facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Umorul terapeutic

Alte terapii

Puterea vindecatoare a starii stenice de umor

In ultimul timp, din ce in ce mai multi oameni descopera plini de incantare puterea vindecatoare a umorului spontan. Atunci cand omul rade, el este capabil sa depaseasca seriozitatea incorsetanta si constrangatoare, precum si starea de rigiditate interioara. Razand, omul devine mult mai liber si atunci, tensiunile psihice, mentale sau fizice, pot sa dispara in mod surprinzator. Odata ce umorul poate face aceasta, putem spune ca el devine umor terapeutic.

umor

Umorul are o tainica putere vindecatoare

In primul rand, in starea de umor mintea omului se deschide fata de ceea ce este amuzant, frumos, incantator, luminos si plin de bucurie. Si aceasta ajuta mult celui ce vrea sa depaseasca suferinta.

In al doilea rand, atunci cand cineva rade, el poate descoperi cu uimire ca, in ciuda starii lui initiale de suferinta, este viu - din moment ce poate sa rada - ceea ce in mod categoric este o veste buna!

In al treilea rand, cand radem, pespectiva interioara asupra suferintei se modifica instantaneu. Daca suntem bucurosi, nu mai putem fi tristi sau deprimati. In mod categoric e mai bine!

In al patrulea rand, atunci cand radem cu pofta, realizam chiar fara sa facem vreun efort, unul dintre cele mai eficiente procedee de masaj terapeutic abdominal, de care se vor bucura din plin organele noastre interne. Bineinteles, cu ocazia aceasta pot si ele sa se bucure!

Si nu in ultimul rand, atunci cand zambim, cand ne bucuram si cand radem, suntem mult mai frumosi. Ii suntem mai placuti celorlalti. Astfel ca suferinta trece pe planul doi. Si atunci ne este in mod categoric mult mai bine, si noua si celorlalti.

sursa: ayurvedaromania.ro

Articole despre umor