facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

TAHINI, alimentul care nu ar trebui sa lipsească din dieta ta

Alimentatie si nutritie

Nucile și semințele alcătuiesc unele dintre mesele si gustările cele mai încântătoare. Dar chiar dacă grăsimile conținute în acestea sunt foarte sănătoase pentru organism, nu putem exagera cu folosirea lor în alimentație, deoarece au un conținut caloric mare. Multe dintre aceste semințe furnizează cantități mari de nutrienți în doar câteva linguri. Nucile, semințele și pastele/ uleiurile obținute din aceste semințe conțin cantități mari de vitamine și minerale ca magneziu, omega 3, fier, calciu, aminoacizi, vitamine B, potasiu, zinc, cupru și alte minerale. Unul dintre aceste alimente este tahini.

Tahini este facută din semințe de susan care, atunci când se amestecă, devine o pastă fină, la fel ca untul de arahide sau untul de migdale. Are un gust savuros aproape ca pasta de arahide. Folosită în multe rețete, tahini nu este doar delicioasă, dar și sănătoasă prin nutrienții pe care îi conține, având totodată și capacitatea de putea fi combinată cu multe feluri de mâncare pe bază de plante.


Beneficiile consumului de TAHINI
Bogat in minerale
Doar două linguri de tahini oferă 15 la sută din necesarul zilnic de fier. Puteți să-l adăugați cu ușurință la o salată sau chiar se amestecă cu fulgi de ovăz pentru a stimula conținutul de fier. Tahini este, de asemenea, bogat în cupru și zinc, minerale care sunt necesare pentru păr, unghii si piele. Asocierea cu legume verzi sau cu o alge marine aduce un plus de minerale organismului dvs.

Proteină
Tahini conține 8 grame de proteine în doar 2 linguri, cu mult mai mult decât untul de migdale și egal cu untul de arahide. Aminoacizii care susțin sinteza proteinelor in organism fac totul, de la a păstra mușchii puternici si sănătoși, la a ajuta neurotransmițătorii să funcționeze corect. Aminoacizii ajută de asemenea la susținerea de zahăr din sânge. Toate semințele sunt incredibil de bogate in aminoacizi.

Tahini este scazută în grăsimi saturate
Unele gră,simi, cum ar fi nuca de cocos și cacao conțin grăsimi saturate naturale care pot oferi beneficii corpului nostru. Tahini este foarte scăzută în grăsimi saturate în comparație cu valoarea totală de grăsimi pe care o conține, cu aproximativ 2,5 grame de grăsimi saturate în 2 linguri.

Ușor de digerat
Unele nuci pot fi greu de digerat, așa cum este cazul untului de arahide. Unii oameni sunt alergici la nuci, de aceea nu se pot bucura de nutrienții existenți în aceste de alimente. Tahini e mult mai ușor de digerat, se asimilează ușor și oferă corpului nutrienții de care acesta are nevoie. Digestia ușoară este importantă pentru sanatatea ta, deoarece corpul poate beneficia doar de ceea ce se digeră ușor. Deci, ascultă-ți corpul și lasa-l să opteze pentru semințe, dacă nucile nu sunt benefice pentru tine.

Înlocuirea produselor lactate
Cel mai bun mod de a înlocui lactatele este să folosiți tahini care de fapt are un gust mai bun! Tahini oferă o consistență cremoasă și o puteți folosi și pentru a înlocui maioneza.

Preparate dulci și sărate
Tahini poate fi folosit în mai multe feluri de dulciuri. Aceasta adaugă o aromă cu adevărat încântătoare pe care nu o veți obține de la alte paste cum ar fi untul de arahide sau de migdale. Poți face o rețetă cu tahini, fructe de pădure, o lingură de fulgi de ovăz, scortișoară, mere sau banane. Retețeta este delicioasă. Încearcați-o!

Poate fi o bază pentru orice fel de mâncare
Vrei o bază pentru mâncărurile tale? Alege tahini! Ai nevoie de ceva pentru a face sandviș sănătos? Tahini este acolo pentru tine. Poate fi amestecat cu legume crude sau fierte, pus pe pâinea prajită, sau folosit în amestec cu puțină apă sau suc de lămâie, piper negru și usturoi, rezultând un sos savuros pentru salate.

Desigur, și alte nuci sau semințe sunt sănătoase pentru tine, dar nu uita de acest fel de mâncare incredibil de hrănitor.

Articole despre susan, pasta de susan, tahini


Articole din Alimentatie si nutritie