facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Masajul osteopatic

Masaj, presopunctura, acupunctura

Este un fapt demonstrat ca intre o mie de oameni este greu sa gasesti macar unul cu coxale complet normale. Aproape toti oamenii au coxalele mai mult sau mai putin dislocate. Din cauza dislocarilor coxalelor, coloana vertebrala curbata apasa pe nervi si produce perturbari ale functiei muschilor, articulatiilor si viscerelor. Dislocarea coxalelor este cauza principala a durerilor de sold si de umar, a bolilor organelor interne, care supara pe multi oameni.

masaj8

Terapia de indreptare a coxalelor prin masaj si presopunctura este o metoda de tratament pentru indreptarea oaselor intregului corp, pentru relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive, pentru indepartarea radicala a bolilor. Metoda are in centrul atentiei coxalele.
Preluand avantajele diferitelor tipuri de masaje, metoda reaseaza oasele in articulatii si le fixeaza prin tragere, indreptare si apasare verticala, sporind astfel mult efectul curativ.

O casa trebuie sa aiba baza, ziduri si acoperis, si bineinteles, baza trebuie sa fie solida. Cu o baza slaba casa se va darama mai devreme sau mai tarziu, oricat de solide ar fi zidurile si oricat de luxos acoperisul.
Corpul omenesc este intocmai ca o casa, avand oasele soldului drept baza si coloana vertebrala drept stalp de sustinere. Daca oasele soldului se disloca, coloana vertebrala se va curba.

Coloana vertebrala constand din 26 vertebre este partea cea mai usor dislocabila a corpului omenesc. Vertebrele, daca sunt dislocate, incep sa apese maduva spinarii si apoi baza nervilor spinali. Ca urmare apar dureri in zonele comprimate sau perturbari in organele inervate de acesti nervi. In afara de aceasta, dislocarea vertebrelor trage cu ea ligamentele si muschii si obstructioneaza circulatia sangelui si a limfei. Prin urmare apar multe boli. Poate credeti ca bolile circulatorii pot fi vindecate prin indreptarea vertebrelor dislocate. Dar eu dau un raspuns negativ, deoarece oasele soldului constituie problema. Daca acestea, in calitatea lor de baza de sustinere, nu sunt indreptate, toate stradaniile de a indrepta coloanele si de a rearanja acoperisul vor fi fara sens.
sursa: www.seductiatrupului.ro

Articole despre coloana vertebrala


Articole din Masaj, presopunctura, acupunctura