Drumul de la consumul excesiv de zahar la...cancer! Iata ce au descoperit cercetatorii
Sanatate
Oamenii din intreaga lume consuma din ce in ce mai mult zahar, un aliment care duce la aparitia cancerului, dar cu toate acestea medicii il ofera pacientilor, cu buna stiinta.
Spitalele din America, dar nu numai, le ofera pacientilor mancaruri care au la baza zahar si carbohidrati, dintr-un motiv cat se poate de simplu: nu au inteles inca importanta covarsitoare a nutritiei asupra organismului uman. Tocmai de aceea, numarul pacientilor care sufera din pricina bolilor cronice, este in continua crestere.
Chiar daca stiinta a demonstrat, inca din anii 20', ca un consum de zahar ridicat favorizeaza cresterea tumorilor, nimeni nu a vrut sa tina cont de aceasta descoperire. Ba americanii au mers atat de departe incat au permis lanturilor de tip fast food sa vanda in cadrul spitalelor...
Din fericire, timpurile incep sa se schimbe, iar oamenii incep sa constientizeze ca nutritia joaca un rol crucial, atunci cand vorbim de sanatatea corpului nostru.
Noi cercetari in domeniu arata ca ZAHARUL hraneste CELULELE CANCEROASE
Un studiu de mare anvergura in domeniu, in care este implicat si Jonathan Middleton de la Greenmedinfo, este primul care identifica zaharul ca fiind "combustibilul" principal atunci cand cancerul deja exista. Dar de asemenea, este implicat si in procesul de oncogeneza ( proces de formare a unei tumori).
In acest studiu, publicat de cele mai mari jurnale medicale din America, este prezentat cum zaharul declanseaza oncogeneza, crescand glicoliza (proces de descompunere a glucozei) petrecandu-se deseori urmatorul fenomen: se declanseaza oncogeneza, iar procesul de producere a celulelor canceroase incepe...
Cu alte cuvinte, activarea metabolismului zaharos (glicoliza) dintr-o celula, este declansata atat de prezenta unei cantitati considerabile de glucoza cat si de prezenta receptorilor de glucoza de la nivelul membranei celulare; toti acesti factori duc la cancer.
Iar asta nu este tot. Studiul a aratat ca, atunci cand se scade cantitatea de zahar, in cazul bolnavelor de cancer la san, de exemplu, incepe procesul de reversie. Cancerul da inapoi.
Ce rol are nutritia, in cadrul ultimelor descoperiri?
Ceea ce vrea sa spuna acest studiu este ca zaharul, aliment pe care americanii il consuma intr-o masura covarsitoare (aproximativ 72 de kilograme, pe cap de locuitor; dar nu doar in America se petrece acest fenomen, in Europa din ce in ce mai multi oameni consuma zahar in exces) este unul dintre principalii factori, care participa la schimbarea metabolismului si conduc la cancer. Ceea ce mai arata studiul este ca, eliminarea zaharului din dieta noastra poate inversa cancerul, conducand la vindecare.
Zaharul "ascuns" din alimente favorizeaza APARITIA CANCERULUI
Studiul realizat de americani a aratat ca un om obisnuit, de exemplu, consuma aproximativ 90 de kilograme de grane, pe an. De ce aceasta informatie este relevanta, in acest caz? Deoarece carbohidratii rafinati (covrigei, grisine, paste, cereale) sunt, de fapt, alte alimente care "ascund" zahar. Spre exemplu, orezul expandat face ca sangele tau sa devina mai "dulce", efectul sau fiind mai puternic decat cel al zaharului, in sine. Astfel, carbohidratii alaturi de zahar pot fi o combinatie fatala, care poate conduce la fatalitate, in timp, daca nu se iau masuri.
Daca este atat de periculos zaharul, atunci de ce este consumat in continuare?
Unul dintre motivele pentru care oamenii consuma zahar si carbohidrati este tocmai dependenta. Da, aceste alimente provoaca dependenta, iar oamenii incep pur si simplu sa ravneasca la acestea, chiar daca nu le aduc beneficii.
Astfel, omul intra intr-un adevarat cerc vicios, care se bazeaza pe combinatia de zahar/carbohidrati si nici nu este de mirare ca ne comnfruntam cu o adevarata epidemie de cancer. A nu se intelege ca o dieta bazata pe zahar si carbohidrati este singura "vinovata" pentru declansarea bolilor cronice. Exista multi alti factori care duc la cancer, cum ar fi:
- expunerea chimica, radiatiile, stresul cronic care diminueaza capacitatile sistemului imunitar, vaccinuri care contin virusi ce pot declansa cancere, infectii si bacterii care pot duce la cancer, lipsa somnului, nutrienti insuficienti, etc.
Desigur ca o boala precum cancerul poate fi foarte complexa si tine de factori pe care ii putem controla cu greu. Insa, exista un aspect asupra caruia putem lucra: dieta. Fiecare in parte este responsabil pentru ceea ce mananca, asa ca poti, de exemplu, sa reduci semnificativ cantitatea de zahar. De asemenea, poti sa reduci si cantitatea de carbohodrati ca: painea, covrigeii, cerealele; acestea se transforma in zahar in doar cateva minute dupa ce sunt consumate.
Daca vrei sa te feresti de cancer, ai face bine sa renunti la zahar si la carbohidratii in exces. Tine minte ca celulele canceroase prefera sa fermenteze zaharul ca forma de energie, hranindu-se copios cu acest aliment...
Adopta un stil de viata sanatos, mananca multe fructe si legume, fa sport in mod regulat si elibereaza-te de stres. Acestea sunt cele mai bune "arme" impotriva cancerului.