facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Modalitati naturale de a inlatura mirosul corporal neplacut

Sanatate

Mirosul puternic al corpului este o problemă jenanta care afecteaza de multe ori și este un subiect sensibil, nu este discutat în mod deschis.

miros

Deși chimicalele din comert și spray-urile artificiale pot ajuta pentru a controla temporar mirosul neplacut al corpului, de multe ori ele nu se adreseaza cauzei principala. Este posibil să doriți un remediu mai natural pentru a rezolva această problemă și există mai multe remedii naturale ce pot ajuta la tratarea mirosului corporal nedorit și pot oferi un parfum proaspat si curat. Cauta sa ințelegi unele dintre cauzele mirosului corporal și descopera unele abordări naturale și extrem de eficiente pentru a trata această problemă comună.

Care sunt cauzele mirosului neplacut al corpului?
Corpul uman este un sistem complex si eliminarea toxinelor constituie un proces important. Procesul digestiv genereaza toxine, pielea noastra transpira de a elimina toxinele, iar celulele din corpul nostru se inlocuiesc constant. Cum mancam, cum eliminam toxine. Mirosul corpului de multe ori se produce atunci când baie inadecvata sau a igiena nu reusesc sa curete în mod corespunzător "mizeria" pe care corpul nostru o face. Sudoarea conține activitate bacteriala și permițându-i să se usuce pe piele poate produce miros corporal. Dar poate rezulta, de asemenea, de la deficiențe sistemice în organism.

La femei, menstruatia si stresul de multe ori cresc in mod dramatic mirosul corpului. De exemplu, candida poate produce un miros asemanator cu cel de bere. Testele medicale la Imperial College din Londra au arătat că unele persoane cu miros corporal au dezechilibre de "bacterii prietenoase".

Alimentele bogate în carnitina aminoacizi (găsiti în carnea de vită și de porc) sunt cunoscute ca lasa reziduuri in intestine ce trebuie prelucrate de flora digestiva naturala. Enzime specifice cunoscute sub numele de monooxygenases flavin anihileaza mirosul acestor reziduri. Dacă aceste enzime sunt putine, lipsesc sau flora intestinala este perturbată, poate rezulta mirosul ca de "pește".

Ce este mai important este că o altă funcție a glandelor sudoripare de la subsuori este aceea de a elimina toxinele din organism. De aceea, transpirația este o parte importantă în menținerea sănătății fizice optime. Trebuie să oferi organismului tau sansa de a scapa de toxine prin diferite procese metabolice. Acestea includ urinare, eliminarea materiilor fecale, expirarea dioxidului de carbon și alte toxine prin plămâni, și, desigur, eliminarea toxinelor prin piele. Pielea, nu uitati, este cel mai mare organ al corpului. Pericolele pot apărea atunci când folosim deodorante "anti-perspirante" deoarece acestea blocheaza porii si nu permit toxinelor sa iasa.

Combaterea problemei
Se aplică deodorante naturale fara aluminiu
Diverse deodorante pe bază de plante sunt comercializate ca fiind naturale. Deodorante din alaun de amoniu sunt deosebit de populare. Oamenii de stiinta de la Laboratorul National Argonne avertizează că nu există reglementări guvernamentale sau regulile privind utilizarea cuvântului "natural" și toate produsele pot fi etichetate ca "natural." Produsele ecologice sunt, de obicei, cea mai buna alegere.

Multe deodorante și antiperspirante sunt realizate cu aluminiu, în scopul de a opri transpirația glandelor sudoripare, iar aluminiu este suspectat de a se acumula în sistemul nervos și contribuie în cele din urmă la tulburari ale sistemului nervos, cum ar fi boala Alzheimer.

Spalati-va în mod regulat
Baie cel puțin o dată pe zi poate contribui la reducerea bacteriilor de pe piele, ceea ce este sursa de celor mai multe mirosuri corporale. Când va spălati, urmariti in special zonele în mod tradițional problematice, cum ar fi picioarele și axilele. Uscați corpul bine după spălare, deoarece bacteriile se dezvolta cel mai bine pe pielea umedă.

Utilizarea otetului
Otetul este un antiseptic natural și poate ajuta ucide bacteriilor si ciupercilor aflate pe suprafata pielii, potrivit The Vinegar Institute. Aplicarea de otet alb sau oțet de mere pe zonele mirositoare, apoi uscarea zonei, poate ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute.

Bicarbonatul de sodiu
Se aplica direct pe pielea umezita cu apa praf de bicarbonat. Mirosurile sunt neutralizate pe intreaga durata a zilei.

Suplimente verzi
Luati suplimente de iarbă de grâu sau suplimente de clorofilă. Astfel de suplimente acționează ca deodorante naturale și pot ajuta la mentinerea mirosului frumos, potrivit Serviciilor de Sanatate ale Universitatii Columbia.

Purtați îmbrăcăminte din fibre naturale
Poarte doar haine din fibre naturale cum ar fi matase sau bumbac. Astfel de materiale permit o mai mare permeabilitate și lasa pielea sa respire, mentinand pielea uscata.

Uleiul de arbore de ceai
Ștergeți axilele și alte zone mirositoare cu ulei de arbore de ceai. Uleiul de arbore de ceai este un antiseptic natural.

Modificați dieta
Unele alimente si condimente pot cauza mirosurilor neplăcute ce se elimina prin pori după ce le consumi. Acestea pot fi ceapa și usturoiul, precum și băuturile cofeinizate. Schimbarea alimentatiei poate îmbunătăți mirosul general al corpului.

Luați în considerare o detoxifiere
Când mirosul corpului este o problemă din interior, detoxifierea corpului este răspunsul. Există multe modalitati de detoxifiere. Sauna ajuta de asemenea la eliminarea impurităților toxice prin piele.

Atentie la digestie si la sanatatea intestinelor
Aproximativ 7% dintre oamenii care se plang de mirosul corpului nu digera complet anumite alimente din cauza deficientei de enzime sau problemelor digestive. Asfel, acestea ar trebui să ia supliment probiotic, deoarece acest lucru va ajuta la creșterea calității florei intestinale. Suplimentarea cu enzime digestive poate ajuta de asemenea. Otetul de mere poate fi eficient în ajutarea digestie.
Sursa: http://www.foodmatters.tv/articles-1/9-ways-to-naturally-treat-body-odor

Articole despre miros corporal, deodorante naturale, otet, bicarbonat