facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Presopunctura - un excelent mod de vindecare

Masaj, presopunctura, acupunctura

Presopunctura este un procedeu terapeutic ce nu necesita neaparat instrumente ajutatoare, poate fi invatata usor si practicata oriunde, simplu, repede si fara efecte secundare. In China si in Japonia, presopunctura ocupa un loc important in asistenta medicala acordata populatiei. Se considra ca presopunctura este "mama" acupuncturii. Totusi, avem suficiente motive sa credem ca presopunctura s-a dezvoltat si perfectionat alaturi de acupunctura, folosind multe dintre principiile teoretice si practice ale acesteia, dobandite de-a lungul secolelor. Presopunctura este mai putin dureroasa spre deosebire de acupunctura, deoarece ea nu foloseste ace.
masaj3

Presopunctura se realizeaza prin aplicarea unei presiuni alternante in unele dintre punctele de acupunctura. Diferenta consta in faptul ca sunt folosite numai acele puncte care sunt superficiale sau foarte aproape de suprafata.

In principal se folosesc punctele de pe membre, spate si craniu. De regula nu se folosesc pentru presopunctura punctele de pe abdomen, din interiorul coloanei vertebrale, din preajma globului ocular, sau prea profunde. Presiunea aplicata in masaj difera in functie de pozitia punctelor de presopunctura. Punctele aflate la nivelul muschilor pot fi masatemai puternic, in timp ce punctele de pe suprafata fetei sau din zonele osoase trebuie tratate cu prudenta. De asemenea, este de retinut faptul ca persoanele robuste, rezistente, suporta un tratament mai energic decat persoanele slabite si sensibile.

Presiunea este aplicata pe respectivele puncte de acupunctura, folosind mainile, degetele (in principal, cele mari ale mainii), sau folosind obiecte (de regula din lemn sau os) care fac mai eficienta apasarea.

Presopunctura este un excelent mod de vindecare sau o foarte buna metoda de prevenire a imbolnavirilor, mentinand totodata o buna functionare a organismului. Problemele de sanatate ce se pot vindeca prin presopunctura sunt diverse. Principala indicatie se refera la tratarea durerilor usoare si de intensitate medie, cum ar fi durerile de cap, cele faciale si de dinti, durerile din zona cefei si a umerilor, ca si nevralgiile. Si alte probleme cum ar fi insomnia, nervozitatea, agitatia, greturile, varsaturile, raul de mare, constipatia si dereglarile ciclului menstrual pot beneficia din plin de ajutorul presopuncturii. Totusi, trebuie retinut faptul ca, inainte de a recurge la presopunctura, ca de altfel la orice forma de autoterapie, va trebui sa ne asiguram ca neplacerile nu sunt produse de o afectiune grava sau maligna.

sursa: armonianaturii.ro

Articole despre presopunctura harta, harta presopunctura, presopunctura harta piciorului


Articole din Masaj, presopunctura, acupunctura