facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

5 motive pentru a ne spala fata cu otet de mere

Sanatate

 

Poate vă amintiţi de mirosul de oţet de mere din casa bunicilor. Poate bunica vă dădea un pahar cu apă în care punea puţin oţet de mere când aveaţi probleme digestive sau vă tampona cu acest oţet înţepăturile de ţânţar. De atunci până acum, aceste moduri de a folosi oţetul de mere au fost, aparent, uitate. Dar iată că ele sunt din nou popularizate.

Bunica avea dreptate, este foarte indicat să avem o sticlă cu oţet de mere organic în bucătărie sau în baie, ca remediu.
Dar cum poate ceva atât de simplu să fie atât de puternic? Beneficiile oţetului de mere organic rezidă în capacitatea acestuia de a reda organismului nostru forţa vieţii ce vine de la mama natură.

otet de mere

Deşi în acest caz „mama natură” arată ca o pânză de păianjen mai mult sau mai puţin densă ce pluteşte aproape de fundul sticlei, această substanţă este cea care conţine ingredientele active care vor da un impuls major sănătăţii şi stării dvs de bine. Această depunere este vie şi este încărcată cu numeroase bacterii benefice şi cu nutrienţi.

Cum se obţine oţetul de mere?

Oţetul de mere este preparat din mere crude care sunt supuse unui dublu proces de fermentaţie. În timpul acestuia, enzimele şi alţi nutrienţi se conservă şi lucrează împreună pentru a scoate la iveală proprietăţile terapeutice ale oţetului.

În continuare sunt enumerate câteva aspecte nutritive extraordinare despre această băutură remediu:
- Conţine potasiu, care menţine dinţii puternici, previne căderea părului şi stopează curgerea nasului;
- Conţine pectină, care menţine presiunea sanguină în condiţii normale şi poate reduce colesterolul „rău”;
- Conţine acid malic, care îl face să fie un bun apărător împotriva viruşilor, bacteriilor şi fungilor;
- Conţine calciu, care face ca oasele şi dinţii să fie puternici şi sănătoşi;
- Conţine cenuşă, care normalizează ph-ul organismului şi menţine un status alcalin sănătos;
- Conţine acid acetic, care reduce viteza cu care zahărul pătrunde în sânge după masă;
- Conţine vitaminele A, B1, B2, B6, C, şi E.

Prin ce diferă oţetul de mere de oţetul alb?

Oţetul alb sau brun obişnuit nu conţine niciuna dintre proprietăţile-remediu pe care le are oţetul de mere. Oţetul obişnuit a fost supus la multe procese de distilare riguroasă şi astfel toţi nutrienţii au fost distruşi. Oţetul natural de mere apare prin acţiunea unor bacterii, care sunt benefice sănătăţii.
Dacă nu vedeţi acel sediment ca o pânză subţire de păianjen în interiorul sticlei, să nu vă aşteptaţi ca oţetul să aibă vreo valoare terapeutică.

Oţetul de mere se poate aplica și extern

Oţetul de mere este la fel de eficient când este administrat intern ca şi atunci când este aplicat extern, pe piele. De fapt, multe persoane folosesc oţetul de mere ca parte din regimul lor de frumuseţe. Este o modalitate 100% naturală şi organică de a vă menţine pielea strălucind de sănătate şi elastică.

Dacă alegeţi să vă spălaţi faţa cu săpun sau loţiuni comerciale de curăţat faţa, vă puteţi face mai mult rău decât bine. Multe dintre aceste produse conţin arome, coloranţi şi alte substanţe chimice care usucă pielea şi îi pot da un aspect obosit şi aspru.

Vestea cea bună este că există multe soluții naturale care pot hrăni pielea şi o pot face să aibă un aspect proaspăt și sănătos. Unul dintre acestea este oţetul de mere.

Dar, înainte de a începe să folosiţi oţetul de mere pe faţă este bine să ştiţi că acesta nu se utilizează nediluat cu apă, pentru că poate produce arsuri. Este bine să fie diluat, 50% oțet de mere cu 50% apă; iar ca să fiţi siguri, încercaţi soluția astfel obținută pe pielea de pe suprafața interioară a antebraţului înainte de a o utiliza pe față.

Cinci motive pentru a vă spăla faţa cu oţet de mere:

1. Oţetul de mere poate ajuta la reducerea petelor de vârstă – când vă spălaţi faţa zilnic cu oţet de mere, veţi observa o diferenţă substanţială a petelor cauzate de îmbătrânire. Oţetul de mere conţine acizi alfa hidroxilici care îndepărtează pielea moartă şi dezvăluie pielea sănătoasă şi luminoasă. În plus faţă de clătirea cu apă cu oţet de mere, e bine de tamponat petele respective cu un tampon înmuiat în soluția de oţet. Apoi aşteptaţi 30 de minute şi clătiţi faţa cu apă curată. Puteţi realiza aceasta de două ori pe zi, timp de şase săptămâni şi veți observa diferenţa.

2. Oţetul de mere acţionează împotriva acneei, a coşurilor şi imperfecţiunilor feţei – nu este necesar să cumpăraţi cremă antiacneică, când puteţi folosi oţet de mere. Când se prepară oţetul de mere, se formează acid malic. Acesta face ca oţetul de mere să fie un puternic antibacterian, antifungic şi antiviral, capabil să îndepărteze bacteriile şi să prevină formarea coşurilor.

3. Oţetul de mere normalizează aspectul pielii – în timp ce îndepărtează grăsimea de pe pielea dvs, oţetul de mere ajută de asemenea la echilibrarea ph-ului şi împiedică pielea să devină prea grasă sau prea uscată, echilibrând producţia de sebum. Clătiţi faţa zilnic cu soluţia de oţet de mere dacă doriţi aceste efecte.

4. Oţetul de mere acţionează împotriva ridurilor – soluţia diluată de oţet de mere poate ajuta la încetinirea apariţiei ridurilor. Puteţi înmuia un tampon de vată sau de bumbac în soluţie diluată de oţet de mere şi să vă tamponaţi apoi faţa. După aceasta clătiţi cu apă caldă şi uscaţi pielea prin tamponare.

5. Oţetul de mere îndepărtează toxinele de pe faţa – utilizarea regulată a soluţiei de oţet de mere va ajuta la eliminarea toxinelor de la nivelul feţei, lăsând pielea curată şi luminoasă.
Sursa: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=10285

Articole despre otetul de mere, cosmetice


Articole din Sanatate