facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Balonarea abdominala - Cauze si remedii

Sanatate

Starea neplăcută, atât fizică dar şi psihică, pe care balonarea o creează, poate fi ţinută la distanţă dacă respectaţi următoarele recomandări:

• Selectaţi cu atenţie ingredientele pe care le consumaţi. Astfel, evitaţi alimentele care predispun cel mai mult către balonare. Acestea sunt: leguminoasele (fasolea, mazărea, năutul) excepţie făcând lintea şi fasolea mung (acestea reprezintă chiar un remediu împotriva balonării), varza, conopida, ouăle inclusiv maioneza, carnea, alimentele conservate, fructele oleaginoase consumate excesiv (seminţele de floarea soarelui, alunele, etc), alimentele uscate (sticks-uri, chipsuri, biscuiţi, sandvişuri), lichide şi alimente reci de la frigider, băuturi acidulate.


• O menţinere pentru mai multe ore a tractului digestiv gol favorizează acumularea de gaze la nivel intestinal. De aceea, este bine să mâncaţi la maxim 1-2 ore după ce masa anterioară a fost digerată.

• Balonarea se amplifică în special în timpul călătoriilor şi în perioadele de stres crescut. În cazul călătoriilor pe distanţe foarte mari, urmăriţi să consumaţi doar lichide calde (de exemplu ceaiuri).

• Nu consumaţi la aceeaşi masă alimente preparate şi ali­mente crude, deoarece această combinaţie vă va amplifica problema.

• Dacă vă balonaţi frecvent, renunţaţi să mai mâncaţi cru­dităţi măcar o lună de zile, iar fructele consumaţi-le doar sub formă de sucuri proaspăt stoarse, la temperatura camerei.

• Nu mâncaţi dacă alimentele consumate la masa anterioară nu au fost complet digerate, deoarece acestea se află într-un stadiu avansat al digestiei, iar cele proaspăt ingerate se vor afla în faza de început a procesului. Acest lucru va produce o perturbare în tractul digestiv şi a digestiei în ansamblu. De asemenea, renunţaţi la micile gustări luate între mese, din acelaşi motiv.

• Nu combinaţi foarte multe alimente la o singură masă. Aşa se va diminua mult riscul de a consuma alimente incompatibile.

• Nu consumaţi o cantitate de alimente mai mare decât 3/4 din capacitatea stomacului.

• Adăugaţi multe condimente în mâncare. Acestea au rol carminativ şi în plus, stimulează digestia. Urmăriţi să vă creaţi obişnuinţa de a mesteca o linguriţă de seminţe de fenicul la sfârşitul fiecărei mese.

• În medicina indiană tradiţională se recomandă realizarea sistematică de sudoraţii locale în zona abdomenului. De exemplu, aplicarea unui săculeţ de sare încălzită.

• Foarte important: strângeţi-vă abdomenul cu un brâu pe care să îl purtaţi cât mai des cu putinţă, chiar şi pe timpul nopţii! Din cauza balonării, musculatura abdominală devine laxă, iar abdomenul îşi măreşte volumul. Purtarea acestui brâu împiedică aerul să mai ocupe locul pe care îl ocupa înainte
Sursa: http://indianherbal.ro/Balonare.html

Articole despre balonare tratament, balonare stomac, balonare remedii, balonare cauze, ceai balonare, balonare gaze, balonare abdominala


Articole din Sanatate