facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Trateaza-te cu miere si scortisoara

Apiterapie

S-a descoperit faptul că mierea amestecată cu scorţişoară vindecă foarte multe boli. Mierea este produsă în majoritatea ţărilor lumii şi a fost utilizată de secole întregi nu numai ca un îndulcitor, ci şi ca un medicament esenţial.

miere-scortisoara

Scortisoara are efecte terapeutice
Oamenii de ştiinţă din ziua de azi acceptă mierea ca fiind un tratament eficient pentru toate tipurile de boli. Mierea poate fi utilizată în scop terapeutic în orice boală, fără a avea efecte adverse.

Deşi mierea este dulce, dacă este consumată în cantităţi corecte, nu afectează în mod negativ persoanele diabetice. Iată cateva dintre cele mai uzuale boli care pot fi tratate prin amestecuri de miere şi scorţişoară:

Artrită
Se face o pastă dintr-o parte de miere şi două parţi apă călduţă, în care punem o linguriţă mică de scorţişoară. Această pastă se întinde pe zonele dureroase.

S-a constatat că durerea se micşorează cam în 1-2 minute. Pentru a vindeca complet artrita, pacienţii trebuie să ia zilnic, dimineaţa şi seara o cană cu apă fierbinte în care s-au amestecat 2 linguri de miere şi o linguriţă mică de scorţişoară.

În cadrul unui studiu recent realizat la Universitatea din Copenhaga s-a constatat că atunci cînd doctorii îşi tratau pacienţii cu un amestec format dintr-o linguriţă de miere şi jumătate de linguriţă de scorţişoară înainte de micul dejun, într-o săptămînă 73 de pacienţi din 200 au fost complet eliberaţi de durere iar în decursul a o lună de zile, aproape toţi pacienţii care nu puteau merge sau să se mişcau foarte greu, au început să meargă fără nici o durere.

Căderea părului
Cei care suferă de căderea părului sau au chelie pot aplica in zonele afectate o pastă formată din: ulei de măsline încălzit, o linguriţă miere si o lingurită cu vîrf de scorţişoară; această pastă trebuie aplicată înainte de a face baie şi trebuie menţinută timp de aproximativ 15 minute, după care părul trebuie spălat. S-a constatat ca acest remediu este foarte eficient.

Dureri de dinţi
Se realizează o pastă dintr-o linguriţă de scorţişoară şi 5 linguriţe de miere, care se aplică pe dintele dureros. Acest remediu poate fi aplicat de 3 ori pe zi pînă în momentul în care durerea dispare complet.

Colesterol
Un amestec format din: 2 linguriţe de miere, 3 linguriţe cu vîrf de scorţişoară şi 450g de apă, dacă este dat unui pacient care are colesterolul ridicat, îi va reduce colesterolul din sînge cu 10% în mai puţin de 2 ore. Dacă acest remediu este luat de 3 ori pe zi, oricine are astfel de probleme cu colesterolul le poate vindeca complet.

Tusea şi răceala
Cei care suferă de răceală sau gripă ar trebui să ia o linguriţă de miere încălzită uşor împreună cu 1/4 linguriţă de scorţişoară, timp de 3 zile. Acest remediu va vindeca cele mai multe dintre tusele cronice, răceala şi curăţă sinusurile.

Infertilitate
Încă din timpuri străvechi este binecunoscut faptul că utilizarea scorţişoarei întăreşte sămînţa masculină. Pentru a vindeca impotenţa, trebuie luate regulat 2 linguriţe de miere înainte de culcare. În China, Japonia şi în ţările din Orient, femeile care sunt sterile luau scorţişoară pentru a-şi întări uterul.

Dureri de stomac
Mierea amestecata cu scorţişoară vindecă durerile de stomac şi elimină ulcerul.

Boli de inimă
Faceţi o pastă din miere şi scorţişoară si întindeţi-o pe paine în loc de gem, la micul dejun. Reduce colesterolul în artere şi previne atacurile de inimă. De asemenea, cei care deja au avut un atac de inimă, au mari şanse să nu aibă un alt atac dacă aplică acest remediu, întrucît amestecul întăreşte inima.

Sistemul imunitar
Folosirea zilnică a mierii şi scorţişoarei fortifică sistemul imunitar şi protejează corpul de atacurile viruşilor şi bacteriilor. Oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că mierea conţine multe vitamine şi fier în cantităţi mari.

Indigestie
Scorţişoara presărată peste 2 linguriţe de miere luate înainte de masă, reduce aciditatea stomacului şi ajută la digestia meselor dificile.

Îmbătranirea
Ceaiul anti-îmbătrînire făcut cu miere şi scorţişoară, dacă este luat regulat, încetineşte ravagiile provocate de o vîrstă înaintată. Se amestecă 4 linguri de miere, 1 lingură scorţişoară şi 3 căni de apă şi se pune la încălzit, exact ca şi ceaiul. Se bea cîte un sfert de cană, de 3 sau 4 ori pe zi pentru a menţine pielea netedă şi fină şi pentru a mări longevitatea.

Acnee
Se aplică o pastă din 3 linguriţe de miere şi o linguriţă de scorţişoară înainte de culcare. A doua zi dimineaţa se spală faţa cu apă călduţă. Dacă acest tratament este realizat de două ori pe săptămînă, coşurile dispar complet.

Infecţii ale pielii
Eczema şi în general toate tipurile de infecţii dale pielii sunt vindecate aplicînd o pastă formată din părţi egale de miere şi scorţişoară în zonele afectate.

Scăderea în greutate
Dimineaţa, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, şi seara, înainte de a adormi, beţi un pahar de apă cu miere şi scorţişoară. Dacă acest remediu este luat regulat, va reduce greutatea corprală în mod semnificativ. De asemenea, dacă aplicăm acest tratament în mod regulat, el va împiedica grăsimea să se acumuleze în corp, chiar dacă nu ţinem regim.

Respiraţie urat mirositoare
Oamenii din America de Sud fac gargară în fiecare dimineaţă cu o linguriţă de miere si una de scorţişoară amestecată într-un pahar cu apă fierbinte. Astfel, respiraţia lor rămîne proaspătă pe tot parcursul zilei.
sursa: http://www.newsfinder.org/site/more/honey_and_cinnamon/

Articole despre scortisoara, scortisoara tratament, scortisoara beneficii, scortisoara proprietati, scortisoara efecte, miere, miere beneficii, miere de albine proprietati, retete miere, miere de albine