facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Pericolul consumului de ASPIRINA sau IBUPROFEN!

Sanatate

De ce NU ar trebui sa iei ASPIRINA sau IBUPROFEN!

Atunci cand ai o durere insuportabila de cap, spate sau ai febra, primul lucru la care te gandesti este sa iei o doza de IBUPROFEN sau o ASPIRINA. Din pacate, unii oameni experimenteaza destul de des aceste stari neplacute si nu stiu altceva ce sa faca decat sa ia repede un medicament... care face mai mult rau decat bine.

aspirina si ibuprofen

Nu putini sunt cei care sunt practic dependenti de analgezice, din dorinta de a scapa cat mai repede de o durere. In 1998 mai bine de 225.000 de kilograme de acid acetilsalicilic (principalul component al aspirinelor) a fost produs doar in America, iar de atunci acest numar a fost in continua crestere.

Cei mai multi oameni iau IBUPROFEN sau ASPIRINA deoarece au observat ca acestea chiar functioneaza, pentru o perioada relativ scurta de timp.

Daca aceste medicamente te pot scapa de neplacutele dureri, care este scopul acestui articol? Exista si o parte negativa, iar aceste medicamente pot fi foarte nocive, efectele lor secundare fiind de lunga durata.

Numai consumul aspirinei a fost relationat in timp cu multe efecte secundare periculoase ca: probleme ale rinichilor si ale ficatului, ulcere, pierderea auzului si atac de cord/infarct.

Un studiu realizat in anul 2000, care a avut in vizor persoane varstnice, a aratat ca riscul este si mai mare pentru acesti oameni, in contextul in care le-a fost administrata o doza mai mica, de 75 mg/ pe zi. Cu toate acestea, persoanele in cauza au dezvoltat probleme ale rinichinilor. Iar aceste efecte nu le au doar persoanele in varsta.

Alt studiu condus in 2009 a revelat ca 80% dintre participanti (care fusesera catalogati ca sanatosi, in prima faza) au experimentat toxicitate intestinala, dupa ce au luat aspirina timp de 14 zile.

IBUPROFENUL are efecte secundare mult mai "intense" decat aspirina, printre acestea se numara: distrugerea ADN, pierderea auzului, hipertensiune, avorturi spontane, etc.

Un articol publicat de Reuters afirma ca: "Analgezicele ca ibuprofenul, pot afecta serios inima, iar persoanele care iau regulat astfel de medicamente sunt mai predispuse atacurilor de cord".

Concluzia este urmatoarea: aceste medicamente, ca aspirina si ibuprofenul, ar trebui luate in serios deoarece pot dauna grav sanatatii, iar in momentul de fata nici macar nu ai nevoie de o reteta pentru a le achiziona. Indiferent de varsta sau de starea de sanatate, acestea pot afecta buna functionare a organismului, asa ca ar fi bine sa le eviti ori de cate ori ai ocazia, in special daca ai observat ca esti dependent de ele. Nu este nevoie sa iei un medicament pentru orice durere minora.

Din fericire, exista o gramada de metode alternative, capabile sa combata si sa previna durerea, facand tranzitia de la medicamente la suplimente naturiste mult mai usoara.

Ce poti lua in loc de aspirina sau ibuprofen?

1. Ghimbir. Un ingredient comun in terapiile asiatice, indiene si arabe este radacina de ghimbir, binecunoscuta pentru puterile sale vindecatoare. Poate fi luat ca atare, ca si condiment, ca ceai sau chiar sub forma de capsule, in functie de cum iti este mai usor. A fost demonstrat ca ghimbirul este capabil sa vindece starile de greata si inflamatiile. Un studiu din 2009 a demonstrat ca 1000 mg de ghimbir pe zi sunt foarte eficiente in tratarea durerilor menstruale.

2. Turmeric. Un alt ingredient comun in tarile asiatice este turmericul, care poate fi o adevarata binefacere si pentru persoanele aflate in suferinta. Este o metoda inedita de a scapa de inflamatii, fiind un real sprijin si in problemele digestive.

3. Acizi grasi Omega 3. S-a descoperit ca este la fel de eficient ca ibuprofenul in a reduce durerile cauzate de artrita, arata un studiu din 2006. Poate fi luat si sub forma de capsule.

4. Schimbarea dietei. Poate ca nu stiai, dar cercetatorii s-au inspirat din natura, atunci cand au creat aspirina. Au observat ca acidul acetilsalicilic, care se gaseste si in plante, poate fi foarte eficient in tratarea durerilor. Asa ca, o simpla schimbare a dietei ar putea sa te ajute in acest sens. Cine consuma multe fructe si legume ( de origine organica, preferabil) va asimila cantitatea necesara de acid acetilsalicilic, asa ca va fi mai rezistent in fata durerilor de orice fel.

Asa ca, data viitoare cand te vei afla in suferinta, gandeste-te de doua ori inainte de a lua medicamente care ti-ar putea afecta serios sanatatea. Tine minte ca exista alternative naturale pentru majoritatea afectiunilor.

Sursa: http://www.collective-evolution.com/2013/08/09/the-dangers-in-regularly-taking-aspirin-or-ibuprofen/

Articole despre medicamente