facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Inteligenta poate fi influentata de aciditatea din creier

Sanatate

Caroline Rae de la Spitalul John Rad Cliffe, Oxford si colaboratorii sai au gasit o corelatie intre QI (coeficientul de inteligenta) si pH-ul de la nivelul scoartei cerebrale.

Conform concluziilor la care au ajuns cercetatorii englezi, cu cat pH-ul cerebral este mai mare, mai alcalin (deci aciditatea mai redusa), cu atat QI-ul, gradul de inteligenta este foarte probabil sa fie mai mare.

salata-verde

Ei au masurat valoarea pH-ului cerebral folosind o tehnica noninvaziva (spectroscopie de rezonanta magnetica - MRS) la 42 de baieti cu varsta  intre 6 si 13 ani. Subiectii au completat un test consacrat de determinare a QI (Wechsler Intelligence Scale for Children).

De-a lungul unui interval de pH cuprins intre 6,99 si 7,09, coeficientul de inteligenta a crescut mai mult de 2 ori, de la 63 la 138. Richard Lynn, profesor emerit de psihologie de la Universitatea din Ulster, Irlanda de Nord a declarat: "Mai multi cercetatori au demonstrat ca viteza transmiterii influxului nervos se poate corela cu inteligenta. Deci, daca valoarea pH-ului afecteaza viteza transmiterii nervoase, este posibil ca pH-ul sa afecteze inteligenta." El a mai afirmat ca diversii factori alimentari care influenteaza QI-ul actioneaza probabil si prin modificarea pH-ului cerebral. (New Scientist, August 1996)

Concluziile acestor oameni de stiinta se constituie de fapt intr-o pledoarie pentru regimul vegetarian, despre care se stie ca are un efect de alcalinizare a fluidelor organismului, contrar actiunii acidifiante a dietei care contine carne.

Deveniti vegetarieni si aveti sanse sa va sporiti inteligenta!
sursa: ayurvedaromania.ro

Articole despre aciditate, alcalin, vegetarian, creier