facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

GOMASIO - sarea de susan

Alimentatie si nutritie

GOMASIO este prinicipalul condiment folosit la masa in dieta macrobiotica - acea dieta bazata pe cereale integrale si legume, cu eficienta dovedita in intarirea sistemului imunitar si tratarea diferitelor boli, inclusiv cancerul.
Utilizat in loc de sare, GOMASIO da mancarii un gust absolut delicios. Functioneaza in acelasi timp ca un medicament datorita puternicelor sale proprietati antiacide (este de mii de ori mai eficient decit AlkaSeltzer, de exemplu).

gomasio

Puteti sa luati o lingura de GOMASIO si sa o mancati direct din palma, sugand-o bine inainte sa o inghititi - imbunatateste digestia si creste instantaneu energia.
Una sau doua linguri de GOMASIO pot inviora rapid o persoana care a consumat prea mult alcool.
Este indicat femeilor care alapteaza, deoarece scade aciditatea laptelui matern prevenind astfel aparitia colicilor.
Folosit in cadrul unei diete bazate pe cereale gatite lent si legume cit mai putin gatite, GOMASIO reduce considerabil aciditatea tractului digestiv si imbunatateste asimilarea hranei, ajutind la vindecarea anemiei, hipoglicemiei, sclerozei multiple, a tuturor afectiunilor inflamatorii cauzate de o dieta acida.

GOMASIO are efect curativ asupra tuturor bolilor de sange, inclusiv diabet si cancer. Consumat zilnic schimba notabil calitatea sangelui, fiind o premisa esentiala pentru vindecarea diferitelor probleme de sanatate - un fapt din pacate ignorat de medicina actuala...

Iata o reteta clasica macrobiotica pentru prepararea unui GOMASIO elichilibrat:
Folositi 15 parti de susan si 1 parte sare. Aveti nevoie de un suribachi - un mojar japonez cu pistil din lemn care poate fi gasit in anumite magazine naturiste. Nu luati in considerare varianta electrica - ceea ce veti obtine este doar un surogat de GOMASIO.
Prajiti 3 linguri de sare de mare sau de Himalaya intr-o tigaie de fonta pana se face gri. Cea mai indicata este sarea de mare Lima uscata la soare - este plina de minerale si mai usor de macinat decat alte sari grunjoase.
Lasati sarea sa se raceasca, ca sa nu va ardeti. Apoi puneti-o in suribachi si macinati-o cat mai fin.

Prajiti 2 cani de susan nedecorticat in tigaia de fonta, la temperatura mica, amestecand constant ca sa nu se arda. Prajiti susanul pana cand devin crocant, semintele pocnesc atunci cand le incercati intre degete.
Apoi macinati semintele puse peste sare. Folositi doar atata presiune cat sa spargeti semintele fara sa faceti din ele o pasta. Aspectul obtinut trebuie sa fie usor si nisipos.

Depozitati GOMASIO la loc uscat si rece, intr-un recipient de lemn inchis sau intr-un borcan de sticla cu capac.
Sursa: http://www.pukkafood.ro/info/19-ce-este-gomasio

Articole despre regim macrobiotic, sare, sare de susan, gomasio