facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Germeni de schinduf

Germeni si frunze verzi

Germenii de schinduf, consumati constant regleaza metabolismul general, nivelul colesterolului, previne si controleaza diabetul, protajeaza sistemul cardiovascular, stimuleaza lactatia la mamici, stimuleaza activitatea pancreasului si a ficatului. Germenii de schinduf mentin tonusul muscular, previn osteoporoza, anemia, sunt afrodisiaci, bogati in minerale si vitaminele A, B, D, E.

germeni chinduf

Contin cele mai puternice stimulente pentru functionarea pancreasului si ficatului. Ajuta la mineralizarea si asimilarea organica. Contin oligoelemente si vitaminele A, B, C, PP. Regleaza metabolismul general, indicati in diabetul zaharat, impotenta sexuala, anemii. Studiile recente arată că germenii de  schinduf au proprietatea de a scădea nivelul de colesterol din sânge.

Consumul de  germeni de schinduf, la pacienţii cu colesterol crescut, a dus la scăderea nivelului de colesterol “rău” (LDL) şi a trigliceridelor, fără a scădea însa şi colesterolul “bun” (HDL).Un alt efect benefic îl au seminţele germinate de schinduf la bolnavii cu diabet zaharat cărora le normalizează nivelul de glucoză din sânge.Schinduful este un condiment foarte vechi, cu gust dulce-amărui, foarte aromat.

Seminţele de schinduf şi preparatele conţinute din ele stimulează apetitul, cresc secreţia de salivă şi de suc gastric. Schinduful este indicat în anemie, convalescenţă, astenie fizică şi astenie psihică, nevroze, anorexie, dar mai ales ca tratament complementar pentru scăderea colesterolului sangvin şi controlul glicemiei la persoanele diabetice. La adulţii sănătoşi poate preveni apariţia diabetului zaharat.

Recomandãri: regleazã metabolismul general; aduce în organism necesarul de vitamina PP; în diabetul zaharat, prin scãderea glicemiei, scade colesterolul din sânge; în impotenţã sexualã, anemie, astenie fizicã şi psihicã, nevroze, hipertiroidie, întãreşte sistemul neuro-muscular, pentru mãrirea secreţiei de lapte, în ascaridiozã, trichinelozã, furunculozã, abcese, ganglioni inflamaţi. 

Schinduful este folosit in mod traditional de sute de ani, pentru stimularea lactatiei, fiind remediul etalon recomandat de moase si consultanti in lactatie din intreaga lume.

Germenii de schinduf sunt bogaţi în proteine (23%), săruri minerale Ca, Fe, K, P, Mg, Na, S si vitamine A, B, D. Datorită proprietăţilor lor digestive (favorizează digestia), se pot consuma singuri sau împreună cu alţi germeni. Au gust diferit atunci când cresc în lumină directă sau indirectă.

Timp inmuiere (ore): 8
Lungime germeni la maturitate: 1.3-2.5cm    
Timp crestere (zile): 3-5

Articole despre schinduf, germeni, germeni de schinduf, diabet, colesterol, anemie