facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cum ne aparam de substante cancerigene

Sanatate

Suntem înconjuraţi de substanţe cancerigene şi le consumăm zilnic. Ele acţionează ca factori de declanşare şi de accelerare a proceselor nocive. Afectează ţesuturile şi stimulează reactivitatea sistemului imunitar, aşa cum benzina aruncată pe foc îl înteţeşte. Multe dintre aceste substanţe sunt neurotoxine şi se ataşează de sistemul nervos şi de sistemul endocrin. Această reacţie determină hipoactivitate sau slăbirea funcţiilor pe care le îndeplinesc aceste sisteme, ceea ce va conduce la producerea şi manifestarea unei multitudini de simptome printre care se numără probleme respiratorii, aritmie cardiacă, scleroza multiplă şi boala Lou Gehrig.
Fiecare dintre noi este dator să-şi asume răspunderea pentru propria sănătate. Nici chiar statul nu se preocupă de nivelurile de toxicitate din mediul înconjurător. Politicienii par să nu înţeleagă că şi pe ei îi afectează acest fenomen, la fel ca pe noi toţi. De ce credeţi că incidenţa cancerului a atins cote alarmante? Adevărul este bine disimulat de cei care doresc să câştige de pe urma acestei boli. Totuşi, la fel ca toţi ceilalţi oameni, şi ei vor fi răpuşi de toxine.

natura

Protejaţi-vă!
1. Trăiţi mai aproape de natură, departe de zonele în care se află fabrici, linii de înaltă tensiune şi trafic intens.

2. Umpleţi-vă locuinţa cu plante vii! Este recunoscută capacitatea filodendronilor de a absorbi din mediu formaldehidă, amoniac, benzen, tricloretilen şi hidraţi, ca şi xilen. Următoarele plante sunt extraordinare ca plante de interior, datorită faptului că pot purifica aerul din locuinţă:
• Filodendron (Philodendron spp.)
• Planta păianjen (Chlorophitum comosum)
• Planta de bambus (Rhapis excelsea)
• Planta de porumb (Dracaena fragans)
• Iederă englezească (Hedera helix)
• Bromelia (Cryptanthus spp.)
• Crizantema (Chrysanthemum spp.)
• Palmieri de interior
• Ficus
• Golden Pothos (Epipremnum aureus)

3. Spălaţi întotdeauna fructele şi legumele înainte de a le consuma. Folosiţi în acest scop o soluţie de spălare a plantelor sau suc proaspăt de lămâie amestecat cu peroxid de hidrogen.

4. Consumaţi zilnic o dietă compusă în proporţie de 80 până la 100% din alimente proaspete, crude. Consumaţi chiar mai multe fructe decât legume. Fructele sunt pline de antioxidanţi şi astringenţi. Au darul de a menţine sistemul limfatic (imunitar) curat şi în stare de funcţionare perfectă. Mai au şi calitatea de a mări rezistenţa celulelor, în special a celulelor sistemului cerebral şi nervos.

5. Când sunteţi la volan, ţineţi închis sistemul de ventilare a aerului către exterior. Asiguraţi-vă permanent că sistemul de evacuare a gazelor de eşapament nu are scurgeri şi este în stare optimă.

6. Folosiţi numai produse 100% naturale pentru igiena personală (săpun, şampon etc.). Citiţi eticheta produsului înainte de a-l cumpăra. Dacă reţeta conţine chimicale, nu folosiţi acel produs. (Dacă nu puteţi pronunţa denumirea componentelor chimice – probabil că nici nu aveţi nevoie de produsul respectiv.) Orice produs aplicat pe piele este absorbit în fluxul sanguin, fiind apoi transportat prin întregul organism. Aceşti produşi chimici pot provoca afecţiuni cerebrale, cardiace, renale şi, mai ales, hepatice.

7. Evitaţi curăţătoriile chimice, deoarece soluţiile de curăţare folosite sunt extrem de toxice.

8. Apelaţi la intuiţie şi la bun simţ în tot ceea ce faceţi şi în alegerea produselor pe care le folosiţi. În definitiv, este vorba de organismul dumneavoastră, iar el va transporta acele substanţe oriunde aţi călători pe glob, aşa cum o face un vehicul. Dacă organismul cedează, atunci nu mai este nimic de făcut. Chimicalele sunt substanţe cu potenţial de risc maxim.

9. Evitaţi să gătiţi mâncarea. Dacă totuşi trebuie să gătiţi, atunci aplicaţi abur şi nu foc asupra alimentelor şi folosiţi vase din oţel inoxidabil. Folosiţi numai vase de gătit din inox.

10. Utilizaţi şi curăţaţi periodic aparatele de aer condiţionat şi de filtrare a aerului. Folosiţi numai tipuri de aparate cu putere mare de filtrare, naturală, capabilă să îndepărteze particule de 1 până la 3 microni.

11. Consumaţi numai apă obţinută prin osmoză inversă sau apă distilată la abur. Notă: Evitaţi consumul de apă distilată, ambalată în recipiente din plastic. Apa distilată va prelua o parte din substanţele chimice pe care le conţine ambalajul din plastic.

12. Beţi apă numai din pahare de sticlă. Masele plastice pot fi nocive pentru organism.

13. Evitaţi să faceţi mişcare fizică în zone cu trafic intens. Alegeţi în schimb ca zonă pentru plimbare parcurile înverzite sau zonele împădurite.

14. Evitaţi cât mai mult posibil lumina fluorescentă. Fiţi permanent atenţi la ceea ce mâncaţi, beţi, respiraţi sau aplicaţi pe piele, fiindcă aceasta este calea prin care pătrunde în organism lumea exterioară.
Extras din cartea Robert Morse - Sa traim sanatos fara toxine, Piteşti: Paralela 45, 2005

Articole despre


Articole din Sanatate