. Eu cred ca au nevoie de educatie si nu medicatie. Oamenii trebuie sa li se atraga atentia la beneficiile pe care le aduce a-si îmbunatati sanatatea, chiar daca au cancer sau alta boala.
Suntem într-o etapa de mari schimbari în medicina. Medicina nu mai detine toate informatiile. Internetul a schimbat asta. Si cu cât din ce în ce mai multi dintre noi încep sa îsi ia sanatatea în propriile mâini, schimbarea va fi din ce în ce mai mare. Acum sistemul se destrama. Trebuie sa facem din nutritie strategia primara de prevenire pentru populatie. Si trebuie sa fim la fel de hotarâti în ceea ce priveste nutritia cum suntem în ceea ce priveste încalzirea globala. Trebuie sa convingem publicul ca esti ce manânci, mâncarea îti poate schimba dispozitia, esti tot ce ti-ai facut, si alegerile pe care le faci îti vor afecta restul vietii. Poate fi usor de uitat acum, când ai 21 de ani, foarte în forma si sanatos, si manânci lucruri rele, dar totul va arata altfel când ajungi la 40-50-60 de ani si începi sa manifesti o boala grava degenerativa. Sistemul nostru a creat un sistem de îngrijire a bolilor, dominat de doctori, spitale, patologi, si farmacologi. Acest sistem va avea grija de el însusi, vrea mai multa munca si nu e interesat în reducerea bolilor. Cu cât mai multe boli, cu atât mai mult profit. Si asta e parte a industriei medicale. Si e foarte important sa fie acolo. Industria medicala are dreptate în multe privinte. Rata de supravietuire a copiilor la nastere: geniala, medicina traumelor: geniala, doamne fereste sa ai un accident pe autobanda si trebuie sa te puna la loc, sunt foarte buni la asta, la boli sunt patetici. Profesia medicala a gresit: chiar si scolile medicale care predau nutritie, nu predau nutritia în doze mari. Chiar si scolile care au cursuri în medicina alternativa nu se concentreaza pe asa ceva. Cred ca doar o aproba tacit. Raspunsul e ca fiecare sa îsi dea seama ca daca vrei ceva facut bine, trebuie sa-l faci tu însuti. Trebuie sa citesti, trebuie sa cercetezi. Trebuie sa vrei aceste informatii. Si trebuie sa fii dispus sa iei vitaminele, si sa storci legumele, trebuie sa faci toti pasii. Oricine urmareste acest material acum a facut într-un fel sau altul alegerea ca vor sa faca ceva sa îsi îmbunatateasca viata, viata familiilor lor, viata copiilor lor, ci viata planetei însasi, viata plantelor, totul. Daca asta e alegerea noastra, atunci alegerea alimentelor trebuie sa se coreleze cu aceasta, deoarece daca ai zburat vreodata, si te-ai uitat pe geam, si ai vazut ce e acolo jos ai vazut fermele, modalitatea primara prin care interactionam cu planeta e prin agricultura. Si daca ne schimbam alimentatia, schimbam agricultura, ne îndepartam de exemplu de porumb, ovaz, soia, spre diete cu super-alimente, diete organice, diete de mâncare cruda, atunci schimbam tot modul în care interactionam cu planeta. Lucrul principal pe care îl facem pe planeta noastra e sa crestem plante.
În ciuda afacerilor agricole controlate prin chimicale, înca mai crestem plante, am putea creste porumb modificat genetic sau am putea creste cele mai extraordinare Goji Berries din lume. Exista o atitudine mai pronuntata spre alternative, deoarece ce s-a facut pâna acum nu functioneaza. Pur si simplu nu functioneaza. Când vad ratele cancerului cum cresc, rata bolilor de inima cum creste, numarul infarcturilor, alzheimer si a senilitatii, dementei, o schimbare e necesara. În mod clar metodele vechi nu functioneaza. Ne trebuie o abordare noua, trebuie sa ne întoarcem la baze. Si bazele impun sa privim aceste culturi care nu au problemele noastre, în acelasi mod în care daca vrei sa fii milionar, du-te si vorbeste cu un milionar, nu vorbi cu tipul din bar, care îsi revine înca dupa ultima ocazie ratata, vorbeste cu acei oameni care traiesc în mod normal 100 de ani fara cancer sau boli de inima si vezi daca întelegi de ce. Si am facut aceasta munca, a fost facuta în ultimii 100 de ani, dar a fost complet ignorata. Primul curs pe care l-am facut a fost în 1966, se numea "Cercetari uitate în medicina". Si astazi fac acelasi lucru.
Eu cred cu tarie ca cel mai bun doctor din lume, cel mai bun nutritionist din lume esti TU. Tu ai absolut totul, tot echipamentul necesar pentru a simti daca ceva îti face bine sau nu. Vestea cea buna e ca oamenii nu sunt redusi mintal. Abraham Lincoln a spus asta prin "Poti sa prostesti unii oameni tot timpul, si toti oamenii un timp, dar nu poti sa prostesti toti oamenii tot timpul". De asta mai bine de jumatate din populatie ia acum vitamine, chiar daca majoritatea doctorilor ar spune ca nu este necesar. Avem un public care se prinde mai repede decât medicii. Într-un fel, e trist. Dar într-un fel e grozav. Oamenii ar trebui sa înceteze sa fie pacienti si sa înceapa sa fie oameni.  De ce sa nu fii sanatos si fericit? De ce nu? Îti schimbi viata, faci exercitii, manânci corect, te simti mai bine, asta e bine, arati mai bine, si asta e bine, traiesti mai mult, asta e bine, economisesti bani, si asta e bine, si ai satisfactia enorma ca ai facut-o tu însuti. Oamenii se gândesc "nu am educatie medicala, nu pot sti asta"... Cât de complicat poate fi sa manânci bine, sa bei sucuri si sa faci exercitii? Nu ai nevoie de o diploma sa stii asta, e prea simplu sa functioneze. E ieftin, e simplu, e sigur, e eficient.
Cel mai mare motiv pentru care oamenii nu fac asta e ca e nevoie sa îti asumi responsabilitatea. Si asta este singura cale. Când alegem mâncarea cruda, organica, ne luam înapoi puterea si hotarâm ca vom alege calitatea, si ca nu vom suferi din cauza celor 50 de ingrediente care se afla în unele alimente, chimicale de care nu am auzit vreodata. Nu sunt un sustinator al vegetarianismului la toata lumea, sau modul de viata vegan, sau chiar cel al mâncarurilor crude, dar stim cu siguranta ca o dieta bazata în proportie de 80% pe mâncaruri crude organice, care cuprinde fructe, legume, nuci, seminte, fructe de mare, tuberculi, super-alimente si ierburi, e o parte foarte valoroasa a unui stil de viata bogat si sanatos. Nu exista nici o terapie singulara care trateaza cancerul. Sau care trateaza bolile de inima. Dar schimbarea stilului de viata poate preveni, opri si inversa întinderea bolilor cronice. Solutiile sunt aici, mereu au fost aici, tot ce a ramas e educarea, deoarece eu sunt convins ca odata ce oamenii sunt informati asupra solutiei, vor actiona. Vor hotara, da, vom face asta.

E un fapt de viata în medicina: daca îti iau de exemplu un os si îl studiez, descopar ca are de 5.000 de ori mai mult plumb decât daca ar fi apartinut unui faraon egiptean. Daca iau niste monstre de grasime, ai DDT, DDE si DDD în monstra de grasime, chiar daca DDT a fost interzis demult. Exista variate alte chimicale. Dar vrea sa auda cineva despre asta? Nu. Si asta nu a iesit la iveala. Si daca ar iesi, doctorii refuza sa recunoasca. Pentru ca tot ce fac ei e toxic. Fiecare medicament pe care îl folosesc. Medicamentele pe baza de reteta, cele fara reteta, toate sunt toxice pentru ficat. Aproximativ 79 milioane de americani îsi pun plombe cu mercur, legal nu ar trebui sa spunem ca sunt toxice, asa ca nu mentionez asta pacientilor, dar pentru documentar voi spune: sunt toxice! Daca voi face o biopsie a creierului voi gasi o mare cantitate de mercur în sistemul tau daca ai plombe cu mercur în gura. Ce face amalgamul sau mercurul mai sigur când îl pui în gura fata de când sta pe tavita dentistului? E foarte toxic si dentistul trebuie sa îl manevreze ca si una din cele mai toxice substante cunoscute omului. Dar devine sigur când îti e pus în dinte. Nu are sens. Este îndeajuns sa spunem ca daca îl ai în gura, te otraveste. Sfârsitul povestii. 

alimentatie22
 

Când încetezi sa ingerezi aceste substante, ele încep sa se elimine. Daca îti schimbi dieta pentru a mânca doar mâncare organica, eliberezi aceste toxine, merg în sânge si apoi în ficat, si daca ficatul nu le elibereaza poate sa îti cauzeze alte probleme, e o greseala, e doar jumatate de terapie. Cealalta jumatate e detoxifierea. Colonixul, clismele, substante care te ajuta sa elimini, ierburi câte te ajuta sa elimini, apa care te ajuta sa elimini, acestia sunt factori cheie în ecuatia detoxifierii, pentru ca modalitatea primara de curatare a corpului e prin intestine. Trebuie sa eliminam toxinele pentru a permite nutrientilor sa intre în tesuturi. Nu pot sa intre daca tesuturile sunt pline de otravuri. Doua lucruri diferite nu pot ocupa acelasi spatiu. Ideea de baza e ca trebuie sa începi prin a face cel mai simplu lucru, care este: la trezire, bea multa apa. La cât de simplu e, e uimitor cât de putini oameni fac asta. Bea 1-2 litri de apa înainte de a mânca orice, înainte de a-ti bea cafeaua, înainte de orice cu care îti începi dimineata. Doar bea apa, si apoi îti poti începe ziua. Ce observam mai întâi e excretia.

Varul meu a pierdut 68,5 kg în aproximativ 18 luni prin programul nostru: mâncare cruda, organica, selectia de care am vorbit, si a eliminat toate acele toxine prin intestine. 12 excretii pe zi. Într-o zi a pierdut 6,8 kg. E interesant dar e greu de povestit publicului general pentru ca atunci când ne gândim sa pierdem greutate, ne gândim sa exersam, sa convertim în masa musculara si sa transpiram, de fapt azi, cu toxinele care se afla în celulele grase ale omului de rând, nu vrei sa elimini toxinele prin piele, vrei sa le elimini prin intestine cât de curând posibil. 

Principala problema în cercetarile cancerului e ca publicul e lasat sa creada ca tratamentul e aproape de a fi gasit. În orice ziar gasim articole despre noul tratament al cancerului, si când te uiti în jur la ce se întâmpla, rudele tale continua sa moara, rudele mele continua sa moara, iar descoperirea se dovedeste a fi doar un alt medicament care cauzeaza cancerul. Majoritatea tratamentelor chimio terapeutice sunt practic cancerigene. Asta e scopul lor. Sunt toxine pentru celule, care trebuie sa omoare celulele din tumoarea care se replica. Marea greseala e ca industria cancerului continua sa priveasca tumoarea ca si cancerul în sine. Stim ca tumoarea nu e cancerul, deoarece daca tumoarea ar fi cancerul, ar însemna ca am putea extirpa tumoarea si cancerul nu ar mai reveni, si cu totii stim ca nu este adevarat, si ca aceste tumori revin, motivul pentru care o fac e pentru ca nu e corectat procesul metabolic care sta la baza problemei. 

Cancerul este unul dintre cei mai mortali inamici cu care s-a confruntat vreodata omul. Odata ce apar celulele canceroase, în curând se dezvolta într-un tesut, care traieste pe seama întregului corp, acest tesut îsi ia nutrientii de la alte celule, tesuturi sau organe. Multi oameni încep sa îsi dea seama ca medicina traditionala nu functioneaza. William Aid însusi a spus referindu-se la cancer ca: "Indiferent de stadiul în care pacientul vine la cabinetul doctorului, fie stadiul 1 sau 4, majoritatea cazurilor se divid în 4 stadii, indiferent de acest stadiu, mai putin de 30% supravietuiesc 5 ani prin chimioterapie, chirurgie si radiatii, 70% vor muri. Nu e o situatie Ce sanse am, doctore? Dle. Marshall, nu doresc sa va induc în eroare, sunt sigur ca va dati seama ca recuperarea nu este ceva sigur, dar daca va operam cât de curând posibil, eu cred ca aveti o sansa de recuperare. 
Avem precedent pe Dr. Max Gerson, în anii 1930-1940, care a aratat ca vitaminele si mai ales cantitati mari de suc de legume proaspat si mâncaruri organice ajuta la inversarea cancerului. Gerson avea un procent de succes de 50% cu bolnavii în stadiu terminal. Acesta e un procent extrem de bun. Cu melanomul malign, terapia lui Gerson e spectaculoasa. Asta e motiv îndeajuns ca fiecare doctor sa se documenteze despre terapia lui Gerson. Dar nu o fac. Facultatile de medicina nu povestesc despre aceste alternative. Corpul uman are o aparare puternica pâna la punctul în care cancerul e imposibil. Corpul uman are asa o puternica aparare ca un corp sanatos nu poate si nu va dezvolta cancer sau orice alta forma de boala cronica. Nu numai asta, dar cu o dieta sanatoasa, normala si bogata organica, se pot inversa aceste boli, si asta facem noi. 

Deci daca vrei sa inversezi cancerul, tot ce trebuie sa faci este sa distrugi mediul intern de care depinde cancerul pentru a de dezvolta. Si asa o fac clinicile acestea. Ce nu fac e sa încarce cu chimioterapie, radiatii si toxicitate corpul, pentru a crea si mai multe probleme pentru sistemul imunitar, care e deja slabit si vulnerabil, de asta are pacientul cancer, si cum Griffin spune, daca vrei sa-i dai cuiva cancer, fa-i chimioterapie. Deoarece chimioterapia este ea însasi cancerigena în majoritatea cazurilor. Am primit mii de telefoane pe an, si multe din acestea au fost de la oameni care au beneficiat de cele mai bune tratamente oferite în spitale, si tumorile tot reveneau. Si când întrebau de ce le revine, doctorii spuneau ca nu stiu. De fapt, nu stim ce cauzeaza cancerul. Stim de 60 de ani, de fapt stim de când traia profesorul John Beard de la Universitatea din Edinborough si si-a scris teza în 1904, cum ca procesele canceroase nu sunt oprite, nu e vorba ca industria farmaceutica minte lumea, doar ca nu se ocupa de probleme cum ar trebui. 

Un exemplu clasic e cum au manipulat ratele de supravietuire. Auzim reclame ca 80% din femei supravietuiesc cancerului de sân, tot ce au facut a fost sa redefineasca cuvântul "a supravietui", acesta presupune doar 5 ani dupa tratamentul initial, de exemplu, matusa mea. Matusa mea a facut cancer si va fi imortalizata ca a supravietuit cancerului pentru ca a trait 5 ani dupa, dar a murit dupa 6 luni. Asa ca e tratata si moarta. În 1972, presedintele de atunci, Nixon, a spus ca daca vom arunca cu îndeajuns de multi bani înspre problema cancerului o vom putea rezolva, am reusit sa pasim pe luna, ar trebui sa putem sa rezolvam o problema. Împreuna, nu putem esua. Pentru ca nu exista vreo forta pe pamânt care sa întreaca vointa poporului american. În 1972, a fost de acord sa dispuna ca o suma mare de bani sa fie folosita pentru acest proiect. În acelasi an, 220.000 americani au murit de cancer. Dupa exact 25 de ani, ziarul USA Today, marele ziar, cred ca a fost si în Newsweek au publicat cifrele a ceea ce s-a întâmplat cu adevarat. Guvernul american, noi, contribuabilii, a platit 39 miliarde de dolari pentru cercetarea cancerului. Rezultatul a fost, 25 de ani mai târziu, în 1996, 560.000 au murit de cancer, mai mult decât dublul. Rata de supravietuire de 5 ani sau mai mult pentru aproape toate formele de cancer e neschimbata în ultimii 40 de ani. Acesta e un lucru trist. Cancerul ramâne al doilea cel mai mare ucigas al omenirii, întrecut doar de bolile de inima. Nu e de mirare ca o victima a cancerului, cum e dl. Marshall, se simte deprimat. Problema cu razboaiele, pentru ca acesta e un razboi, e ca sunt profitabile doar când lupti. Sa fim realisti, daca ar dispare mâine cancerul milioane de oameni ar trebui sa îsi schimbe profesia. E o industrie de 200 miliarde de dolari pe an, care se va prabusi daca s-ar afla vreodata ce trebuie sa facem. E ilegal în majoritatea tarilor din lume sa tratezi bolnavii de cancer cu terapie nutritionala. Singurele tratamente legale în aceste tari sunt chirurgia, radiatiile si chimioterapia. Multi oameni întreaba de ce stau în Mexic. Tocmai de asta. Sunt cetatean american, locuiesc în San Diego, copiii merg aici la scoala, mi-ar place sa fac ce cred eu ca e corect în tara mea de origine. Majoritatea pacientilor vin din Statele Unite. Ar vrea sa intre într-un program care sa le trateze boala sau problema iar în tarile lor de origine: Australia, Noua Zeelanda, Canada, Anglia, SUA, nu conteaza, din pacate nu pot beneficia de îngrijire de calitate. Razboiul împotriva cancerului a fost luptat cu o mâna legata la spate. Nu as intra niciodata în ring cu un campion mondial la categoria grea si sa lupt cu o mâna. Si totusi, restrictionând cercetarile în privinta cancerului la medicamente, operatii, radiatii si desconsiderând nutritia am facut un deserviciu imens acestor oameni. Nu e vorba ca oamenii mint, sau oricine lucreaza în domeniul cancerului e o persoana rea, multi oameni fac doar ce cred ei ca e mai bine, poti sa fii sincer, si în acelasi timp sa gresesti în mod sincer. 

Vestea buna e ca putem schimba asta astazi, una dintre putinele alegeri libere pe care le are o persoana e ce vor sau nu vor mânca. Asa ca trebuie sa ne asiguram ca facem totul pentru a sustine corpul, nu pentru a-l distruge, e ceva logic. Ar trebui sa faci tot ce îti sta în putinta pentru a înclina balanta în favoarea ta. Asta înseamna ajutarea sistemului imunitar prin nutritie, folosirea vitaminelor pentru a ajuta corpul sa lupte cu bolile. Pentru ca a fi malnutrit nu te poate ajuta sa te lupti cu cancerul. La barbati, tractul digestiv e mai des afectat de cancer. Cancerul de colon e un bun punct de început, deoarece nu este usor de tratat, e o boala foarte serioasa, dar eu as spune ca se poate preveni 100%, printr-o dieta bogata în fibre si evitarea factorilor care stim ca agraveaza cancerul: anumiti aditivi, conservanti alimentari, chimicale, acestea ar putea fi cauza mai multor tipuri de cancer. 

Japonezii, cei care locuiesc în Japonia si au dieta standard japoneza, si au stilul de viata tipic japonez, au cea mai mica incidenta a cancerului din lume. Se crede ca aceasta mica incidenta se datoreaza consumului de hrana de mare, inclusiv peste si fructe marine, cu aceasta dieta ei au parte de un aport mare de elemente cum ar fi seleniu si zinc, germanium si o gama variata de alte elemente anti-cancerigene, consum mare de omega-3, uleiuri de peste, care protejeaza de asemenea, nu de cancer ci de bolile de inima si alzheimer, si de asemenea beau ceai verde. Si ceaiul verde contine o gama de chimicale care ne protejeaza de cancer. Ne protejeaza pe noi si genele noastre si asa mai departe. La femei, cancerul de sân si al uterului sunt cele mai des întâlnite. De exemplu, ia o japoneza din Japonia, unde incidenta cancerului de sân e foarte joasa, si mut-o în America, când îsi schimba stilul de viata, incidenta cancerului se va apropia de cea a femeilor americane, care e cam de 13%. Deci 13% din femeile din America risca sa faca cancer la sân. Japonezele au risc mai mic de 1%. 

Noi, doctorii, ne îmbunatatim tehnica, nimeni nu e singur în lupta împotriva cancerului. Cercetatorii descopera din ce în ce mai multe. Vom învinge cancerul. Când se administreaza doze de vitamina C intravenos ca si agent chimio terapeutic avem vesti bune si îmbucuratoare pentru fiecare pacient bolnav de cancer din lume. Si e usor si sigur. Si, pot sa spun, necostisitor sa rogi un doctor sa îti puna o perfuzie. Trebuie doar sa insisti. Cred ca în urmatorii 10 ani aceasta practica va deveni mai acceptata, dar bolnavii de cancer nu îsi permit sa astepte. Si cei ce au murit deja au fost tratati gresit de catre profesia medicala si de catre guvernul care teoretic ar trebui sa încurajeze cercetarea libera si dezvoltarea tuturor posibilitatilor. Asa ca, atunci când spui ca în loc sa tratezi cancerul cu chimioterapie poti administra intravenos vitamina C 30-60-100.000 mg pe zi, direct în fluxul sanguin, va omora celulele canceroase. Vitamina C, la asemenea doze, va tinti selectiv celulele canceroase, este exact ce e si chimioterapia, dar cu vitamina C nu sunt distruse celulele sanatoase, si oamenii nu au greturi, nu îsi pierd parul, tot ce fac e sa se simta mai bine. Am urcat doza la 40.000-50.000 mg, am urcat doza si la 100.000 mg, am urcat chiar si la 200.000 mg, aproape am ajuns la un sfert de kg. Intravenos în 24 de ore. Nici un efect advers, în afara de sete si ameteala. Si asta cu cantitati imense de vitamina C, vitamina care se presupunea ca cauzeaza pietre la rinichi daca iei 100 mg. 

Ne întrebam de ce nu se practica pe scara larga. Pentru ca urmatoarea presupunere e ca daca aceasta tactica ar fi asa buna, doctorul meu ar sti despre asta. Daca ar fi asa de buna, ar fi la televizor. Daca ar fi asa de buna ar fi predata la facultatea de medicina. Aceasta e una din acele presupuneri. De ce ai vrea sa predai despre vitamine în facultatea de medicina? De ce doctorii care au studiat medicina si o vor practica si care sunt sponsorizati de companiile farmaceutice ar cerceta vitaminele? Companiile farmaceutice nu vor sustine vitaminele, guvernul nu are alte informatii înafara de ce primeste de la companiile farmaceutice, si de catre lobby-istii din medicina, oamenii nu stiu, deoarece au primit o educatie care nu a cuprins notiunea de "ortomolecular". Dr. Hugh Reardon a spus ca medicina ortomoleculara nu este raspunsul la nici o întrebare pusa în facultatea de medicina. Aici ne confruntam cu doua perspective diferite asupra sanatatii, asta e ceea ce avem în ziua de azi, o dualitate imposibila. Le spui oamenilor ca folosesti doze mari de vitamina C în cancer. Apoi le spui ca a fost testat în mod consistent, chiar si institutele nationale de sanatate arata ca functioneaza, echipa dr. Reardon face asta de 25 de ani, de 30 de ani tot vad ca doze mari de vitamine îmbunatatesc drastic calitatea vietii unui bolnav cu cancer si speranta sa de viata. Si mai sunt referinte în literatura de specialitate, unde exista sustinere în ceea ce priveste doze mari de nutrienti pentru a opri evolutia sau a inversa procesul canceros. E o întrebare imposibila. De ce nu se face? Raspunsul este: Pâna nu se plâng îndeajuns de multi oameni, nu se va face. Dar daca toata lumea ar cere terapie nutritionala, acest lucru se va schimba. Acum, daca vrei terapie nutritionala si îti întrebi doctorul de ea e ca si cum ai comanda Chow-main într-un restaurant frantuzesc. Nu e pe meniu si nu stiu cum sa o faca. Si nu o vei primi. Ai dreptul la auto-îngrijire si auto-ajutorare. 

Avem nevoie sa aratam organelor de control, politicienilor, doctorilor, si celor care predau si învata la medicina ca exista plante cu proprietati anti-cancerigene, exista plante cu proprietati anti-greata si anti-voma, exista plante care ajuta în depresie, exista plante care ajuta în dureri de cap si starea de oboseala care rezulta în urma chimioterapiei. Mama, asculta... Sunt sigura ca oamenii de la guvern sunt experti în ceea ce fac, dar de când iau ceaiul Dlui Catermanner m-am simtit minunat, nu am crezut niciodata ca un leac ar putea fi asa eficient. Nu am mai avut deloc crizele obisnuite. De ce sa fie asta daca nu din cauza ceaiului Dlui Catermanner? Daca ar oferi tuturor americanilor asigurare medicala gratuita? Si nimeni nu ar avea nevoie de ea? Se dezbate mult în ceea ce priveste cum ar trebui sa finantam si oferim servicii medicale tuturor celor din SUA. Majoritatea tarilor civilizate au un program national care asigura servicii medicale cam tuturor. SUA e în mod ciudat absenta. Avem 30-40 milioane persoane neasigurate în SUA. Si asta atrage atentia, asa cum ar trebui. Dar este aceasta solutia? De a le oferi pur si simplu acces la un sistem care nu mai functioneaza? Sau ar fi o idee buna sa îi învatam cum sa fie sanatosi. Eu cred ca au nevoie de educatie si nu medicatie. Oamenii trebuie sa li se atraga atentia la beneficiile pe care le aduce a-si îmbunatati sanatatea, chiar daca au cancer sau alta boala. 

Suntem într-o etapa de mari schimbari în medicina. Medicina nu mai detine toate informatiile. Internetul a schimbat asta. Si cu cât din ce în ce mai multi dintre noi încep sa îsi ia sanatatea în propriile mâini, schimbarea va fi din ce în ce mai mare. Acum sistemul se destrama. Trebuie sa facem din nutritie strategia primara de prevenire pentru populatie. Si trebuie sa fim la fel de hotarâti în ceea ce priveste nutritia cum suntem în ceea ce priveste încalzirea globala. Trebuie sa convingem publicul ca esti ce manânci, mâncarea îti poate schimba dispozitia, esti tot ce ti-ai facut, si alegerile pe care le faci îti vor afecta restul vietii. Poate fi usor de uitat acum, când ai 21 de ani, foarte în forma si sanatos, si manânci lucruri rele, dar totul va arata altfel când ajungi la 40-50-60 de ani si începi sa manifesti o boala grava degenerativa. Sistemul nostru a creat un sistem de îngrijire a bolilor, dominat de doctori, spitale, patologi, si farmacologi. Acest sistem va avea grija de el însusi, vrea mai multa munca si nu e interesat în reducerea bolilor. Cu cât mai multe boli, cu atât mai mult profit. Si asta e parte a industriei medicale. Si e foarte important sa fie acolo. Industria medicala are dreptate în multe privinte. Rata de supravietuire a copiilor la nastere: geniala, medicina traumelor: geniala, doamne fereste sa ai un accident pe autobanda si trebuie sa te puna la loc, sunt foarte buni la asta, la boli sunt patetici. Profesia medicala a gresit: chiar si scolile medicale care predau nutritie, nu predau nutritia în doze mari. Chiar si scolile care au cursuri în medicina alternativa nu se concentreaza pe asa ceva. Cred ca doar o aproba tacit. Raspunsul e ca fiecare sa îsi dea seama ca daca vrei ceva facut bine, trebuie sa-l faci tu însuti. Trebuie sa citesti, trebuie sa cercetezi. Trebuie sa vrei aceste informatii. Si trebuie sa fii dispus sa iei vitaminele, si sa storci legumele, trebuie sa faci toti pasii. Oricine urmareste acest material acum a facut într-un fel sau altul alegerea ca vor sa faca ceva sa îsi îmbunatateasca viata, viata familiilor lor, viata copiilor lor, ci viata planetei însasi, viata plantelor, totul. Daca asta e alegerea noastra, atunci alegerea alimentelor trebuie sa se coreleze cu aceasta, deoarece daca ai zburat vreodata, si te-ai uitat pe geam, si ai vazut ce e acolo jos ai vazut fermele, modalitatea primara prin care interactionam cu planeta e prin agricultura. Si daca ne schimbam alimentatia, schimbam agricultura, ne îndepartam de exemplu de porumb, ovaz, soia, spre diete cu super-alimente, diete organice, diete de mâncare cruda, atunci schimbam tot modul în care interactionam cu planeta. Lucrul principal pe care îl facem pe planeta noastra e sa crestem plante. 

În ciuda afacerilor agricole controlate prin chimicale, înca mai crestem plante, am putea creste porumb modificat genetic sau am putea creste cele mai extraordinare Goji Berries din lume. Exista o atitudine mai pronuntata spre alternative, deoarece ce s-a facut pâna acum nu functioneaza. Pur si simplu nu functioneaza. Când vad ratele cancerului cum cresc, rata bolilor de inima cum creste, numarul infarcturilor, alzheimer si a senilitatii, dementei, o schimbare e necesara. În mod clar metodele vechi nu functioneaza. Ne trebuie o abordare noua, trebuie sa ne întoarcem la baze. Si bazele impun sa privim aceste culturi care nu au problemele noastre, în acelasi mod în care daca vrei sa fii milionar, du-te si vorbeste cu un milionar, nu vorbi cu tipul din bar, care îsi revine înca dupa ultima ocazie ratata, vorbeste cu acei oameni care traiesc în mod normal 100 de ani fara cancer sau boli de inima si vezi daca întelegi de ce. Si am facut aceasta munca, a fost facuta în ultimii 100 de ani, dar a fost complet ignorata. Primul curs pe care l-am facut a fost în 1966, se numea "Cercetari uitate în medicina". Si astazi fac acelasi lucru. 

Eu cred cu tarie ca cel mai bun doctor din lume, cel mai bun nutritionist din lume esti TU. Tu ai absolut totul, tot echipamentul necesar pentru a simti daca ceva îti face bine sau nu. Vestea cea buna e ca oamenii nu sunt redusi mintal. Abraham Lincoln a spus asta prin "Poti sa prostesti unii oameni tot timpul, si toti oamenii un timp, dar nu poti sa prostesti toti oamenii tot timpul". De asta mai bine de jumatate din populatie ia acum vitamine, chiar daca majoritatea doctorilor ar spune ca nu este necesar. Avem un public care se prinde mai repede decât medicii. Într-un fel, e trist. Dar într-un fel e grozav. Oamenii ar trebui sa înceteze sa fie pacienti si sa înceapa sa fie oameni.  De ce sa nu fii sanatos si fericit? De ce nu? Îti schimbi viata, faci exercitii, manânci corect, te simti mai bine, asta e bine, arati mai bine, si asta e bine, traiesti mai mult, asta e bine, economisesti bani, si asta e bine, si ai satisfactia enorma ca ai facut-o tu însuti. Oamenii se gândesc "nu am educatie medicala, nu pot sti asta"... Cât de complicat poate fi sa manânci bine, sa bei sucuri si sa faci exercitii? Nu ai nevoie de o diploma sa stii asta, e prea simplu sa functioneze. E ieftin, e simplu, e sigur, e eficient. 

Cel mai mare motiv pentru care oamenii nu fac asta e ca e nevoie sa îti asumi responsabilitatea. Si asta este singura cale. Când alegem mâncarea cruda, organica, ne luam înapoi puterea si hotarâm ca vom alege calitatea, si ca nu vom suferi din cauza celor 50 de ingrediente care se afla în unele alimente, chimicale de care nu am auzit vreodata. Nu sunt un sustinator al vegetarianismului la toata lumea, sau modul de viata vegan, sau chiar cel al mâncarurilor crude, dar stim cu siguranta ca o dieta bazata în proportie de 80% pe mâncaruri crude organice, care cuprinde fructe, legume, nuci, seminte, fructe de mare, tuberculi, super-alimente si ierburi, e o parte foarte valoroasa a unui stil de viata bogat si sanatos. Nu exista nici o terapie singulara care trateaza cancerul. Sau care trateaza bolile de inima. Dar schimbarea stilului de viata poate preveni, opri si inversa întinderea bolilor cronice. Solutiile sunt aici, mereu au fost aici, tot ce a ramas e educarea, deoarece eu sunt convins ca odata ce oamenii sunt informati asupra solutiei, vor actiona. 

Articole despre Mancarea conteaza