facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Pastura, "painea albinelor"

Recomandari

Pastura, "painea albinelor"

Pastura este un polen fermentat in cadrul proceselor naturale din interiorul stupului. Albinele culeg polenul din flori, il aduc in stup, il depoziteaza in celula-fagure, alaturi de miere si diverse enzime. Temperatura si umiditatea specifice stupului fac ca acest polen sa fermenteze, rezultand pastura, care mai este cunoscuta si sub numele de “painea albinelor”. Este un produs apicol benefic pentru foarte multe afectiuni, mai ales pentru cele ale ficatului. Organismul nostru o digera si o asimileaza mult mai usor decat polenul, astfel ca beneficiem mult mai mult de principiile active din continutul acesteia. O pastura de calitate nu produce in general nici un fel de alergii, nici macar in cazul celor care nu suporta polenul.

Pastura prezinta un gust dulce-acrisor si are o aciditate sporita, care o face mult mai usor asimilabila. Fata de polen are un continut mult mai mare de zaharuri simple, vitamina K, provitamina A, acid folic, vitaminele C si E, enzime si aminoacizi. Valoarea ei nutritiva si antibiotica este de trei ori mai mare decat in cazul polenului. Trebuie evidentiat si continutul foarte ridicat de seleniu care ajuta la detoxifierea organismului.
Este recomandata celor care sufera de afectiuni din zona tubului digestiv, cum ar fi reglarea tranzitului intestinal, afectiuni ale colonului, constipatii cronice de diverse etiologii, enterocolite, colite de fermentatie sau de putrefactie, dar mai ales celor cu probleme hepatice, inregistrandu-se rezultate remarcabile inclusiv in cazul hepatitelor acute si cronice de tip A, B si C sau a cirozelor uscate si umede. Pastura este benefica si in cazul anemiilor, a stresului sau a reumatismului.

Pastura reprezinta si un element esential pentru frumusete, reprezentand in egala masura un factor nutritional pentru celulele pielii si o componenta importanta a mastilor cosmetice, in care este folosita in combinatie cu miere, laptisor de matca si extracte florale.


Pret: 45 lei (100 g). Produs disponibil pe www.apiland.ro.
Pastura se poate pastra la temperatura camerei, consumand zilnic doza recomandata.

Beneficiile pasturii
Un produs apicol cu proprietati remarcabile este pastura, produsa prin fermentarea polenului introdus de catre albine in celulele fagurelui, impreuna cu miere si cu o serie de enzime secretate de ele. Astfel, pastura prezinta o bioactivitate mult mai mare decat polenul, fiind, in acelasi timp, mult mai usor de digerat. Cu un gust dulce-acrisor, pastura este bogata in vitamine, enzime si aminoacizi. Pastura este recomandata, mai ales, persoanelor care sufera de afectiuni ale tubului digestiv si celor cu probleme hepatice, dar este benefica si in cazul anemiilor.

Articole despre


Articole din Recomandari