facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Organele corpului, proiectate pe suprafata pielii

Masaj, presopunctura, acupunctura

Pentru occidentali, acest principiu, al proiectiei organelor pe diverse zone ale pielii, este aproape de neinteles. Medicina traditionala chineza sustine ca toate aceste proiectii ale organelor, sub forma de linie sau punct, sunt de natura subtila, energetica.

masaj10

Aceasta teorie, a proiectiei organelor pe anumite segmente ale corpului, isi are originea intr-un trecut indepartat.
    
Conform conceptului filozofic stravechii de reflectare a totului in parte, chinezii si egiptenii au descoperit faptul ca multe segmente ale corpului sunt locuri de proiectie a intregului organism.
     
Astfel, intregul corp al omului se regaseste miniaturizat pe fata, nas, ureche, ochi, mana, talpa, spate etc. Toate organele sunt proiectate pe aceste segmente, sub forma unor puncte ce devin dureroase cand organul respectiv se imbolnaveste.
     
Existenta acestui fenomen, de proiectie a organelor pe diverse segmente ale pielii, este confirmata si de numeroase cercetari moderne. Medicina occidentala a descoperit si ea, cu ocazia imbolnavirii anumitor organe, unele zone dureroase la nivelul pielii.
     
Neurofiziologul englez H. Head a observat la nivelul pielii anumite zone, ce devin dureroase in caz de boala. Aceste zone ii poarta acum numele. Astfel, fiecarui organ bolnav ii corespunde o anumita zona dureroasa pe suprafata corpului.
     
Pornind de la aceste descoperiri, E. Dicke si W. Kohlrausch (maseuza si respectiv medic, de origine germana) au masat aceste zone dureroase si au sesizat faptul ca, in special durerea respectivului organ, a fost ameliorata. E. Dicke a descoperit masajul reflex cu ocazia bolii sale. Ea a reusit sa-si amelioreze durerile prin masarea unor zone, ce erau la distanta fata de zona bolnava. Medicul german, W. Kohlrausch a descoperit masajul reflex muscular (masajul concomitent al pielii si muschilor de dedesubt).               
     
Masajul reflex actioneaza asupra organelor bolnave, prin stimularea anumitor zone de pe suprafata pielii.
     
Folosindu-se aceasta proprietate a punctelor de la nivelul pielii de a deveni sensibile, se poate chiar diagnostica organul care este bolnav. 
     
Corespondenta anatomica a intregului organism pe diferite segmente ale pielii este confirmata de rezultatele obtinute prin presopunctura. Oamenii de stiinta, sustin ca explicatia acestui fenomen de proiectie, s-ar gasi in dezvoltarea embriologica a intregului organism. Ralph Alan Dale (S.U.A.) considera chiar, ca fiecare celula este in relatie cu intreg organismul.

 

Articole despre piele