facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cum ne putem imbunatati MEMORIA

Sanatate

În cazul în care o persoană începe să piardă obiecte, sa uite nume, evenimentele recente sau nu poate retine anumite lucruri, s-ar putea sa sufere de lipsa de memorie.

Acest lucru se poate datora mai multor cauze, cum ar fi cerințele moderne și stresul.

De asemenea, există si alți factori care afecteaza memoria:

1. Unele medicamente, cum ar fi cele anestezice, antihistaminice, pastile de dieta, medicamentele ce regleaza tensiunea arteriala, pot afecta creierul si provoca pierderi de memorie. De aceea, se rprefera consumul de antihistaminice naturale.

2. Modificările hormonale, cum ar fi cele produse in timpul sarcinii sau menopauzei pot provoca tulburări de concentrare și de uitare; ceea ce este considerat normal.

3. Lipsa de somn. Daca nu dormi bine (rămână treaz pentru mult timp, suferi de insomnie, etc.), memoria poate fi afectata.

4. Hipertensiune arterială. Persoanele cu tensiune arteriala crescuta au risc crescut de a dezvolta depreciere si probleme de memorie cognitiva, după 45 de ani. Acest lucru se poate datora, potrivit cercetatorilor, hipertensiunii care duce la slăbirea arterelor cerebrale.

memoria

Există mai multe remedii eficiente care pot ajuta să aveți o memorie bună:

1. Un remediu natural este de a bea o infuzie de salvie în fiecare zi.

2. O infuzie de rozmarin îndulcit cu miere pentru a îmbunătăți memoria.

3. Mananca trei prune, trei caise uscate și trei migdale în fiecare zi.

4. Consuma un pumn de nuci timp de 9 zile deoarece acestea contribuie la îmbunătățirea conexiunii dintre neuroni si dezvoltarea mentala; Prin urmare, ele apăra împotriva pierderii de memorie.

5. Adăuga ghimbir la salate și mănâncă zilnic.

6. Ia o lingura de drojdie inactiva, una de polen si o lingura de lecitină de soia pentru a îmbunătăți memoria.

7. Într-un castron se toarnă lapte de soia, se adaugă o lingură de miere sau zahăr brun și polen și se amestecă cu lăptișor de matcă (1 fiolă sau echivalent)

8. Se prepară un suc hranitor din 250 de grame de smochine, 125 de grame de curmale și 3 morcovi. Se amesteca toate ingredientele intr-un blender. Se consuma, de preferință, dimineața.

9. Fa o infuzie cu cate o linguta din aceste plante: nalba, coada șoricelului, frunze de zmeur, busuioc si menta. Se consuma un pahar în fiecare seară, după cină, timp de două săptămâni.

10. Se adaugă cateva picaturi de ulei esential de rozmarin intr-o lampa de aromoterapie și se foloseste pentru îmbunătățirea memoriei atunci când studiati sau lucrati.

11. Se fierbe 1 litru de apă. Apoi se adaugă 7 lingurițe de anason, fierbeti la foc mic până când conținutul este redus la 700 ml. Apoi se strecoara si, dupa ce se mai raceste, se adaugă 4 lingurițe de miere. Luati 2 linguri de 3 ori pe zi din aceasta bautura, pentru a îmbunătăți memoria.

12. Hidratati 4 prune uscate cu 4 smochine, apoi le dati la blender impreuna cu un pahar de lapte vegetal. Acest remediu este bun nu numai pentru memorie, dar si pentru cei care sufera de constipatie.

13. Ginkgo biloba a fost folosita timp de secole în medicina tradițională chineză pentru a stimula circulația și, prin urmare, îmbunătățind funcțiile creierului, cum ar fi de memoria. Combinata cu rozmarin, care protejează creierul de daunele produse de radicalii liberi, și salvie. Aceasta este un remediu eficient pentru a combate deteriorarea funcțiilor cerebrale.

14. Se extrage sucul unei portocale și al unui grapefruit. Se pune apoi la blender impreuna cu o para si un mar. Consumati o ceașcă în fiecare zi și mai ales înaintea unui examen. Acest remediu, bogat in substante nutritive, imbunatateste memoria si este excelent pentru studiu și orice activitate legată de creier.

15. Intr-o cada de baie cu apa calda se toarna 3 picaturi de ulei de rozmarin, 2 picaturi de ulei de salvie, 2 picaturi de ulei de coriandru, 1 picătură de ulei de fenicul și 1 picătură de ulei de busuioc. Relaxati-va în această baie timp de 20 de minute.

16. Folositi un difuzor de aromoterapie cu urmatoarul amestec: 8 picaturi de ulei de rozmarin, 10 picaturi de ulei de coriandru, 3 picaturi de ulei de menta si 10 picaturi de ulei de ghimbir.

17. Bea 3 cani pe zi de ceai verde, deoarece un nivel ridicat de EGCG (Epigallocatechina galat) nu numai curata sangele si intinereste corpul, ci si imbunatateste functiile cognitive ale creierului.

18. Pentru o mai buna concentrare foloseste remedii Bach de castan alb.

19. Foloseste remediul Bach cu gențiană atunci când te simti descurajat din cauza lipsei de memorie.

20. Bea de 3 ori pe zi cate o lingură de oțet de mere diluat intr-o cana cu apă caldă înainte de fiecare masă. Este important să rețineți că oțetul de mere este bogat în vitamine, minerale și diverși aminoacizi. Poate contribui la realizarea unui echilibru nutrițional bun și poate preveni problemele de memorie.

21. Căpșuni impreuna cu o banana și 4 linguri de fulgi de ovăz, 1 lingura de drojdie inactiva si 1 cana de lapte vegetal se pun impreuna la blender și se bea un pahar dimineața.

22. Mananca un pumn de goji in fiecare zi. Acest fruct arata ca o stafidă si ofera vitamine, aminoacizi, acizi grași omega 3 și 6 și alte substanțe protectoare pentru creier. Concentrația de antioxidanți ajută la prevenirea imbătrânirii și întărește imunitatea.

Articole despre memorie, creier