facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cei mai buni indulcitori naturali

Alimentatie si nutritie

Zahărul trebuie păstrat la un nivel minim în dieta dumneavoastră pentru a reduce riscul de diabet zaharat, boli de inima și pentru a vă ajuta să slabiti sau sa preveniti cresterea in greutate. Toți îndulcitorii artificiali - inclusiv aspartam, sucraloza, acesulfam de potasiu și zaharina - ar trebui să fie evitati deoarece exista o legatura intre acesti îndulcitorii si un posibil risc crescut de cancer.Atunci când cauti îndulcitori naturali, există câteva lucruri importante de luat în considerare. Este înțelept să utilizezi îndulcitori naturali, minim prelucrati, necontaminati și care sa conțina unele substanțe nutritive și antioxidanți.

Melasa
Melasa de trestie se formeaza in cursul procesului de fabricatie al zaharului din trestie. Este un lichid dens de culoare inchisa. Inca din antichitate era utilizat pentru efectele sale terapeutice. Este foarte bogat in minerale, vitamine, aminoacizi esentiali. Melasa este probabil cel mai bogat in nutrienți dintre toti îndulcitorii, oferind o cantitate semnificativă de calciu, fier, magneziu, potasiu și vitamina B6.

Curmalele
Curmalele în mod natural au gust foarte dulce și astfel sunt o modalitate foarte bună de a îndulci deserturi. Curmalele conțin vitamina B6, vitamina A, potasiu și calciu. Utilizați curmalele în budinci, batoane și bomboane cu seminte și nucă de cocos.

Mierea
Mierea are proprietăți antibacteriene și este o sursă de antioxidanți derivată din polenul recoltat de albine. Mierea mai inchisa la culoare are o valoare antioxidanta mai mare. Cel mai bine este să folosiți mierea bruta sau neprelucrata pentru mai multi nutrienti și un conținut antioxidant mai mare. Folositi miere în loc de zahăr rafinat.

Siropul de artar
Siropul de artar este si o sursa excelenta de mangan, zinc si riboflavina, elemente benefice organismului uman. Se obtine prin fierberea  sevei de copac de artar.

Stevia
Stevia este un îndulcitor fără calorii care este de aproximativ 100 de ori mai dulce decât zahărul și provine de la un arbust din America de Sud. Stevia este singurul indulcitor fara calorii disponibil în prezent, având în vedere riscurile asociate cu indulcitorii artificiali. Stevia poate fi utilizata într-o varietate de deserturi, precum și in bauturi.
Sursa: http://www.mindbodygreen.com/1-9825-4/the-5-best-natural-substitutes-for-sugar.html

Articole despre miere, zahar