facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Alimentatia caracteristica grupei sanguine B

Sanatate

Grupa sanguina B se aseamana in multe privinte cu grupa sanguina O. Persoanele care au grupa B sunt in general rezistente si agere, capabile sa reziste la multe dintre cele mai severe boli caracteristice epocii moderne cum ar fi cardiopatiile si cancerul. Persoanele cu grupa B sunt predispuse mai degraba la tulburari rare cum ar fi: scleroza multipla, sindromul de oboseala cronica.
Dieta grupei B este echilibrata si complexa, incluzand o mare varietate de alimente. Reprezinta cea mai buna combinatie dintre regnul animal si cel vegetal.

- O alimentatie sanatoasa pentru grupa B trebuie sa includa: carne rosie, peste, lactate, legume si fructe.

Referitor la consumul de carne, va recomandam sa cititi si Alimente nocive sanatatii (II) - carnea

- Pentru grupa B se recomanda in special evitarea carnii de pui. Este preferabil sa consume carne rosie mai ales miel si iepure. Carnea de vita sau de curcan poate fi consumata in cantitati moderate. Este bine sa evite carnea de porc.

- Alimentele marine sunt benefice, in special pestii oceanici de apa adanca, precum si pestii cu carne alba. Alimentele marine reprezinta surse excelente de proteine de calitate si uleiuri nutritive. Evitati toate crustaceele: crabi, homari, creveti.

- Grupa B este singura grupa sanguina pentru care produsele lactate sunt foarte benefice.

- Uleiul de masline se recomanda pentru digestie si eliminarea deseurilor din organism.

- Cerealele care trebuie evitate sunt graul, porumbul si secara, deoarece incetinesc metabolismul si favorizeaza retentia apei, depozitarea grasimilor si oboseala. O alternativa benefica o reprezinta orezul.

- Legumele (in special cele cu frunze verzi) sunt foarte nutritive si benefice din acest motiv se recomanda cat mai des (3-5 portii pe zi). Eliminati complet rosiile din dieta dumneavoastra.

- Grupa B tolereaza aproape toate fructele, in special ananasul, strugurii, bananele si prunele.

- Este bine sa consumati in fiecare dimineata la sculare un suc intaritor (fructe sau legume), benefic pentru sistemul imunitar si digestiv.

- Plantele benefice pentru grupa B sunt: ginseng, ginkgo biloba, menta, ghimbir si macese.

- Bauturile benefice sunt: ceai verde, ceaiuri de plante, apa si sucuri naturale. Pentru maximizarea performantelor este bine sa evitati sau sa consumati in cantitati foarte mici cafea, vin sau bere. Inlocuiti cafeaua cu ceai verde, care contine cofeina si creste imunitatea. Bauturile alcoolice distilate sunt interzise.

Dr. Cristina Ortinsky
Director Centrul de Medicina Complementara Medireflex

Articole despre grupa sanguina


Articole din Sanatate