facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Ayurveda - Stiinta vietii (Ayurveda - The Science of Life)

DocumentareAyurveda - Stiinta vietii
ayurveda-stiinta-vietii

Ayurveda sau medicina ayurvedică  reprezintă sistemul de cunoştinţe medicale indiene care provine din textele sacre ale Vedelor (c. 3900 î.Hr.- c. 1500 î.Hr.) şi ale cărui principii sunt valorificate în ceea ce astăzi numim terapii alternative.
Există patru Vede: Rig-veda, Sama-Veda, Yajur-Veda şi Atharva-Veda. Ayurveda derivă din a patra, Atharva-Veda, subordonată celorlalte trei.
Iniţial, principiile de vindecare expuse în Atharva-Veda se bazau pe valenţa tămăduitoare a sunetului sau cuvântului, nefiind menţionate medicamentele.
Ayurveda este practic cel mai vechi sistem de medicina din lume, documentat istoric (>6000 ani). Ayurveda clasica s-a dezvoltat si practicat traditional pe teritoriul Indiei. Budismul a preluat Ayurveda si a dus-o in Tibet si in alte tari - Thailanda, Birmania - , dezvoltand si aducand anumite specificuri locale. Medicina tibetana, fundamentata in secolele IV-VI asociaza notiunile de ayurveda cu viziunea medicinei chineze in legatura cu cele 5 elemente si teoria circulatiei energiei in meridiane.

Articole despre ayurveda


Articole din Documentare