facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Motive ingrijoratoare pentru care sa nu mai utilizam deodorantele conventionale

Sanatate

In încercarea noastră de a mirosi frumos și pentru a adera la normele sociale, noi ne supunem adesea la o serie de efecte secundare nedorite prin folosirea deodorantelor din comert!

Aici sunt cateva motive pentru care nu ar trebui să utilizam deodorante convenționale, dar si cateva solutii naturale pentru a mirosi frumos toată ziua, în fiecare zi ...

Deodorantele conțin chimicale toxice
Deodorantele conține o multitudine de ingrediente greu de pronunțat, multe dintre ele pun serioase semne de intrebare.

Si sa punem chimicale direct pe piele poate fi mai rău decât a le mănânca, pentru că ele intră în fluxul sanguin fără nici un fel de filtrare. (Întrucât atunci când mâncam, enzimele din saliva si stomac descompun ceea ce este ingerat și elimina din corp reziduurile).


Deodorantele pot fi perturbatori endocrini
Unele dintre aceste produse chimice găsite în deodorante și antiperspirante sunt cunoscute ca perturbatori endocrini - cum ar fi o clasă de substanțe numite parabeni (listate sub denumirile de butilparaben, etilparaben, isobutylparaben, metilparaben și propilparaben).

Acești conservanți împiedică dezvoltarea bacteriilor, mucegaiului și ciupercilor, dar cercetarile arata ca au un impact negativ asupra sistemului endocrin al organismului și produc efecte adverse de dezvoltare, reproducere, neurologice, precum si efectele imune.

Deodorantele contin Carcinogeni
Compușii de aluminiu (cum ar fi clorhidratul de aluminiu) sunt utilizati în deodorante pentru a bloca canalele sudoripare. Ei s-au dovedit a imita estrogenul, care favorizează creșterea celulelor cancerului de san.

Trebuie remarcat faptul că studiile privind cancerul de san si aluminiul sunt neconcludente din cauza constatărilor contradictorii, deși cel puțin un studiu a constatat ca varsta de diagnostic de cancer mamar a fost semnificativ mai mica la femeile care au folosit deodorante antiperspirante si au ras axile mai frecvent.

În mod similar, parabenii sunt în centrul atenției în legătură cu cancerul de san. Un studiu din 2004 a descoperit parabeni în 18 din cele 20 de probe de țesut de tumori de sân umane (desi cercetatorii nu pot spune ca parabenii au cauzat tumori).

Deodorantele contin chiar si Pesticide
În ciuda faptului că este înregistrat ca pesticid la Agenția de Protecție a Mediului, un agent antibacterian numit triclosanul este frecvent întâlnit în deodorante (si mai multe săpunuri și alte produse de îngrijire personală).

Triclosanul este marcat ca un risc atât pentru sănătatea umană, cat și pentru mediu, iar studiile pe animale au arătat că deregleaza hormonal și contribuie la bacterii rezistente la antibiotice. Cercetările au aratat, de asemenea, ca exista legatura intre triclosan si alergii, creștere în greutate, inflamatii și disfuncții tiroidiene, și există motive de îngrijorare ca ar putea interfera cu dezvoltarea fetala la femeile gravide.

In mod ingrijorator, o cercetare dîn 2008 a constatat triclosanul in urina a aproape 75% din persoanele testate!

Deodorantele pot irita pielea
Ai avut vreodată o reacție de iritare de la un deodorant folosit? Nu e de mirare.

Ingrediente cum ar fi dioxid de siliciu si Triclosan sunt cunoscute ca substanțe iritante ale pielii care pot provoca mâncărimi, erupții cutanate, umflături sau roșeață. Alcoolul, parabenii si aromele artificiale sunt, de asemenea, suspecții principali atunci când este vorba de o reacție a pielii indusă de deodorant.

Nu numai că pielea subțire de la axile este în special predispusa la reacții alergice și iritații, dar mediul umed este un teren de reproducere perfect pentru bacterii, ceea ce face și mai important ceea ce aplicam acolo.

Transpirația este sănătoasa
Este, probabil, un lucru bun că antiperspirantele sunt destul de ineficiente. La urma urmei, ne-am născut cu 2-4 milioane de glande sudoripare pentru un motiv!

Transpirația este un proces natural și vital care ajuta organismul sa se răcoreasca și sa elimine toxinele. Aceasta susține, de asemenea, funcția imună, previne bolile legate de intoxicare, ucide anumite virusuri și bacterii și curăță porii pielii, reducand acneea si punctele negre.

Deodorantele devin mai puțin eficiente de-a lungul timpului
Corpurile noastre sunt extrem de adaptabile. Atât de mult încât ele găsesc chiar o modalitate de a contracara efectele puternice ale antiperspirantelor folosite.

In timp ce oamenii de știință nu au descoperit de ce deodorantele devin mai puțin eficiente în timp, s-a emis ipoteza ca organismul gaseste o cale de a deconecta conductele blocate anterior de aluminiul din deodorantele comerciale.

Experții recomandă să schimbati brandul la fiecare șase luni, pentru a evita acest efect suparator. Dar de ce nu renuntam la deodorantele chimiceîn favoarea unei abordări mai naturale?

Fie ca tu sa nu ai nevoie de Deodorant!
Există puțini norocoși care nu au nici un miros la subsuoară și nu trebuie să foloseasca deodorant deloc. Cu toate acestea, cercetările arată că 75% dintre acești oameni încă mai folosesc!

Deodorantele păteaza hainele
Fie că sunt urme albe pe o rochie neagră sau pete galbene pe o cămașă albă, deodorantul este principala cauza pentru colorarea hainelor.

Cum sa mirosi proaspat in mod natural
Există metode naturale de a te mentine în stare proaspătă și fără miros, fără sa faci compromisuri de sănătate. În primul rând, e necesar să menții întotdeauna o bună igienă prin spălare regulata. În al doilea rând, ia în considerare ceea ce mananci - impactul alimentelor mai mult decât mirosul respirației tale. În cele din urmă, fa-ti singur (sau cumpăra) un deodorant natural, lipsit de agenți cancerigeni, iritanti pentru piele și alte substanțe chimice.

Ai grija la dieta
Anumite alimente determina organismul sa transpire mai mult, asa ca limiteaza aportul acestor alimente dacă esti in luptă cu transpirație excesivă. Aceste alimente sunt:
- alimentele picante
- usturoiul si ceapa
- cofeina
- alcoolul
- alimentele procesate, produsele grase si zaharoase

Menține corpul la o temperatura optima hidratandu-l cu multă apă și alimente bogate in apă, cum ar fi castraveti, telina, pere, pepene rosu etc.

Plantele aromatice, cum ar fi patrunjel, busuioc, menta, salvie și rozmarin, împreună cu suplimente cum ar fi clorofilă și iarba de grâu, toate sunt, se spune, dezodorizante naturale ale corpului.

Asigurați-vă că aveti suficienta vitamine B și vitamina C, deoarece aceste substanțe nutritive solubile în apă determina toxinele să fie eliminate prin urină, mai degrabă decât prin piele.

Si nu in cele din urmă, incercati sa reduceti sau să eliminati carnea din dieta. Un studiu din 2006 realizat în Republica Cehă, a constatat ca vegetarienii au un miros "mult mai atractiv, mai plăcut, și mai puțin intens" decât omologii lor omnivori.

Pentru neutralizarea mirosurilor neplacute se poate folosi bicarbonat de sodiu, lamaie, otet de mere, ulei de magneziu.

http://www.naturallivingideas.com/dangers-of-deodorant/

Articole despre deodorant, transpiratie


Articole din Sanatate