facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Lacul de constiinta si sabotorii tacuti

Spiritualitate

"Cu totii avem sabotori silentiosi in diferite domenii ale vietii noastre, care ne influenteaza in moduri diferite in anumite momente ale vietii noastre. Pana cand nu identificam ce anume ii pune in miscare, ei continua sa ne blocheze, chiar si atunci cand vietile noastre par in sfarsit sa o ia pe un drum ascendent. Ei ne taie aripile si ne forteaza sa ramanem la sol, incapabili sa ne luam zborul spre indeplinirea scopului nostru suprem.



Ceea ce este frustrant in legatura cu acesti sabotori este faptul ca, ceea ce ii pune in miscare este in totalitate ascuns partii constiente din noi. Este ca si cum am avea un punct slab, nevralgic si nu suntem constienti de ceea ce se petrece cu adevarat in profunzimile fiintei noastre. Si chiar daca unele dintre convingerile si legamintele asociate cu tiparele noastre de auto-sabotare ies uneori la suprafata, cauza lor radacina, amintirile stocate in celule care au dat nastere acelor pattern-uri ne raman complet ascunse.

Ti-ar putea fi util sa privesti la toate acestea in urmatorul mod: noi suntem precum un lac, un lac de constiinta si la suprafata lui plutesc frunze de nufar care reprezinta comportamentele care pot fi usor identificate. Convingerile, legamintele si modul in care ne privim sau ne percepem sunt tulpinile care nu se vad, dar sunt ascunse sub frunzele nufarului. Tulpinile sunt conectate rand pe rand la sistemul complex de radacini, care se afla mai in adancime, in partea intunecata a subconstientului nostru, la un nivel mai profund al fiintei noastre. Radacinile reprezinta amintirile dureroase stocate in celule, experientele de viata care ne submineaza si care au devenit parte din fiinta noastra, constiinta lor negativa fiind prezenta in celulele noastre. Aceste radacini dau nastere convingerilor noastre negative si legamintelor interioare limitatoare, iar acestea, la randul lor, conduc comportamentele noastre distructive si actiunile nesanatoase de la suprafata, care sunt usor de observat.

Pentru a curata lacul de constiinta trebuie sa patrundem dincolo de suprafata, in profunzime, pentru a accesa convingerile, legamintele si conceptiile noastre ascunse si chiar mai profund, la cauza lor radacina. Trebuie sa dezradacinam vechea amintire celulara si sa o purificam, impreuna cu tot ceea ce este conectat la ea. Cand intreaga planta este dezradacinata ramane doar pura constiinta. Si numai dintr-o constiinta pura, luminoasa, fara blocaje, poate fi manifestata eficient o intentie autentica. Numai atunci acea intentie poate sa aiba drumul liber pe calea deplinei sale exprimari." (Extras din cartea "Consciousness - the new currency", de Brandon Bays)

The Journey Romania

Articole despre Brandon Bays