facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Inteligenta poate fi influentata de aciditatea din creier

Sanatate

Caroline Rae de la Spitalul John Rad Cliffe, Oxford si colaboratorii sai au gasit o corelatie intre QI (coeficientul de inteligenta) si pH-ul de la nivelul scoartei cerebrale.

Conform concluziilor la care au ajuns cercetatorii englezi, cu cat pH-ul cerebral este mai mare, mai alcalin (deci aciditatea mai redusa), cu atat QI-ul, gradul de inteligenta este foarte probabil sa fie mai mare.

salata-verde

Ei au masurat valoarea pH-ului cerebral folosind o tehnica noninvaziva (spectroscopie de rezonanta magnetica - MRS) la 42 de baieti cu varsta  intre 6 si 13 ani. Subiectii au completat un test consacrat de determinare a QI (Wechsler Intelligence Scale for Children).

De-a lungul unui interval de pH cuprins intre 6,99 si 7,09, coeficientul de inteligenta a crescut mai mult de 2 ori, de la 63 la 138. Richard Lynn, profesor emerit de psihologie de la Universitatea din Ulster, Irlanda de Nord a declarat: "Mai multi cercetatori au demonstrat ca viteza transmiterii influxului nervos se poate corela cu inteligenta. Deci, daca valoarea pH-ului afecteaza viteza transmiterii nervoase, este posibil ca pH-ul sa afecteze inteligenta." El a mai afirmat ca diversii factori alimentari care influenteaza QI-ul actioneaza probabil si prin modificarea pH-ului cerebral. (New Scientist, August 1996)

Concluziile acestor oameni de stiinta se constituie de fapt intr-o pledoarie pentru regimul vegetarian, despre care se stie ca are un efect de alcalinizare a fluidelor organismului, contrar actiunii acidifiante a dietei care contine carne.

Deveniti vegetarieni si aveti sanse sa va sporiti inteligenta!
sursa: ayurvedaromania.ro

Articole despre aciditate, alcalin, vegetarian, creier