facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

8 Simptome ale DIABETULUI

Sanatate

1. Creșterea setei si a nevoii de urinare
Atunci când nivelul de glucoză din sânge este crescut, rinichii încearcă să facă față, dar excesul va fi în cele din urmă excretat în urina dumneavoastră, împreună cu fluidele din organism. Acest lucru duce la urinare mai frecventă deoarece corpul tău. încearcă să expulzeze glucoza. Astfel ai devenit cronic deshidratat și nevoia de a bea mai mult devine crescută.


2. Creșterea foamei
Corpul tău are nevoie să folosească insulină pentru a trage glucoza din celule. Când aveți o lipsă de insulină, sau sunt rezistențe la insulină, organismul nu poate stoca glucoza in celulele voastre. Celulele au nevoie de glucoză pentru energie. Pentru că nu poate stoca glucoza, corpul tău nu are energia de care are nevoie. Acest lucru se traduce foame crescută ca încercare a organismului de a crește numărul de calorii pentru energie.

3. Slăbiciune și oboseală
Slăbiciunea și oboseala sunt un rezultat al incapacității organismului de a utiliza în mod corespunzător energie (glucoză). Fără a fi capabil de a trage glucoza din celule, organismul nu are valoarea corectă de energie pentru a funcționa optim. Acest lucru duce la oboseală și slăbiciune.

4. Furnicături sau amorțeală
Furnicăturile sau amorțeala, cunoscute sub numele de neuropatie diabetică este deteriorarea nervilor , deteriorare care apare ca o complicație a nivelului de glucoză din sânge. Când nivelul de glucoză din sânge este ridicat, se interferează cu semnalele transmise de nervi. În plus, pereții vaselor de sange mici sunt slăbiți. Aceste simptome apar de obicei în extremități ultraperiferice, începând cu picioarele.

5. Vederea încețoșată
Un alt domeniu care este extrem de sensibil la efectele creșterii glucozei din sânge sunt ochii. Cristalinul se poate umfla și își poate schimba forma, cauzând încețoșarea privirii.

6. Răni care se vindecă lent
Într-un studiu de la Universitatea din Warwick, cercetatorii au descoperit că receptorii care recunosc infecțiile devin "orbi", atunci când cresc nivelurile de glucoză din sânge. Glucoza ridicată inhibă efectiv procesul de lucru normal al sistemului imunitar. Acest lucru incetinește activitatea celulelor albe din sânge și în esență, procesul normal de vindecare.

7. Infecții frecvente
Similar cu vindecarea lentă, infecțiile frecvente sunt un alt simptom care apare la nivelurile crescute de glucoză din sânge. Un răspuns imun încetinit poate duce la un risc crescut de infecții frecvente.
Piele uscată, senzație de mâncărime, sau piele „solzoasă”
Corpul tau este format în proporție de 50% -78% de apă. Din cauza urinării frecvente și stării perpetuă de sete, aproape totul se va usca. Aceasta include și pielea. Pielea uscată, „râioasă” sau „solzoasă” este un simptom comun al diabetului zaharat, al faptului că rinichii excretă mai multă apă din țesuturi.

8. Iritabilitate
Ați fost vreodată cu energia scăzută și înfometat? Cu siguranță puteți spune că nu a fost în cea mai bună stare de spirit la acel moment. Acum imaginați-vă că toate caloriile și energia care ar trebui sa fie stocate în celulele pentru a menține o stare de funcționare, sunt eliminate din organism. Aceasta duce la o senzație de rău general și iritabilitate, din cauza faptului că esti intr-o stare continuă de energie pierdută.

Dacă prezentați oricare dintre simptomele descrise mai sus, adresați-vă medicului dumneavoastră și faceți-vă o programare pentru a verifica nivelul glucozei din sânge.

Articole despre diabet, diabet simptome