facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

De ce e bine sa consumam apa calda cu lamaie

Sanatate

Modul în care începem ziua este incredibil de important. Fie că sunteți o mama, un antrenor, un scriitor, un om de afaceri sau de un profesor de yoga, ceea ce faci la prima ora dimineata conteaza.
Potrivit filosofiei Ayurveda, alegerile pe care le faci cu privire la rutina de zi cu zi fie iti intaresc rezistenta la boli, fie te trag in jos.
Ayurveda ne invită să sa ne concentram pe ritualurile de dimineata. Mintea poate spune ce trebuie să verifici e-mailurile, să scoti câinele afară, ca nu poți să întârzii la muncă sau care pur si simplu ca nu ai timp suficient  timp pentru a realiza propriile tale ritualuri dimineața.
lamaia3

Dar, dacă vă puteți face timp doar pentru un ritual care va îmbunătăți sănătatea dumneavoastră, atunci să fie aceasta ...

Începeți ziua cu o cana de apa calda si sucul de la o jumatate de lamaie.
E atât de simplu, iar beneficiile sunt prea bune pentru a le ignora. Apa calda cu lamaie:

1. Stimulează sistemul imunitar
Lamaile sunt bogate in vitamina C si potasiu. Vitamina C este foarte buna pentru combaterea racelilor si potasiu stimuleaza creierul si sistemul nervos și ajută la controlul tensiunii arteriale.

2. Echilibreaza pH-ului
Lamaile sunt un aliment alcalin incredibil. Acestea sunt acide, dar în interiorul corpului sunt alcaline (acidul citric nu creează aciditate în organism o dată metabolizat). Un organism alcalin este cu adevărat cheia pentru o sanatate buna.

3. Ajuta la pierderea in greutate
Lamaile sunt bogate in fibre de pectina ce inhiba foamea. De asemenea, a fost demonstrat că oamenii care au o dieta mai alcalina, pierd in greutate mai repede.

4. Ajuta la digestie
Apă caldă servește la stimularea tractului gastro-intestinal și peristaltismul - valuri de contractii musculare în interiorul peretilor intestinali. Lămâile și lime sunt, de asemenea bogate in minerale si vitamine si ajuta sa eliminati ama sau toxinele din tractul digestiv.

5. Actioneaza ca un diuretic blând, natural
Sucul de lamaie ajuta la eliminarea toxinelor, deoarece lămâia crește rata de urinare a organismului. Toxinele sunt, prin urmare, eliminate într-un ritm mai rapid, ceea ce vă ajută să păstrați tractul urinar sănătos.

6. Curata pielea
Vitamina C ajuta la diminuarea ridurilor și a petelor. Apa cu lamaie elimina toxinele din sânge si ajută la menținerea pielii curate.

7. Hidrateaza sistemul limfatic
Atunci cand corpul tau este deshidratat, sau profund deshidratat, acesta nu isi poate îndeplini toate funcțiile, ceea ce duce la acumularea de toxine, stres, constipatie, iar lista poate continua. Glandele suprarenale sunt două glande mici pe partea de sus a rinichilor, și împreună cu tiroida creeaza energie. Ele, de asemenea, secreta hormoni importanti, inclusiv aldosteron. Aldosteronul este un hormon secretat de glandele suprarenale, care regleaza nivelul de apă și concentrația de minerale, cum ar fi sodiu, în organism, ajutându-vă să ramaneti hidratat.

Adoptand această practică de a bea o cană de apă caldă cu lamaie în fiecare dimineața timp de o lună, poate ajuta enorm. Nu fiti surprinsi dacă începi să vedeti viata într-o lumină nouă.
Sursa: http://www.mindbodygreen.com/0-4769/Why-You-Should-Drink-Warm-Water-Lemon.html

Articole despre lamaie