facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Anatomy of an Illness (Anatomia unei boli)

Filme artistice

In august 1964, Norman Cousins, un jurnalist american, este lovit de o teribila maladie a colagenului, spondilartrita anchilozanta. Medicii ii dau doar unu la suta sanse de vindecare!
Anatomy-of-an-Illness

Norman Cousins  este pacientul care prin exemplul sau a produs o adevarata revolutie in gandirea medicala. In clipa in care a realizat ca medicamentele sunt ineficiente in cazul sau si nu-l vindeca de boala grava de colagen de care suferea si medicii s-au declarat neputinciosi, Norman nu s-a lasat prada disperarii ci a ales sa mearga mai departe si... a ras.

De mare ajutor in tratamentul original la care a apelat i-au fost desenele animate pline de umor si rasul provocat de acestea a ajuns in mintea si trupul bolnavului, de fapt acolo unde trebuia, redandu-i sanatatea, spre marea uimire si surprindere a medicilor, care erau tare sceptici in ceea ce-l priveste pe Norman si viata lui.

Doctorii Lee Berk si Stanley Tan de la Loma Linda University si-au format un grup de oameni bine dispusi, veseli carora le-au dat sarcina sa rada, mult, bine si sanatos, adica din toata inima.

In tot acest timp, printre hohotele de ras, cei doi medici au analizat, cat se poate de serios, probele de sange recoltate de la persoanele care au acceptat sa intre in grupul de experiment, inainte si dupa reprizele de ras si asa au ajuns la concluzia ca rasul stimuleaza sistemul imunitar si reduce efectele nocive ale stresului.


Download: http://fastupload.ro/880b27b2a00f8dc8315db3e35593123e.html

Articole despre umor, film artistic