facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Rasul sau arta de a dobandi o sanatate perfecta

Alte terapii

Antidot al cancerului

Rasul este o puternica arma antistres, care face sa scada tensiunea arteriala. Daca acum este limpede ca la baza manifestarilor patologice, cum ar fi ulcerul sau infarctul miocardic, se afla stresul, acelasi stres joaca un rol determinant si in cazurile de aparitie a cancerului.
fericire

La oameni, statisticile arata ca deseori un cancer este detectat la 6-12 luni dupa un traumatism existential major (deces, separare, ruptura, somaj, pierdere de bani etc.) si, cel putin pentru anumiti indivizi, reprimarea capacitatii de a-si exprima utilitatea favorizeaza, de asemenea, aparitia unei stari canceroase.

De aceea, rasul, ca factor de eliberare, de expulzie, de terapie antistres si ca maniera armonioasa de exprimare a dinamismului interior, are cu adevarat rol protector fata de starile canceroase si este un motiv in plus de a tine cont de longevitatea celor care rad. In orice caz, chiar daca unii poate nu sunt atat de convinsi ca rasul creste in mod necesar durata vietii, este indiscutabil insa ca el ii creste calitatea.

Arta de a fi irezistibil

Rasul constituie de asemenea o modalitate importanta de reeducare a functiei sexuale, pentru ca este natural ca stimularile agreabile, mesele bune si glumele bune sa predispuna la dorinta de apropiere amoroasa. Rasul reproduce fazele succesive ale actului sexual si reobisnuieste astfel organismul cu functionarea armonioasa a centrilor sai emotionali si a sistemului nervos autonom.

La fel ca si rasul, sexualitatea implica fiinta umana in intregul sau. In aceasta directie este important sa retinem ca cine stie sa rada poate sa-i faca si pe ceilalti sa rada, iar cine face sa rada seduce, si cine seduce este aproape intotdeauna gata pentru placeri erotice plenare si lipsite de complexe.

Chipul reflecta starea de sanatate

Medicul german Rubinstein a propus chiar un program de tratament prin ras, menit sa aduca o ameliorare a starii generale a omului, o senzatie durabila de confort interior, o atitudine mai destinsa, marirea capacitatii de a face fata stresului, diminuarea anxietatii, a nervozitatii si a ideilor depresive.

Terapia prin ras este de asemenea utila si in tratarea hipertensiunii arteriale, a insomniei, cefaleei, impotentei, frigiditatii si a ansamblului manifestarilor functionale digestive. Aceasta terapie constituie o abordare globala a individului prin intermediul corpului sau, context in care rasul actioneaza ca element motor al reechilibrarii neurovegetative.

Rasului - care este un element activ, ce constituie simultan o gimnastica, o relaxare si un stimulent intelectual - i se adauga prescriptiile igieno-dietetice amintite in articolele anterioare, precum si invatarea unor tehnici de modificare a comportamentului.

Terapia prin ras permite sa se actioneze asupra bolnavilor pe mai multe niveluri simultan: psihic si fizic, iar daca va fi corelata si cu alte tipuri de modalitati terapeutice naturiste, sansele de succes ale tratamentului vor creste atunci considerabil.

sursa: www.luxsublima.ro

Articole despre umor, terapia prin ras, efectele terapiei prin ras