facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cum decurge o sedinta completa de automasaj?

Masaj, presopunctura, acupunctura

In cazul automasajului lucrurile se desfasoara oarecum diferit fata de masaj, aceasta deoarece singura forta si experienta sunt cele proprii, iar puterea si indemanarea unei femei, cel putin in prima faza, nu se pot compara cu cele ale unui maseur profesional.

Iata cateva idei folositoare pentru aplicarea automasajului:


- relaxarea anterioara masajului va trebui sa fie cat mai profunda si constienta. In timpul efectuarii manevrelor de masaj o mare parte a atentiei va fi mobilizata asupra miscarilor, relaxarea ramanand in plan secund. Acest lucru este dezavantajos deoarece pierzand priza de constiinta asupra relaxarii, musculatura se rigidizeaza, facand anevoios si ineficient masajul. In acelasi timp, daca este mentinuta constant atentia catre procesul de detensionare, automasajul poate deveni un mare avantaj, deoarece putem simti direct prin atingere gradul de relaxare musculara, autoreglandu-ne astfel tonusul.

- inainte de a face automasajul trebuie sa ne stabilim cu claritate zonele pe care le avem de masat, pentru a ne putea doza cat mai bine eforturile, astfel incat sa putem masa simetric si uniform diferitele parti ale corpului. Apar cazuri, de exemplu, cand un picior este in mod constant foarte bine auto-masat, pe cand celalalt, din cauza oboselii, in mod constant automasajul este efectuat mai neglijent. Rezultatul este ca dupa o saptamana primul va arata mult mai bine conturat si definit decat al doilea, creand o disproportie destul de evidenta.

- un aspect care poate parea hilar, dar care poate greva eforturile pe care le depunem in sensul armonizarii, este acela al aparitiei disperarii si/sau exasperarii in timpul masajului. La multe din femeile care au urmat un program sistematic de armonizare a aparut, paradoxal - dupa mai mult timp de automasaj - sentimentul ca structura lor fizica este mult mai dizarmonioasa decat s-ar fi asteptat. Sub impactul psihologic al acestei constatari, relativ multe femei au inceput fie sa se lamenteze interior, reducandu-si nejustificat eforturile, fie sa se automaseze cu duritate, producandu-si dureri sau chiar vanatai. Pentru a nu aparea asemenea situatii este bine de stiut ca exista putine femei care dupa doua saptamani de masaj intensiv (adica minim o ora pe zi, focalizat pe o singura zona: talie sau sani, fese sau coapse etc.) sa nu se transforme vizibil. Asadar avem toate motivele sa ne pastram calmul si sa facem eforturi sistematice.

- fiecare manevra de automasaj in parte va fi studiata si asimilata gradat, fara sa apara pretentia absurda de a cunoaste si aplica foarte eficient toate metodele inca de la inceput

Articole despre


Articole din Masaj, presopunctura, acupunctura