facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Germenii de fasole Mung

Germeni si frunze verzi

Fasolea Mung este o plantă anuală din familia fabaceelor (denumire latină Phaseolus aureus), cultivată pentru seminţele şi mugurii săi. Conţine multă vitamina C, vitamine din grupa B, vitamina E, fier şi potasiu. Albuminele conţinute în seminţe, lipidele şi amidonul sunt foarte uşor asimilabile pentru organism.

fasole-mung

Revitalizant
Când ne simţim slăbiţi în urma efortului fizic, sau a oboselii în general, un adaos foarte benefic la dieta noastră îl constituie lăstarii de fasole Mung germinată. Îmbunătăţesc asimilarea substanţelor care ajung în organism ca componenţi nutritivi.

Fasolea Mung este cultivată în China de peste 3000 de ani. Seminţele uscate intră în componenţa multor feluri de mâncare, servesc de asemenea la fabricarea macaroanelor chinezeşti – transparente. Acţiunea benefică a mugurilor este cunoscută în Asia de mii de ani. Moda de a consuma muguri a ajuns în Europa din Statele unite, în anii douăzeci ai secolului XX. Mugurii de fasole Mung se folosesc şi în medicina chinezească, fiind adăugaţi în amestecurile de plante medicinale care tratează hipertensiunea. Mugurii sunt folosiţi şi ca un ingredient al unui antidot pentru diferite otrăvuri. În prezent cei mai mari producători şi consumatori de muguri sunt China, India şi Statele Unite.

Lăstarii de fasole Mung sunt un excelent adaos pentru salate, feluri de mâncare bazate pe legume şi pentru ciorbe. Reţetele clasice chinezeşti recomandă şi înăbuşirea lăstarilor cu usturoi, arpagic şi ghimbir.

Cum se germinează fasolea Mung
Ingrediente: 1 / 2 ceaşcă boabe fasole mung, două prosoape de hârtie, sfoară, o sită fină, o oală cu capac (fasole va creşte până la aproximativ de 3 ori ca volum în timpul procesului de germinare, aşa că alegem oala de dimensiuni potrivite).

Pasul 1. Alegem fasolea de pietricele mici sau alte impurităţi.

Pasul 2. Punem fasolea în sită şi clătim bine.

Pasul 3. Înmuiem fasolea în apă caldă pentru 8-10 ore, apoi scurgem bine.

Pasul 4. Punem fasolea scursă bine între două prosoape de hârtie.

Pasul 5. Ridicăm marginile şi facem nod cu sfoară.

Pasul 6. Punem fasolea în oală şi o acoperim cu capacul.

Pasul 7. Punem oala într-un loc cald la întuneric pentru 24 de ore.

Pasul 8. Verificăm după 24 de ore. Dacă dorim ca germenii să crească mai lungi, punem din nou fasolea în sită şi clătim uşor, apoi repetăm paşii de la 4 la 7.

Germinarea se poate face şi cu un borcan care are capac cu filet. Se dau câteva găuri în capac cu un piron şi fasolea se umezeşte şi se scurge zilnic, după care se scurge şi se acoperă de fiecare dată borcanul cu un prosop.

sursa: ecolife.ro

Articole despre germeni