Remedii naturiste in caz de Poliartrita reumatoida
Sanatate
Primul pas al tratamentului este trecerea la Cura cu sucuri si cruditati. Legumele si fructele proaspete trebuie consumate in stare cruda insotite de cereale (grau si hrisca incoltita, fulgi de ovaz, porumb, soia, germeni de grau etc.) care se gasesc in ultima vreme si comert (in farmacii si magazine naturiste).
In cazul persoanelor care se pot pot mobiliza suficient, o perioada mai indelungata(3-21 zile) de POST COMPLET numai cu apa se poate dovedi salvatoare si suficenta pentru vindecare. Postul este in mod special recomandat in aceasta situatie si de altfel in majoritatea afectiunilor degenerative. Se poate apela de asemenea la Regimul Oshawa, realizat succesiv de minim 7 ori cu 3 zile pauza intre doua regimuri. Alegerea dietei se va face in functie de caz, consultand eventual medicul curant.
Intern
1. Muguri de plop negru (Populus Nigra), frunze de mesteacan (Betula Alba), matase de porumb (Zea Mays), anghinare (Cynara Scolymus), marul lupului (Aristolochia Clematitis), catina (Hipophae Rhamnoides) se administreaza sub forma de pulbere de 4 ori pe zi cate un gram pe stomacul gol. Se tine 15 minute sub limba, apoi se inghite cu putina apa.
Acelasi remediu poate fi administrat ca amestec de tincturi.
2. Extract natural din muguri de coacaz negru (Ribes Nigrum): 50 de picaturi de 3 ori/zi in 100 ml de apa. Se manifesta un puternic efect antiinflator. Mugurii de coacz negru s-au dovedit a fi un adevart cortizon natural nenociv si eficient.
3. Tratamentul cu otet de mere si miere al doctorului american D. C. Jarvis: la fiecare masa de peste zi se consuma un pahar de apa in care se pun 2 lingurite de miere si 2 lingurite de otet de mere. Se face o cura timp de 30 de zile. Se poate repeta tratamentul dupa o luna de pauza.
Extern
1. Boicil forte (unguent antireumatic si analgezic) si Stimuven (gel antiinflator si antiedematos).
2. Baia cu cenusa de mesteacan - se fierb cantitati egale de apa si cenusa, apoi se lasa la cald 12 ore. Cenusa se depune pe fundul vasului, iar din solutia limpede de deasupra (lesie) se utilizeaza cam 1,5 litri care se toarna in apa din baie.
3. Bai cu frunze de mesteacan sau ace de pin - 1kg de frunze verzi de mesteacan sau o jumatate de kg de frunze uscate se macereaza legate intr-un saculet, timp de 10 ore, in 10-15 litri de apa. Se toarna apoi in apa calda din cada maceratul si saculetul cu frunze. Se face o baie pe zi, vreme de 1 luna, cu rezultate excelente. In locul frunzelor de mesteacan se pot folosi cu succes ace de pin. Dupa toate baile recomandate mai sus, bolnavul trebuie sa se fereasca de aer rece si sa intre direct in pat.
4. Tratamentul cu frunze de mesteacan - se introduce bratul sau piciorul bolnav intr-un sac lunguiet si destul de larg care se umple cu foi verzi de mesteacan si se leaga bine la gura. Durata sedintei este de o ora. In teriorul sacului se produce o transpiratie abundenta, iar frunzele devin umede. Atunci, sacul se indeparteaza. Membrul bolnav este invelit imediat intr-o flanela, pentru a preveni raceala. Tratemtnul trebuie efectuat zilnic vreme de o luna.
5. Comprese cu terci de cartofi - se dau pe razatoare 2 cartofi cruzi. Se adauga 2 cepe tocate marunt si 2 linguri de semnite de in fierte. Amestecul se pune pe locurile bonave, acoperinde-se mai intai cu o folie de plastic, apoi cu un flanel gros. Se pastreaza toata noaptea. Procedeul se repeta pana la vizibila ameliorare a bolii.
Extras din "Vindecare si purificare prin alimentatie si post", de Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu