facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

6 beneficii ale tratamentului facial cu cuburi de gheata

Sanatate

Aplicarea cuburilor de gheață dimineața și seara a devenit un ritual pentru ca tenul să arate mai bine. Terapia rece se folosește în spa-uri și în tratamentele de îngrijire a pielii de câțiva dar și pentru alte numeroase motive.
De exemplu: utilizarea cuburilor de gheață este practicată cu regularitate de femeile din Coreea, renumite pentru ritualurile lor amănunțite de frumusețe .

6 beneficii  ale tratamentului facial cu cuburi de gheata

Susținatorii tratamentelor cu cuburi de gheață le consideră utile pentru:
• reîmprospătarea faței;
• combaterea formării ridurilor;
• combaterea acneei și vindecarea petelor maronii;
• stimularea circulației sanguine, oferind astfel pielii un aspect sănătos.

Vom prezenta mai multe informații despre acest popular ritual de dimineața și seara și beneficiile acestuia.
1. Piele mai fină
Cuburile de gheață ajută închiderea porilor dilatați. Ei pot apărea mai mari din cauza reziduurilor și excesului de sebum. Cuburile de gheață tonifică fața și astfel tenul va apărea mai suplu.

2. Primer pentru pori
Cuburile de gheață sunt un colorant ieftin și se recomandă a fi folosit înainte de aplicarea machiajului. Acestea reduc aspectul de pori dilatați de sub machiaj, ajutand baza să pară mai fină și perfectă. Folosiți cuburi de gheață și apoi aplicați primeru-ul.

3. Îmbunătățește circulația
Gheața îmbunătățește circulația la nivelul pielii. Gheața provoacă constricția vaselor de sânge astfel încât o cantitate mai mică de sânge ajunge la suprafața pielii (fapt care reduce orice inflamație). Organismul raspunde gradual prin trimiterea unui flux sporit de sânge cald în zona respectivă.

4. Calmarea ochilor umflați
Este știut faptul că retenția apei în organism se poate manifesta și la nivelul feței. Atunci te trezești cu ochi umflați și obosiți. Care este remediul? Aplică pentru câteva minute cuburi de gheață pe pungile de sub ochi, astfel se reduce inflamația, iar ochii vor fi din nou fresh.

5. Buster împotriva ridurilor
Cuburile de gheață atenuiază ridurile și încetinesc apariția unora noi.

6. Controlul petelor
Gheața poate ajuta la reducerea inflamației și a roșeței apărute din cauza coșurilor.Gheața calmează pielea iritată.
Aplică cuburi de gheață pe pata roșie care reprezintă primul semn al apariției unui coș și astfel se va incetini inflamarea zonei respective. Acest fapt poate ajuta la reducerea dimensiunii și a numărului de pete. Puteți ține gheață pe acnee timp de câteva secunde sau până când zona se simte un pic amorțită. Folosiți gheață zona afectată în fiecare seară.

Aplicați cuburi de gheață pe față dimineața și seara, astfel:
1. aplicați cubuile de gheață după o curățire profundă a feței.
2. apoi înfășurați unul sau două cuburi de gheata într-un prosop moale, tifon sau alt material moale.
3. gheața se aplică pe față când începe să se topească și pânză este umedă.
4. țineți prosopul pe diferite zone ale feței timp de unu-două minute.
5. plimbați cuburile de gheata ușor, cu mișcări circulare, de-a lungul liniei bărbiei și maxilarului, pe obraji în sus, de-a lungul frunții și nasului și cu grijă deosebită sub ochi.
6. Completați tratamentul facial cu tonic, tratament anti-acneic sau cremă hidratantă.

Observatii referitoare la tratamentul facial cu cuburi de gheață
Cuburile de gheață sunt de multe ori folosite fără a le acoperi cu un tifon.
Dacă ați ales să faceți acest lucru, va trebui, probabil, să purtați mănuși, deoarece gheața va deveni prea rece pentru a o ține mult timp în mână goală.
Nu fiți îngrijorat dacă nu folosiți gheața direct pe piele. Veți obține aceleași efecte și atunci când țineți gheața într-un prosop.
Dacă utilizați un cub de gheata gol, acesta nu se aplică direct din congelator. Frigul extrem poate rupe capilarele de sub piele.
Dacă aveți capilare rupte sau ați folosit gheață prea mult timp, nu utilizați gheață direct pe piele .
Încetați tratamentul dacă frigul devine prea inconfortabil. Evitați utilizarea cuburilor de gheață pe o zonă mai mult de 15 minute.
Pentru beneficii suplimentare ale pielii, puteți adăuga în apa pentru cuburile de gheață lămâie, apa de trandafiri, ceai verde, castravete, ceai de musetel, și alte ingrediente care iubesc pielea, în funcție de nevoile dvs. de îngrijire a acesteia.

Site: http://organichealth.co/6-amazing-benefits-of-skin-icing/

Articole despre


Articole din Sanatate