facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Fructele, legumele, nucile si semintele sunt hrana ideala pentru om

Alimentatie si nutritie

Hrană Vie, Integrală
Ceea ce mâncăm, bem, inspirăm sau punem direct pe piele devine hrană sau otravă pentru noi. Corpul nostru fizic este o creaţie perfectă, fiind conceput pentru a consuma hrană în stare crudă. Toate celelalte, elemente sau compuşi, de la substanţe chimice nocive, minerale şi până la metale şi altele, sunt considerate agenţi patogeni care inflamează, stimulează, irită sau ucid celulele.

fructe

Este corpul tău şi trebuie să ai grijă de el în timpul existenţei pe această planetă. Dacă îl hrăneşti şi îl purifici corect, el te va recompensa cu daruri care depăşesc şi cele mai nebuneşti vise. Distruge-l, şi el te va lega cu lanţuri de această lume, într-o manieră greu de închipuit. Nu uitaţi, dacă animalele nu îşi prepară hrana, omul de ce ar trebui să o facă?

Tradiţia ne omoară! Iar dacă un lucru devine „tradiţional”, asta nu înseamnă că este neapărat corect şi valabil, sau că ar fi ceea ce se cuvine să facem. Mâncarea preparată este hrană moartă, deoarece proprietăţile nutritive ale hranei se modifică în urma reacţiilor chimice (uneori într-un mod radical), distrugând astfel energia. Multe dintre alimentele care formează alcalii se transformă în hrană care produce aciditate. Iar enzimele sunt distruse, lăsând în seama organismului sarcina de a realiza singur digestia, fără nici un ajutor. Această situaţie va avea drept efect solicitarea intensă a tractului gastrointestinal, a pancreasului şi a ficatului. Simpla acţiune de a digera şi elimina aceste alimente exercită o presiune serioasă asupra organismului, privându-l de energie vitală la nivelul întregului sistem. Sănătate înseamnă energie, din care decurg vitalitatea şi robusteţea. Starea de sănătate poate fi dobândită numai consumând fructe, legume, nuci şi seminţe în stare crudă, coapte şi proaspete.

În ceea ce mă priveşte, sunt adeptul dietei formate în totalitate din hrană în stare crudă. Însă, cum acest tip de dietă curăţă foarte rapid organismul de toxine, persoanele cu acumulări mari de toxine şi care urmează un tratament cu medicamente de sinteză chimică sunt sfătuite să abordeze cu prudenţă această perioadă de tranziţie. Chiar în condiţiile în care este recomandabil ca regimul de detoxificare să se producă lent, bolnavii cu afecţiuni degenerescente de tipul cancerului, afecţiuni ale măduvei spinării sau de natură neurologică trebuie să treacă urgent pe dietă compusă în totalitate din alimente în stare crudă. Fructele sunt cei mai buni agenţi de regenerare a ţesutului nervos şi cerebral şi de eliminare a cancerului din organism.

Dar şi o dietă compusă din 80% hrană crudă şi 20% hrană preparată conţine suficientă energie încât să ajute la reconstruirea şi curăţarea organismului de toxine, până la un anumit nivel. Cu toate acestea, veţi ajunge într-un punct în care va fi necesară detoxificarea la un nivel şi mai profund. Această afirmaţie este valabilă în cazul regenerării sistemului afectat de boli cu transmisie ereditară. Cel mai important lucru de reţinut este că trebuie menţinută în mod obligatoriu alcalinitatea organismului. Cu cât sunt mai acide alimentele pe care le consumaţi, cu atât mai pronunţată va fi aciditatea în organism. Iar consecinţa va fi că organismului îi va slăbi puterea de vindecare şi de regenerare, aducându-vă în situaţia de a căuta neîncetat soluţia – citind tomuri întregi, alergând la doctori şi cheltuindu-vă banii câştigaţi cu greu, în speranţa de a găsi „fântâna tinereţii”. Dar nu o veţi găsi niciodată. Ponce DeLeon nu numai că nu a găsit-o, dar nici măcar nu a înţeles că armăsarul lui se hrănea din fântâna vieţii în tot timpul cât el o căutase.
Prin coacerea, încălzirea, prăjirea şi prelucrarea de orice fel a alimentelor, radicalii liberi prezenţi îşi vor modifica formula chimică şi nivelul de energie electromagnetică. Prin toate aceste modificări, hrana se transformă în otravă, sau în aglomerări de toxine împotriva cărora organismul va trebui să lupte, în loc să utilizeze hrana pentru acumularea de energie şi regenerare.

Prin încălzirea alimentelor, noi le schimbăm în mod radical compoziţia chimică, stimulând astfel apariţia de acrilamide şi alte substanţe cancerigene. Procesul de formare a substanţelor nocive este cu atât mai intens, cu cât temperatura la care sunt supuse alimentele este mai ridicată (prăjire, pasteurizare, conservare, prelucrare). Energia şi natura alimentelor cu care ne hrănim ne pot reda vitalitatea sau ne pot îmbolnăvi. Natura sau vibraţia unui anumit tip de aliment reverberează, creând unde magnetice în întregul organism. Acest lucru poate avea efecte pozitive sau negative asupra sistemelor din organism, până la nivel celular. Cu cât starea de sănătate a organismului este mai bună, cu atât veţi resimţi mai acut acest fenomen. Dacă veţi pune pe limbă, veţi atinge sau veţi mirosi un anumit aliment, veţi simţi imediat cum reacţionează organismul. Am asistat la situaţii în care sistemul limfatic producea cantităţi excesive de mucus (sau intra în şoc anafilactic), prin simpla acţiune de a mirosi un aliment sau o substanţă care îi făcea rău. În loc să alegeţi alimentele de care credeţi că are nevoie organismul, mai bine aţi lăsa organismul să vă indice de ce are nevoie, fiindcă el semnalează ce tip de hrană îl atrage dintr-o multitudine de produse proaspete şi crude.

În ciuda tuturor descoperirilor ştiinţifice sofisticate pe care le-a făcut omul, el nici măcar nu s-a apropiat, cu atât mai puţin nu a reuşit să inventeze un supliment nutritiv capabil să înlocuiască hrana pe care ne-o oferă natura. Chimia, fizica şi fiziologia nu pregetă să ne demonstreze că fructele, legumele, nucile şi seminţele sunt hrana ideală pentru om. Aceste alimente perpetuează şi susţin viaţa sub toate aspectele şi formele sale. Nouăzeci şi nouă la sută din speciile de vertebrate au nevoie să se hrănească din aceste surse. De ce trebuie să fie omul altfel? Din acest capitol, se poate constata că în hrană se regăsesc practic sute de elemente componente ale vieţii. Că alimentele au un spectru incredibil de larg de efecte, esenţiale pentru susţinerea vieţii şi funcţionarea sănătoasă a celulelor din organism.

Dacă doriţi să suplimentaţi dieta din cauză că alimentele sunt devitalizate, atunci optaţi pentru un complex de super-alimente. Industria alimentară a distrus practic numeroase varietăţi de produse, fiindcă fructele sau legumele respective sunt recoltate înainte să se coacă; a compromis solul şi, implicit, valoarea nutritivă a produselor cultivate în acest sol, organizând creşterea animalelor domestice cu scopul de a fi apoi sacrificate. Complexul de super-alimente este un supliment nutritiv compus din hrană completă – în general, din cele mai bune produse pe care le oferă natura din punct de vedere nutritiv. Asta înseamnă că organismul va primi toate elementele nutritive existente, necesare pentru dezvoltarea şi menţinerea vieţii. Suplimentarea valorii nutritive a organismului prin consumul de suplimente chimice artificiale nu va face decât să dezechilibreze reacţiile chimice care se produc în organism şi să afecteze utilizarea corespunzătoare a agenţilor de ionizare necesari în procesele metabolice corecte.
Extras din carteaRobert Morse - Sa traim sanatos fara toxine

Articole despre


Articole din Alimentatie si nutritie